Ja ostatnio odkryłem, jak świetną bronią jest Kruczy Dziób on. Bezcenne są te bardzo trudne do zauważenia lolstaby z przyłożenia i niszczenie ludzi w ciężkich zbrojach. 38 pierce dmg przy swingu to nie w kij dmuchał. :)
Egh, po początkowej euforii odkryłem, że faktycznie to cholerne 120 zasięgu polearmów to jest jak 95-98 2h. Czyli bec idzie na półeczkę, było heirloomować któregoś poleaxa, cholera.
No, ja o tym pisałem, jeszcze w epoce przedpatchowej, że realny zasięg
Bec'a jest bardzo zbliżony do
Bar Mace/Katany(co w sumie ma racjonalne uzasadnienie, jeśli się spojrzy, ile miejsca traci się na sam uchwyt), ale i tak wczoraj sobie go kupiłem(kolejny raz) ,zainspirowany m.in. twoim wpisem i
Verinena i jestem zachwycony(bo co do zasięgu i tak nie miałem złudzeń)- przede wszystkim broń, która daje obrażenia na całej długości
styliska(?), co już ma mało racjonalne uzasadnienie, ale co daje zabójczy i zaskakujący efekt- jeden, dwa hity i pozamiatane, no i można używać go konno, co też jest, z mojego punktu widzenia, zachęcającym bonusem(bo do tematu HA jeszcze wrócę w którymś genie)...szkoda że nie można robić wymiany barterowej, z chęcia bym się z Toba wymienił (oferując nawet kilkanaście innych zabawek:)
EDIT:
Dravic, jakbyś nie zauważył to Cię uprzejmie informuję, że nikt, ze znanych mi osób grających w cRPG(i piszących w tym wątku) nie używa
rzucajek(co jest w dzisiejszych realiach ewenementem), więc na praktyczną poradę nie licz, a poza tym... kiedy się pojawisz u nas na TS?:) Myślałem , że nas będziesz chciał trochę wesprzeć w
Strategusie...
PS Chociaż , nie wiem czy ostatnio
Ozwan właśnie nie używał jakichś
dzirytów, ale być może to było złudzenie optyczne...
EDIT 2:
Jaką broń polecacie z 1h z tarczą?Mam ten nowy szkocki miecz, ale on bardziej przypomina sztylecik, łatwo się przed nim uchylić.Nie jestem w tym specem wolę 2h, lub drzewcowe, ale teraz żeby z 2h sensownym biegać trzeba mieć nabite kilkanaście ładnych tysięcy.
na 1h kompletnie się nie znam, ale tak jest obecnie wiele świetnych broni(jak mówią znane autorytety:) np warhammer, sarranid sword( z tych tańszych), side sword,steel pick, no i spamiter... a i tak dziś najbardziej efektywną bronią są polearmsy,imo...