Nie rozumiem. To, że strzały dostały trochę dmg nie znaczy, że łucznicy są lepsi. Łuki dalej mają obrażenia cut, a animacja jest ta sama (IMO lepiej wyglądająca)
Czy dla was, ludzie naprawdę dobra zabawa jest wtedy kiedy ma się puszkę, kuszę, i młot dwuręczny jednocześnie?
Na papierze to zbyt przekonywująco, być może, nie wygląda(podobnie ma się rzecz z
ironfleshem) ale w rzeczywistości(wirtualnej) okazuje się mieć to b.duże znaczenie. Nawet biorąc pod uwagę tak prymitywną wykładnię, jak
ratio i staty- to pierwszy raz, po wprowadzeniu całej serii patchów, znów się zacząłem znajdować na początku listy, łącznie z
no1(no i wieśniaków/golasów, którzy nie są przypakowani IF, zacząłem kłaść na jednego hita, z czym, absurdalnie, miałem wcześniej zdecydowanie problemy).
Animacja... mnie się zdecydowanie nie podoba, poza tym(to oczywiście w gierkach rzecz drugorzędna) nie ma nic wspólnego z postawą łuczniczą(ułożenie stóp, ciężar przeniesiony na nogę wykroczną i wychylenie w płaszczyźnie równoległej, ale zwłaszcza w prostopadłej, do kierunku strzału, czas
naciągu/złożenia- wszystko to, zgodnie ze
sztuką, jest kompletnie nieprawidłowe/niewskazane/antytuskuteczne).
Na buchalterię/ekonomię powinno być miejsce( nawet zdecydowanie bardziej rozbudowane) w
Strategusie, tu(w
natywnym cRPG) odciąga uwagę ludzi od walki, grywalność siadła niewątpliwe.
Poza tym, mnie nawet
puszki nie przeszkadzały/ nie przeszkadzają- chce ktoś być ociążały, jak słonica w 21 miesiącu ciąży, jego sprawa- niech gra
na czarno, przeciętny
ninja kasuje takiego gościa w paru hitach, a ja wczoraj regularnie takiego gościa
składałem w 5 strzałach, bo przy jego tempie podbiegu miałem na to czas
Natomiast zupełnie niezrozumiałe jest, praktycznie, uniemożliwienie gry ludziom w ulubionych
setach, wystarczy że przekraczą(sumarycznie za
eq)magiczną granicę 30k g i już są{czestokroć} w tarapatach.
PS Przechodzenie w następne generacje, w przypadku wielu broni/poziomów
modifierów , wiąże się z obniżeniem kosztów utrzymania-np ja za mojego
Masterwork Strong Bowa{teoretycznie on kosztuje ok 14k g} płacę za naprawę 329 g, a za niezmodyfikowaną
Katanę{koszt kupna ok 8k}, płaciłem 401 g.
Za każde
przejście generacyjne otrzymujemy +100 exp(dodane do
bazowej x1), w efekcie, w X
genie{
Liveon Szary} dostaję na powitanie 1,9k exp