Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 221965 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Malson

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #600 dnia: Stycznia 05, 2011, 14:08:29 »
    Jakiś zielony jestem albo coś ze mną nie tak - ale mam pytanie: gdzie mogę sprawdzić koszt utrzymania ekwipunku?

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #601 dnia: Stycznia 05, 2011, 14:25:45 »
    Brawo, brawo naprawdę brawo. Ludzie potrafią zepsuć ciekawy projekt. Tyle czekania po to aby zepsuć łucznictwo i zmienić ceny w tym statystyki. Utrzymanie sprzętu... porażka. Jak zagram, bo póki co oglądam stronkę to napiszę więcej. Póki co jestem wkurzony!

Offline kasztan

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • REF_kasztan
    « Odpowiedź #602 dnia: Stycznia 05, 2011, 14:42:39 »
    No cóż,ja mam problem z tym, że jak chcesz wejść na serwer to wywala mnie do pulpitu.Ściągnąłem patcha i zamieniłem z tamtym cRPG.Wiecie może co jest nie cacy?

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #603 dnia: Stycznia 05, 2011, 14:47:45 »
    Wyluzujcie, jakoś się wszyscy dostosują, generalnie ludzie nie lubią zmian, gdyby upkeep był od początku wszyscy by się przyzwyczaili, a tak trochę popłaczemy i jakoś to będzie. Ja jeszcze nie grałem, ale mam parę obaw:
    - co jest z retirement, będzie, nie będzie, a jak będzie to na jakich zasadach?
    - czy mój masterwork longsword może ulec trwałemu zniszczeniu - stracić na stałe cechę MW?
    - czy można będzie ręcznie naprawiać czy jest tylko ta opcja auto-repair?

Na chwilę obecną jestem 16 lvlowcem ze statami 12 12, dokupiłem bastarda i mój ekwipunek kosztuje mnie teraz 4 000 :) tyle to chyba utrzymam :) rzeczy z upgradem wolę nie używać na razie :) Wersja docelowa z rękawicami i longswordem nie jest zresztą też szczególnie droga, do 20 000, też chyba dałoby radę. Jedynie z brygantyną byłoby gorzej.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2011, 14:50:57 wysłana przez leuthen »

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #604 dnia: Stycznia 05, 2011, 14:59:02 »
    Nie chce mi się tłumaczyć mojego posta z TaleWorlds, ale dam cytat po angielsku. Pytanie, co z tym zrobić, kieruję także do was, polscy gracze.

Lol, i just loged into game with new patch and my iron staff doesnt look like IRON staff anymore. More like wood staff with white... somethings. o.0
    Oh, maybe you dont get what i mean.
    Look, its my Iron Staff!
    http://img209.imageshack.us/g/mb13.jpg/

I mean: WTF!
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #605 dnia: Stycznia 05, 2011, 15:02:29 »
    @up
    no i co Ty chcesz, wygląda fajnie teraz, nie wiem co prawda jak wyglądał wcześniej ;-)

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #606 dnia: Stycznia 05, 2011, 15:37:41 »
    Proszę, oto moja postać (Zingal_III) podczas poglądu z gry:
    http://img692.imageshack.us/i/mb32p.jpg/

*Dodam też że nie mam mojego ekwipunku i to że moja inna postać działa normalnie :-)

A oto moja postać na stronie:
    http://img707.imageshack.us/f/51196822.png/

Powiedźcie mi o co kurcze chodzi? Nie potrafię tego zrozumieć :/

A oto oblężenie :) (pozdrawiam chadza):
    http://img404.imageshack.us/i/mb34.jpg/

A oto ciekawy błąd:
    http://img442.imageshack.us/f/mb33.jpg/
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2011, 15:48:42 wysłana przez SirSalvadin »

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #607 dnia: Stycznia 05, 2011, 15:53:29 »
    Dobra, pograłem chwile, i po straceniu 1000 golda bo przegrałem parę rund (gram peasantem, tzn peasant clothes i iron staff, TYLKO) odkułem się i jestem na takim samym poziomie jak swiezo po patchu. Gram od godziny... "LOL" to za mało, za dużo kosztuje naprawa broni! O zbroji sie nie wypowiadam, bo jak wyzej jest napisane, chodze w wiesniackich fatalaszkach.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #608 dnia: Stycznia 05, 2011, 17:28:01 »
    Jak obiecałem tak wpisuję:) Oto jak wygląda mój łucznik przy 26 lvl. Przy awansie na 27 lvl planuję  Skill pointy (będę miał dwa) przetopić w attribute points. Wpakuję 20 i 21 Agility. Przy awansie na 28 pójdę w weapon mastera, przy 30 zrobię to samo. Tzn...wszystko teraz w Agility. Punkt który mi zostanie przetopię w Ironflesha.

Attributes
    Available points: 0
    Strength   15   
    Agility   19   
    Weapon proficiency
    Available points: 9
    One Handed   1   [1 WPF cost] 
    Two Handed   1   [1 WPF cost] 
    Polearm   1   [1 WPF cost] 
    Archery   150   [10 WPF cost]
    Crossbow   1   [1 WPF cost] 
    Throwing   1   [1 WPF cost] 
    Skills
    Available points: 1
    Ironflesh   3   
    Power Strike   5   
    Shield   1   
    Athletics   0   
    Riding   0   
    Horse Archery   0   
    Power Draw   5   
    Power Throw   0   
    Weapon master *   6   

PS: W Shieldy załadowałem punkt prze przypadek:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Sebsn122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #609 dnia: Stycznia 05, 2011, 18:33:46 »
    ja tez nie wiem gdzie p[isze ile kosztuje utrzymanie naprawa ekwipunku gam od tyg i nic takiego nie zauważyłem

pytanie 2 co zmieniło sie w paczu odnosnie łuku kuszy broni miotanej

bo czekam z skiilem do wyjesnienia i mój łuk

i ewentulanie która bron wybrac

Offline Skuzik

• Użytkownik
    • Wiek nie ogranicza ...
    « Odpowiedź #610 dnia: Stycznia 05, 2011, 19:44:49 »
    Mam problem z nowym patchem , nie moge zalogować sie na strone ,ani zarejestrować i czy moja postac przepadła ?

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #611 dnia: Stycznia 05, 2011, 21:12:02 »
    Mam problem z nowym patchem , nie moge zalogować sie na strone ,ani zarejestrować i czy moja postac przepadła ?

Jeżeli masz stronę w jakiś zakładach czy ulubionych wpisz ręcznie www.c-rpg.net u mnie zadziałało.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #612 dnia: Stycznia 05, 2011, 21:33:19 »
    Ja na razie kończę z modem. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta. System naprawiania oraz naliczania expa i golda u mnie nie działa.

Na początku było dobrze, to znaczy exp zdobywałem a kasę zarabiałem co minutę a potem traciłem na naprawie. Jak jest teraz?

Teraz nic się nie dzieje z moim kontem expa i golda, a na koniec przegranej planszy nie wyswietla się nic o naprawie eq.

Mam rozumieć, że od teraz przez tego buga/specjalnie wyłączony system (niepotrzebne skreślić) mam grać za friko? W sensie: nic nie zarabiać ani nie levelować w górę?

Dziękuję, postoję...

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #613 dnia: Stycznia 05, 2011, 23:35:33 »
    @up
    Na siege nie zdobywa się ani xp, ani golda na razie. Na battle powinieneś mieć wszystko ok.

Wie ktoś jak usunąć blue fog ze siege? Stare rozwiązanie nie działa - podane kiedyś przez devów linki nie działają.

Edit:
    Ok, teraz to i ja się zdenerowowałem ;-) Animacja pchnięć została zmieniona co sprawia, że ten rodzaj ataku przestał istnieć - pchnięcie jest na długość jakichś 15 cm, a przy mieczach na bliskich odległościach pchnięcie jest blokowane. Do tego nowa animacja wygląda głupio po prostu. Bieda jednym słowem. A mogłem pozstać przy broni drzewcowej - ani znerfiona nie została w statach, ani nie schrzanili animacji. A ja 4 geny władowałem w upgrade broni, która jest bezużyteczna... Przynajmniej w 1/4 :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2011, 00:22:12 wysłana przez leuthen »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #614 dnia: Stycznia 05, 2011, 23:58:57 »
    Witam. Otóż na oficjalnym forum cRPG pojawił się Polski dział. Serdecznie wszystkich zapraszam do rejestracji na tamtym forum:) Oto link do działu.

http://forum.c-rpg.net/index.php/board,23.0.html