FireCrix,
Ale
rzecz/broń/item do ulepszenia/apgrejdowania masz już zakupioną? Bo bez tego, to trochę mija się z celem przechodzenie w
II gen.
Koszt przejścia do II gen., o ile pamiętam to
5k golda( jak się przyjrzysz, co jest napisane pod hasłem
Retirement, to zauważysz; i cenę, i konkretny upływ czasu( wyliczony do momentu potencjalnego przejścia na emeryturę:).
Ta rubryka , to to(musisz tam wpisać konkretną wartość{i zatwierdzić}, z tej puli
153 punktów, jaką przydzielasz określonej broni/broniom):
One Handed 1 [1 WPF cost]
Two Handed 1 [1 WPF cost]
Polearm 1 [1 WPF cost]
Archery 1 [1 WPF cost]
Crossbow 1 [1 WPF cost]
Throwing 1 [1 WPF cost]
Z tym pakowaniem(w agi, albo w str) to są różne szkoły.
Otwocka i Falenicka;). Łucznicy np musowo muszą pakować b.dużo w Agility( bez dobicia do 8p weapn master, nie ma mowy o swobodnym posługiwaniu się topowymi łukami), u tanków/kuszników ma to mniejsze znaczenie , ale i tak 5p
WM też raczej nie zaszkodzi. Reszta idzie w
Siłkę(str), tak jak napisał Glaedr, bez ostrego p***cia nie masz czego szukać w zwarciu z jakimś napakowanym
tincanem. Czyli
Power Strike na maksa.
Chociaż ciągle mnie zastanawia rola
Atletyki w tym wszystkim, miałem ostatnio 27 Agi( zero Atletyki, 135 WPF dla 2h) i powinienem być szybki w akcjach jak '
karate miszcz';), a g***o prawda, zdecydowanie lepiej mi np szło z
Atletyką na 5 i
Agi na 15 + 70WPF /2h.
EDIT(down): Z bronią to nic Ci nie pomogę, bo to Ty najlepiej znasz swoje umiejętności /preferencje.
Obie wymienione przez Ciebie itemy są świetne(niektórzy twierdzą , że zbyt świetne;), jeśli świetnie się będziesz nimi posługiwał.
Aha, do nich zdecydowane będziesz potrzebował sporo
WM, bo siła tych broni opiera się na
szybkim/płynnym swingowaniu/spamowaniu;)
Czyli w pełni możliwości tych broni wykorzystasz ok 30 lvl.