Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 222042 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Verinen

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #675 dnia: Stycznia 12, 2011, 19:39:04 »
    Ja bym nawet powiedział 25k.....

Przy szczęściu Arrisa będzie się płaciło 1250 g na rundę, więc nie będzie się zarabiać :P

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #676 dnia: Stycznia 12, 2011, 21:59:34 »
    Odrzucamy skrajne przypadki na krzywej Gaussa :-) niech będzie dla bezpieczeństwa 20k...

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Obi Wan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #677 dnia: Stycznia 12, 2011, 22:01:20 »
    Verinen idac  Twoim tokiem myslenia za moment cRPG zrowna sie z nativem, a chyba nie o to chodzi!? Ja bedac w miare dobrze rozwinietym kusznikiem, musze teraz biegac w jakis szmatach bo nie moge uzywac swojej normalnej zbroii i bronii! Grajac na 2 nowych patchach trace non stop kase, za moment bede biegal na golasa. Zwroc uwage,ze co raz mniej jest puszek,ciezkiej cav itp. Przed patchem bylo sporo lucznikow, puszek i ciezkiej cav. Po patchach lucznicy zostali, a gdzie reszta? Po co sa te wszystkie ciezkie zroje,bronie,konie skoro teraz nikt ich nie uzywa?

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #678 dnia: Stycznia 12, 2011, 22:33:58 »
    Verinen - ja nigdy nie byłem puszką - mówiąc o przyjemności gry miałem na myśli hasanie w pancerzu który stylistycznie mi się podobał (nawet nie znam jego nazwy), używałem broni która mi się podobała i nie patrzyłem na jej statystyki. Ja po prostu lubiłem pograć w cRPG i sprawiało mi przyjemność lanie kogoś i dostawanie od kogoś bez jakiejś matematyki. Teraz jest to wyrobnictwo i nie czuję przyjemności z wyliczania czy utrzymam na szablę czy nie. Wole utrzymać na kilka piw:) w realu.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #679 dnia: Stycznia 13, 2011, 09:40:43 »
    Nie rozumiem. To, że strzały dostały trochę dmg nie znaczy, że łucznicy są lepsi. Łuki dalej mają obrażenia cut, a animacja jest ta sama (IMO lepiej wyglądająca)

Czy dla was, ludzie naprawdę dobra zabawa jest wtedy kiedy ma się puszkę, kuszę, i młot dwuręczny jednocześnie?

Na papierze to zbyt przekonywująco, być może, nie wygląda(podobnie ma się rzecz z ironfleshem) ale w rzeczywistości(wirtualnej)  okazuje się mieć to b.duże znaczenie. Nawet biorąc pod uwagę tak prymitywną wykładnię, jak ratio i staty- to pierwszy raz, po wprowadzeniu całej serii patchów, znów się zacząłem znajdować na  początku listy, łącznie z no1(no i wieśniaków/golasów, którzy nie są przypakowani IF, zacząłem kłaść na jednego hita, z czym, absurdalnie, miałem wcześniej zdecydowanie problemy).
    Animacja... mnie się zdecydowanie nie podoba, poza tym(to oczywiście w gierkach rzecz drugorzędna) nie ma nic wspólnego z postawą łuczniczą(ułożenie stóp, ciężar przeniesiony na nogę wykroczną i wychylenie w płaszczyźnie równoległej, ale zwłaszcza w prostopadłej, do kierunku strzału, czas naciągu/złożenia- wszystko to, zgodnie ze sztuką, jest kompletnie nieprawidłowe/niewskazane/antytuskuteczne).

Na buchalterię/ekonomię powinno być miejsce( nawet zdecydowanie bardziej rozbudowane) w Strategusie, tu(w natywnym cRPG) odciąga uwagę ludzi od walki, grywalność siadła niewątpliwe.
    Poza tym, mnie nawet puszki nie przeszkadzały/ nie przeszkadzają- chce ktoś być ociążały, jak słonica w 21 miesiącu ciąży, jego sprawa- niech gra na czarno, przeciętny ninja kasuje takiego gościa w paru hitach, a ja wczoraj regularnie takiego gościa składałem w 5 strzałach, bo  przy jego tempie podbiegu miałem na to czas
    Natomiast zupełnie niezrozumiałe jest, praktycznie, uniemożliwienie gry ludziom w ulubionych setach, wystarczy że przekraczą(sumarycznie za eq)magiczną granicę 30k g i już są{czestokroć} w tarapatach.

PS Przechodzenie w następne generacje, w przypadku wielu broni/poziomów modifierów , wiąże się z obniżeniem kosztów utrzymania-np ja za mojego Masterwork Strong Bowa{teoretycznie on kosztuje ok 14k g} płacę za naprawę 329 g, a za niezmodyfikowaną Katanę{koszt kupna ok 8k}, płaciłem 401 g.
    Za każde przejście generacyjne otrzymujemy +100 exp(dodane do bazowej x1), w efekcie, w X genie{Liveon Szary} dostaję na powitanie 1,9k exp

« Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2011, 10:40:22 wysłana przez Liveon »

Offline Obi Wan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #680 dnia: Stycznia 13, 2011, 10:18:21 »
    Pokrecone jest to na maksa, wczoraj w nocy latalem juz jako panna mloda :D bo mi sie kasa konczy. Nie dosyc,ze troll obnizyl kuszom obrazenia, (co az mi tak nie przeszkadza) to jeszcze naprawa jednej najlepszej kuszy kosztuje okolo 500 golda!!! Wczoraj przez okolo 5 godzin grania stracilem prawie 20 tys, a kolega klanowy Jurand,jako lucznik, caly czas zarabia (od wydania 1 patcha juz zarobil ponad 100 tys). gdzie tu sprawiedliwosc? Gra zupelnie stracila balans...

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #681 dnia: Stycznia 13, 2011, 11:48:15 »
    Verinen idac  Twoim tokiem myslenia za moment cRPG zrowna sie z nativem, a chyba nie o to chodzi!? Ja bedac w miare dobrze rozwinietym kusznikiem, musze teraz biegac w jakis szmatach bo nie moge uzywac swojej normalnej zbroii i bronii! Grajac na 2 nowych patchach trace non stop kase, za moment bede biegal na golasa. Zwroc uwage,ze co raz mniej jest puszek,ciezkiej cav itp. Przed patchem bylo sporo lucznikow, puszek i ciezkiej cav. Po patchach lucznicy zostali, a gdzie reszta? Po co sa te wszystkie ciezkie zroje,bronie,konie skoro teraz nikt ich nie uzywa?

Mechanika z Nativa nie jest dostosowana do 1) 60+ armoru  2) dużych ilości wpf  3) cudacznych szybkości wielu polearmów. W skrócie, beznadziejnie się grało, kiedy co drugi chłopaczek biegał nie dość, że z shield-easymodem to jeszcze w plate i z kuszą na plecach. I żałosne były te walki, kiedy broń odbijała się od ciężkiego pancerza nawet nie stunując spammera, a jego flamberg przecinał cię wpół. IMHO cRPG powinien być jak najbardziej podobny do Native z tą różnicą, że jest większy wybór ekwipunku, więcej możliwych kombinacji i stałość w wyborze klasy bądź hybrydy. A nie everlasting grind żeby w końcu móc też napieprzać się jak drwale okuci w metal.

PS. Jak chcecie się pośmiać to wpadnijcie na serwer duelowy cRPG. Większość misiów biega tam z masterwork katanami ze speedem 104 (bodajże). Z taką bronią można chamberować właściwie wszystko nie posiadając żadnego faktycznego timingu. Na szczęście zabawnie będzie jak taki mistrz potem wpadnie na Native duele i będzie wielka niespodzianka, że go wszyscy klepią, bo bastard jest w cholerę wolniejszy od katany. I nie da się na pół-ślepo feintować, spamować i wygrywać. :)
    PS2. Ja się nadal zastanawiam, po jaką cholerę animacja pchnięcia była zmieniania skoro lolstab nadal ma się dobrze, i to chyba nawet lepiej niż wcześniej patrząc na to, że goście, którzy nie potrafią nic innego (typu Phyrex) nadal mają rozsądne staty.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #682 dnia: Stycznia 13, 2011, 17:05:49 »
    Tak, Ozwan, niepotrzebnie zmieniali animację... Teraz w końcu miecze są krótsze od włóczni!
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #683 dnia: Stycznia 13, 2011, 18:02:56 »
    Wow, 4 dni nie wchodziłem na cRPG i tyle się pozmieniało... Prawdę mówiąc parę rzeczy naprawdę mi się podoba, inne są mi obojętne, jeszcze do innych się przyzwyczaję. W weekend grałem dość sporo i grało się bardzo fajnie, zarabiałem mnóstwo kasy, awansowałem błyskawicznie z bodajże 15 na 28 lvl, spoko ogólnie :) Przy moim secie wówczas za jakieś 26 000 zarabiałem błyskawicznie olbrzymie ilości kasy. Inna sprawa że miałem parę serii gdy dochodziłem do mnożnika x5. Wydaje mi się, że grając pół na pół w sprzęcie za 5 i za 50 tysięcy wyjdzie się na swoje więc nie widzę problemu. Że ktoś nie będzie mógł grać non stop jako tincan... Cóż.

Fajna rzecz z nowym resetem postaci i dziedzicem. Ja mam 3 upgrady do wykorzystania, jakiś miecz wymaksuje, nie wiem jeszcze jaki, ale chyba Sword of War, ewentualnie Danish Greatsword. Fajna rzecz, że można upgradować rzeczy nie tylko te stare, ale też te dokupione po patchach - a przynajmniej wszystko wskazuje na taką możliwość, jeszcze nie sprawdzałem ;-)

Liveon,
    nie mam pojęcia jak faktycznie powinna wyglądać łucznicza animacja, nie wiem też jak się ma ona do balansu gry, ale dla mnie wygląda zdecydowanie ładniej aniżeli ta z nativa ;-) Ale wiadomo, kwestia gustu.

Aha, psioczyłem na lolstabbing, a właściwie jego brak i myliłem się, nie jest tak źle jak sądziłem ;-) Jest odrobinę gorzej niż było. ale dźganie dalej działa, choć opinię że wygląda brzydko podtrzymuję ;-) Szkoda też trochę, że nie ma już takich koksów jak dawniej, taki Finn na siege to była instytucja ;-) Ok, zabijanie gości na respawnie to było strasznie tanie, ale cholera przyzwyczaiłem się do tego i teraz mi go brakuje ;-)

Aha2, coś zmienili w ironfleshu? Bo ktoś wyżej jakieś zmiany chyba sugerował w tej mierze...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2011, 18:49:58 wysłana przez leuthen »

Offline PrzydatnyCzłowiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #684 dnia: Stycznia 13, 2011, 21:49:33 »
    odpalam c-rpg i mi wyszukiwarka nie wyszukuje żadnego serwa c-rpg

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #685 dnia: Stycznia 13, 2011, 22:18:57 »
    A masz może: a) włączone filtry? Np. tylko deathmatch itp.? Wyłącz je! b) masz pirata? Nie, nie odpowiadaj, nie warto dostawać tu bana, wymyśl coś innego.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #686 dnia: Stycznia 13, 2011, 23:48:51 »

Fajna rzecz z nowym resetem postaci i dziedzicem. Ja mam 3 upgrady do wykorzystania, jakiś miecz wymaksuje, nie wiem jeszcze jaki, ale chyba Sword of War, ewentualnie Danish Greatsword. Fajna rzecz, że można upgradować rzeczy nie tylko te stare, ale też te dokupione po patchach - a przynajmniej wszystko wskazuje na taką możliwość, jeszcze nie sprawdzałem ;-)

_______________________________________ _______________________________________ __________________

Aha2, coś zmienili w ironfleshu? Bo ktoś wyżej jakieś zmiany chyba sugerował w tej mierze...

No nieźle,masz teraz trzy modifiery do dyspozycji, powiadasz? To musialeś natrzepać minimum tyle generacji co ja, heh, a tak się wzbraniałeś na początku:)
    Też myślę na wyborem białej broni do modyfikacji w następnym genie(Bar Mace nie ma chyba sensu ulepszać, Katana, jak pisze Ozwan, obciachowa, czyli też  chyba Danish, hmm, a może jednak Katana ;)

_______________________________________ _______________________________________ __________________

To ja pisałem o IronFleshu, ale nie w kontekście jego zmian, a a propos pozornej niepozorności;), niby tylko  2p życia  dodaje , a w  efekcie... no nie będę się powtarzał,  widać było na obrazku(który kilkukrotnie wklejałem)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2011, 23:56:15 wysłana przez Liveon »

Offline Lodoslaw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #687 dnia: Stycznia 14, 2011, 12:42:39 »
    Katana obciachowa to fakt ale teraz dostała strasznego nerfa 102speed

a jerzeli myślicie 2h to polecam:

Highland Claymore
    za duży dmg i poprawiony zasięg 120)

Sword of War(szybki zbalansowany i ładny)

Great Sword
    30 na pchnięciu no i ogólnie lepsza wersja German sworda 1)szybszy 2)ładniejszy 3)german sword... samo za siebie mówi

Flama , Cookiego i germana odradzam  są drogie a pozostałe miecze sprawdzają się lepiej w mojej opinii.

A jak spammy weapon to longsword 2hsword i bastrad sword

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #688 dnia: Stycznia 14, 2011, 15:07:42 »
    Panowie, polecam znakomity wątek pokazujący staty broni w kolejnych genach, po patchu. Jeszcze niekompletny, ale z czasem będzie to bardzo przydatna baza danych.

http://forum.c-rpg.net/index.php/topic,965.0.html

@down Liveon: o kuszach tam nie ma, w tym Banokowym...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2011, 15:45:41 wysłana przez Fraa_Erasmas »

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #689 dnia: Stycznia 14, 2011, 15:31:55 »
    Panowie, polecam znakomity wątek pokazujący staty broni w kolejnych genach, po patchu. Jeszcze niekompletny, ale z czasem będzie to bardzo przydatna baza danych.

To ja może wkleję  link do tego wątku(tzn domyślam się, o który mu chodzl), bo Erasmas tak był chyba podekscytowany wizją jakowejś masterłorkowej kuszki, że z tego wszystkiego  się mu zapomniawszy, ta  linka;)

EDIT: @up, no już widzę , że ochłonąłeś:)
    A jednak to inna linka, ta moja nawet bardziej  zaawansowana jeśli chodzi o bazę danych, no, jednak(w twojej lince) pod poźniejszymi spoilerami sa już konkrety i to już kompletnie poskładane(np bows/ horses). Świetna robota.
    Łoł! Bodkin Arrows po II modyfikacji  mają dodane obrażenia +2. Piękna sprawa, wchodzę w to:)

EDIT1:@down Lodosław, o ile mnie pamięć nie myli, to, jakby tu powiedzieć...z templariuszami(jako frakcją strategusową) chyba nie łączy nas(Grey Order) żadna nić sympatii, oj, chyba nawet wręcz przeciwnie:). Powiem wprost- trwa wojna, i tego(a zwłaszcza jej skutków) z pewnością Temple nie zapomną:)
    Oczywiście, modding to zupełnie inna bajka, ponadwojenna, ale ja się na tym nie znam, więc w żaden sposób nie pomogę.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2011, 16:01:34 wysłana przez Liveon »