Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 221894 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #630 dnia: Stycznia 06, 2011, 21:37:37 »
    Też wracam do gry. Hotfix wszystko poprawił.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Liveon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #631 dnia: Stycznia 07, 2011, 00:51:43 »
    Całkiem możliwe, że jednak są wyższe levele niż 30(właśnie go zrobiłem)-widzę, że następny w rozpisce, to do nabicia coś około 4,5 mln exp- jeśli tak, to zaczynam żałować jednak tych ponadwymiarowych punktów władowanych w jeździectwo, bo najbardziej mi brakuje piątego poziomu Horse Archery, a jeśli  dynamika/krzywa narastania exp będzie taka jak na obrazku(tzn każdy następny lvl to expx2), to zrobić 30 Agi  będzie wyjątkowo ciężko, o ile w ogóle da się to osiągnąć.
    PS Kupiłem Sobie te dwa nowe pancerze samurajskie(pewnie  dlatego ten patch nazywa się ninja), lajtowy bo ma świetne staty i śmieszną cenę, a drugi tzn heavy, bo... bo jest w moim guście;)
    Mam nadzieję, że z kasą jakoś sobie poradzę(zostało mi~ 43k golda) ,skoro koszt napraw ma wynosić 5% wartości.

PS 1 A dalej to już tylko czekam na przywrócenie generacyjności, bo obrażenia jakie zadają obecnie łuki są wręcz śmieszne, nawet z Very Strong Bowa  wieśniaków najcześciej kładę dopiero  za drugim podejściem(oczywiście , nie biorąc pod uwagę head'ów w gołą głowę). No i ta koszmarna animacja łucznicza , już pomijając wszystko inne(mechanika ludzkiego ciała), estetycznie jest dla mnie nie do przyjęcia.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2011, 01:06:08 wysłana przez Liveon »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #632 dnia: Stycznia 07, 2011, 01:15:13 »
    A ja nie mogę się dostać do gry:) Kiedy wchodzę na serwer wyskakuje mi info o zerowym levelu i braku ekwipunku. Tyle z mojej gry...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #633 dnia: Stycznia 07, 2011, 07:37:31 »
    A ja nie mogę się dostać do gry:) Kiedy wchodzę na serwer wyskakuje mi info o zerowym levelu i braku ekwipunku. Tyle z mojej gry...

Też tak miałem, ale na staronowym patchu, dziwne, może spróbuj jeszcze raz go ściągnąć, w całości wykasować dotychczasowy folder z modem i wgrać niechodzoną nówkę.

PS Nie ma bata, to 35 lvl jest tym ostatecznym progiem(tak wynika z wykresu autoryzowanego przez cmpxchg8b umieszczonego pod linką , którą podałem w przedpoprzednim wpisie)
    Tylko na sam ostatni, zeusowy level trzeba nabić ~10mln xp

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #634 dnia: Stycznia 07, 2011, 09:38:09 »
    ... co dla zwykłego, zajętego codziennością człowieka jest niewykonalne w czasie poniżej roku. :D

Offline Skuzik

• Użytkownik
    • Wiek nie ogranicza ...
    « Odpowiedź #635 dnia: Stycznia 07, 2011, 09:54:19 »
    Proszę  pomoc. Czy można teraz zmienić generacje. Nie widzę teraz takiej opcji .

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #636 dnia: Stycznia 07, 2011, 09:57:34 »
    Niewiem czy dobrze mówię, ale chyba od 30 lvl można ładować następnego gena

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #637 dnia: Stycznia 07, 2011, 10:06:46 »
    Niestety, nawet po 30 lvl, na chwilę obecną, nie ma takiej opcji(z przechodzeniem w następne geny).

Offline Verinen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #638 dnia: Stycznia 07, 2011, 18:14:38 »
    Generacje będą dokładnie tydzień po wypuszczeniu wersji 0.200, czyli w następną środę/czwartek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #639 dnia: Stycznia 08, 2011, 01:20:31 »
    Wywaliło właśnie Eye Candy. Ponadto pojawiło się ostrzeżenie o wycieku haseł i prośbie o ich zmianę. Robi się gorąco:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline MeXicaN

• Użytkownik
    • Zwycięsto okupione jest krwią.
    « Odpowiedź #640 dnia: Stycznia 08, 2011, 14:27:48 »
    Dzięki temu patchowi gra się lepiej. Nie trzeba być w centrum wydarzeń żeby zarabiać expa i golda, tylko naprawa broni trochę wkurza... Właśnie mam pytanie jaka jest najlepsza broń dwu/jednoręczna, bo pomyślałem że lepiej mieć jedną broń z dwoma trybami niż dwie i wydawać więcej kasy na naprawy a i o co dokładnie chodzi z tymi mnożnikami, raz mam cały czas 1x, raz co runde się podwyższa a raz mam 5x.

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #641 dnia: Stycznia 08, 2011, 15:13:05 »
    Na początku twój mnożnik zawsze wynosi x1.

Kiedy twoja drużyna wygrywa rundę, mnożnik podnosi się o 1.

Kiedy twoja drużyna przegrywa rundę, mnożnik "zeruje się" i wraca do stanu początkowego, czyli x1.

Wywaliło właśnie Eye Candy. Ponadto pojawiło się ostrzeżenie o wycieku haseł i prośbie o ich zmianę. Robi się gorąco:)

To ten facet nas "uratował".
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,153204.0.html

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #642 dnia: Stycznia 08, 2011, 15:31:44 »
    Właśnie mam pytanie jaka jest najlepsza broń dwu/jednoręczna, bo pomyślałem że lepiej mieć jedną broń z dwoma trybami niż dwie i wydawać więcej kasy na naprawy

Zależy co lubisz, ja wczoraj kupiłem Nodachi na miejsce katany i nie narzekam - wręcz wychwalam tę broń - szybka, silna i zasięg całkiem przyzwoity. Jeden atak mniej, ale za to jak przywalę, to ino roz(chyba że biję się z puchą, to 3-4 ciosy :D)

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #643 dnia: Stycznia 09, 2011, 09:17:15 »
    Ja miałem zwykła katanę przez całą generację. Jest niesamowicie szybka. 102 prędkości, 38 ataku i można bić wszystko.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline MeXicaN

• Użytkownik
    • Zwycięsto okupione jest krwią.
    « Odpowiedź #644 dnia: Stycznia 09, 2011, 13:04:21 »
    Dzięki za odpowiedzi ale kupiłem sobie longsworda (coś bardziej w moim guście). Teraz cały czas biegam w łachmanach i nabijam kase i expa nie przejmując się wysokim kosztem napraw.