Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 221920 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #750 dnia: Stycznia 20, 2011, 13:35:16 »
    Ale z ciebie nolife... pierdziele, nie wbijam 31 lvla, retiruje już teraz i robie od nowa postać, bo tak to ja do końca ferii mogę wbijać i na koniec jak do szkoły to będę miał 1 lvl i 1 broń zretirowaną... nie opłaca się.

Ponawiam pytanie, czy teraz WPF w throwingu coś dają?
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline leuthen

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #751 dnia: Stycznia 20, 2011, 13:38:48 »
    Ja gram od 10 rano do 1 w nocy i w ciągu 9 dni jestem w stanie nabić 30 lvl, a następnie w ciągu 7 dni 31 lvl.
    ???? Żartujesz chyba... W 2-3 godziny zrobiłem 16 lvl, do 30 na pewno wbiję w miarę szybko. Co prawda jestem w 9 genie teraz, ale bez przesady, to nie jest aż taka przepaść.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #752 dnia: Stycznia 20, 2011, 15:01:30 »
    Oraz co powiecie na taki build dla "ninja", czyli jak najwięcej agi kosztem siły uderzenia?

Dwie wersje:

A - więcej siły, mniej agi:

Level 31 (0 xp)

Hit points: 50
    Strength: 15
    Agility: 24
    Unused skill points: 5
    Converted: 6
    Ironflesh: 0
    Power Strike: 5
    Shield: 0
    Athletics: 8
    Riding: 0
    Horse Archery: 0
    Power Draw: 0
    Power Throw: 0
    Weapon Master: 8
    One Handed: 1
    Two Handed: 174
    Polearm: 1
    Archery: 1
    Crossbow: 1
    Throwing: 1

B - więcej agi, mniej siły:

Level 31 (0 xp)

Hit points: 50
    Strength: 9
    Agility: 30
    Converted: 6
    Ironflesh: 3
    Power Strike: 3
    Shield: 0
    Athletics: 10
    Riding: 0
    Horse Archery: 0
    Power Draw: 0
    Power Throw: 0
    Weapon Master: 10
    One Handed: 1
    Two Handed: 191
    Polearm: 1
    Archery: 1
    Crossbow: 1
    Throwing: 1
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #753 dnia: Stycznia 20, 2011, 15:10:49 »
    Tym drugim buildem to będziesz w stanie co najwyżej jakichś chłopków ubić, 3 ps to zdecydowanie za mało. Wsadź 5 pkt w if w tym pierwszym buildzie i bedzie cacy.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2011, 19:18:23 wysłana przez leuthen »

Offline Verinen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #754 dnia: Stycznia 20, 2011, 15:32:59 »
    Ci trolle, twórcy moda... Są niesamowici (tak tak, wiecie już)
    Jednego dnia broń, którą uważasz za totalne g* może stać się najlepsza w swojej klasie, po czym polepszają jeszcze inną tak, że ta pierwsza staje się jednak jeszcze gorszym g* niż była. I tak w kółko.
    Doskonały przykład clymore.

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #755 dnia: Stycznia 20, 2011, 15:53:04 »
    ???? Żartujesz chyba... W 2-3 godziny zrobiłem 16 lvl, do 30 na pewno wbiję w miarę szybko. Co prawda jestem w 9 genie teraz, ale bez przesady, to nie jest aż taka przepaść.

31 lvl to jest, o ile mnie pamięć nie myli, 8.7 mil exp, czyli trzeba nabić od 30 do 31 ponad 4 mil expa. Tutaj leży problem. :)

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #756 dnia: Stycznia 20, 2011, 18:44:26 »
    Ja gram od 10 rano do 1 w nocy i w ciągu 9 dni jestem w stanie nabić 30 lvl, a następnie w ciągu 7 dni 31 lvl.

Przepaść... niech zgadnę, dostajesz regularnie 1800 xp co minutę, przy mnożniku x1, zgadza się? Pierwszy gen dostaje 1000. Prawie dwa razy mniej. To tyle na temat przepaści.

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #757 dnia: Stycznia 20, 2011, 19:26:58 »
    Zdaje sobie z tego sprawę, ale daj spokój, dostaję niespełna 2 razy więcej xpeków, a nie 5 razy więcej. Nawet w 1 genie nabicie 30 lvl nie powinno zająć 9 dni grania po kilkanaście godzin dziennie... W poprzedniej generacji doszedłem od ~15 lvlu (po patchu) do 31 lvlu w około 2 tygodnie grając tygodniowo po około 12 godzin, zatem jakieś 20 parę godzin. acoaco sugeruje, że dojście do 31 lvlu to ponad 100 godzin grania - nawet w 1 genie nie wydaje mi się to prawdopodobne.

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #758 dnia: Stycznia 20, 2011, 22:12:29 »
    Popieram leuthena... Sam dzisiaj grając niespełna 2 godziny nabiłem 16 poziom, wystarczy mieć szczęście do drużyny, jak na mnie, to miałem wyjątkowe szczęście, gdyż prawie zawsze miałem mnożnik x5.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #759 dnia: Stycznia 21, 2011, 11:52:32 »
    Hmm... Wczoraj wszedłem w nowy gen i grałem cały dzień(od ~9.00 do późna w nocy-w sumie po odliczeniu czasu na przerwy konserwacyjno-zaopatrzeniowe, 12h realne gry),i zrobiłem dokładnie  2 300 000 exp.
    Rachunek jest prosty, bo ja w XI genie mamy wszystko(tzn exp) x2, w stosunku do osoby, która dopiero co zaczeła grać.
    Na dotarcie do 31 levela potrzeba około 9mln exp.
    A zatem chyba wszystko, dla wszystkich, teraz jest jasne?:)

PS Nie ma lekko, Leuthen, przez 24h tego  nie da rady nabić nawet tak utalentowana osóbka , jak Falka;)

« Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2011, 14:36:35 wysłana przez Liveon »

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #760 dnia: Stycznia 21, 2011, 11:56:27 »
    Zazdroszczę wam czasu którym dysponujecie , chłopaki. :D Bez ironii....

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #761 dnia: Stycznia 21, 2011, 11:58:53 »
    Zazdroszczę wam czasu którym dysponujecie , chłopaki. :D Bez ironii....
    Heh, to ostatnie podrygi mamałygi(, które chcę ekstremalnie wykorzystać, fakt;), od poniedziałku skończy się giercowa laba i w najlepszym przypadku tylko kilka godzin wieczorem/nocą wchodzi w grę(nomen-omen)

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #762 dnia: Stycznia 21, 2011, 13:28:27 »
    Ja ostatnio odkryłem, jak świetną bronią jest Kruczy Dziób on. Bezcenne są te bardzo trudne do zauważenia lolstaby z przyłożenia i niszczenie ludzi w ciężkich zbrojach. 38 pierce dmg przy swingu to nie w kij dmuchał. :)

Egh, po początkowej euforii odkryłem, że faktycznie to cholerne 120 zasięgu polearmów to jest jak 95-98 2h. Czyli bec idzie na półeczkę, było heirloomować któregoś poleaxa, cholera.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #763 dnia: Stycznia 21, 2011, 14:05:23 »
    Ja ostatnio odkryłem, jak świetną bronią jest Kruczy Dziób on. Bezcenne są te bardzo trudne do zauważenia lolstaby z przyłożenia i niszczenie ludzi w ciężkich zbrojach. 38 pierce dmg przy swingu to nie w kij dmuchał. :)

Egh, po początkowej euforii odkryłem, że faktycznie to cholerne 120 zasięgu polearmów to jest jak 95-98 2h. Czyli bec idzie na półeczkę, było heirloomować któregoś poleaxa, cholera.

No, ja o tym pisałem, jeszcze w epoce przedpatchowej, że realny zasięg Bec'a jest bardzo zbliżony do Bar Mace/Katany(co w sumie ma racjonalne uzasadnienie, jeśli się spojrzy, ile miejsca traci się na sam uchwyt), ale i tak wczoraj sobie go kupiłem(kolejny raz) ,zainspirowany m.in. twoim wpisem i Verinena i jestem zachwycony(bo co do zasięgu i tak nie miałem złudzeń)- przede wszystkim broń, która daje obrażenia na całej długości styliska(?), co już ma mało racjonalne uzasadnienie, ale co daje zabójczy i zaskakujący efekt- jeden, dwa hity i pozamiatane, no i można używać go konno, co też jest, z mojego punktu widzenia, zachęcającym bonusem(bo do tematu HA jeszcze wrócę w którymś genie)...szkoda że nie można robić wymiany barterowej, z chęcia bym się z Toba  wymienił (oferując nawet kilkanaście innych zabawek:)

EDIT: Dravic, jakbyś nie zauważył to Cię uprzejmie informuję, że nikt, ze znanych mi osób grających w cRPG(i piszących w tym wątku) nie używa rzucajek(co jest w dzisiejszych realiach ewenementem), więc na praktyczną poradę nie licz, a poza tym... kiedy się pojawisz u nas na TS?:) Myślałem , że nas będziesz chciał trochę wesprzeć w Strategusie...
    PS Chociaż , nie wiem czy ostatnio Ozwan właśnie nie używał jakichś dzirytów, ale być może to było złudzenie optyczne...

EDIT 2:
    Jaką broń polecacie z 1h z tarczą?Mam ten nowy szkocki miecz, ale on bardziej przypomina sztylecik, łatwo się przed nim uchylić.Nie jestem w tym specem wolę 2h, lub drzewcowe, ale teraz żeby z 2h sensownym biegać trzeba mieć nabite kilkanaście ładnych tysięcy.
    na 1h kompletnie się nie znam, ale tak jest obecnie wiele świetnych broni(jak mówią znane autorytety:) np warhammer, sarranid sword( z tych tańszych), side sword,steel pick, no i spamiter... a i tak  dziś najbardziej efektywną bronią są polearmsy,imo...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2011, 14:46:07 wysłana przez Liveon »

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #764 dnia: Stycznia 21, 2011, 15:43:16 »
    przede wszystkim broń, która daje obrażenia na całej długości styliska(?), co już ma mało racjonalne uzasadnienie, ale co daje zabójczy i zaskakujący efekt- jeden, dwa hity i pozamiatane

Wszystko fajnie, tylko że faktyczną efektywność ta broń uzyskuje przy walce z puszkami. A że puszka ostatnimi czasy to jest tak częstym widokiem jak Eskimos w północnym Kongo to też Bec ładnie wygląda na papierze i  dobre jest to, że właściwie nie ma bounce offów od praktycznie niczego, ale ja się jednak przesiadłem tymczasowo na knockdownującą Long Spiked Mace. Przezabawna broń w połączeniu z buildem na wysokie agi. :)

PS Chociaż , nie wiem czy ostatnio Ozwan właśnie nie używał jakichś dzirytów, ale być może to było złudzenie optyczne...

Przed retire rzucałem tomahawkami jako drugi prof. Niezbyt skuteczne to było jako skill dodatkowy. Natomiast obecnie to co drugi gość ma w zanadrzu przynajmniej rzutki z tego, co widzę. Ilość latającego crapu w tą i wewte jest masakryczna.