Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 221893 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #375 dnia: Listopada 05, 2010, 08:21:24 »
    Musisz grać przynajmniej tydzień.
    Masaakra.Dzieki za odpowiedz i milego killowania.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline leuthen

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #376 dnia: Listopada 05, 2010, 17:53:03 »
    Szczerze powiedziawszy to zastanawiam się nad sensownością przechodzenia w generacje. raz, dwa razy dla lepszych itemków - pewnie, fajna sprawa, ale co tydzień? Pierwszych 15 poziomów to jest tylko grind, kolejnych 5 nadal jesteśmy dość słabi, dopiero gdzieś od 20 poziomu jest już normalna gra. Czy naprawdę warto? jeden koleś w 2 generacji doszedł do 43 lvlu więc da się i bez generacji. Jak wrócę do cRPG zrobię upgrade broni w jednej generacji i tyle, więcej dla mnie nie ma sensu.

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #377 dnia: Listopada 05, 2010, 19:05:26 »
    Tez tak mysle i troche boli mnie ta zmiana wlasnie ze wzgledu na to ze przez kolejne nascie dni bede padal od byle piardu.W tej chwili mam ten 20lvl i wlasnie dopiero teraz moge w koncu kogos ustrzelic i nie pasc na jednego hita.ALe z drugiej strony bedzie to dopiero 3gen i chyba na tym zakoncze przeskakiwanie na kolejne.W sumie to jeszcze sie tak na dobre nie pobawilem i juz zaczolem watpic w swoje umiejetnosci.W koncu gdy sie dosc czesto pada to mozna sobie cos takiego wbic do bani.Na szczescie kilka killow podrzad,w tym jakiegos zapuszkowanego zakapiora dodaje pewnosci siebie:P
    Co ma byc to bedzie:)
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline FireCrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #378 dnia: Listopada 06, 2010, 00:07:04 »
    Mam pytanie w co powinienem pakować kasę i skille? to ja :D

Age   31 [16]
    Experience   335632
    Level up at   404249
    Kills   9    <wiem nie zawiele :p>
    Death   71
    Gold   3610
    Generation   1
    Attribute Points   0
    Skill Points   2
    Weapon Proficiency Points   153
    Convert 2 Skill Points into 1 Attribute point.    

You are currently ranked #14002 - you need 15 XP for the next rank.

Strength   17   
    Agility   6   

One Handed   1   [1 WPF cost] 
    Two Handed   1   [1 WPF cost] 
    Polearm   1   [1 WPF cost] 
    Archery   1   [1 WPF cost] 
    Crossbow   1   [1 WPF cost] 
    Throwing   1   [1 WPF cost] 

Ironflesh   4   
    Power Strike   0   
    Shield   2   
    Athletics   2   
    Riding   1   
    Horse Archery   0   
    Power Draw   1   
    Power Throw   0   
    Weapon master *   1   

INVENTORY

Sarranid Battle Axe i jakaś tarcza za 100.

Przepraszam, jeśli zły temat, ale widziałem że wcześniej też tak robili

Pytam doświadczonych graczy i chciałbym być hmmm kuszniko tankiem

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #379 dnia: Listopada 06, 2010, 01:12:14 »
    Doświadczony jak doświadczony, ale coś mogę poradzić. Przede wszystkim weapon master - właduj w to punkty, będziesz z tego miał punkty wpf. Kuszniko-tank 1 H czy 2 H? Ja bym radził 1H skoro już władowałeś punkty w tarczę, poza tym zestaw: broń jednoręczna + tarcza jest chyba efektywniejszy w obecnym stanie cRPG, gdy roi sie od strzelców. Czyli punkty wpf albo wkładasz w 1 H albo w kuszę, zależy na co chcesz większy nacisk położyć. Swoją drogą chcesz być też jeźdźcem i łucznikiem? Trochę spory rozrzut ;-) 2 pkt skilla zmarnowałeś jak chcesz być tylko piechociarzem, kusznikiem. W takiej sytuacji warto się zastanowić nad przejściem do generacji. Power strike jest ważny jeśli chcesz walczyć przede wszystkim bronią białą.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #380 dnia: Listopada 06, 2010, 01:41:16 »
    Jako, że nie chce mi się teraz rozpisywać (późno już) to napiszę tylko główny błąd porady powyżej - power strike to podstawa jeśli chcesz w ogóle walczyć wręcz. Jeśli nie wpakujesz tam 3-4 punktów to możesz być pewien, że wszystkie ciosy będą się odbijać od lepszych zbroi.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #381 dnia: Listopada 06, 2010, 11:06:55 »
    Leuthen,

Wiesz, gdyby mnie tylko bawiła przynależność do jednej formacji/ jeden styl walki to pewnie zatrzymałbym się na II generacji(właściwie korzystam tylko z 2  itemek po oszlifowania , reszta, przynajmniej do tej chwili, zalegała zakurzone półki).
    Ale dla mnie granie jedną postacią o mocno określonych/ograniczonych możliwościach, to jest zabawa w sam raz  na tydzień.
    Nawet granie HA(mimo , że to najbliższy i docelowy chyba  profil), po jakimś czasie z  pewnością też mi się przeje.
    W ogóle, gdyby  nie ta zabawa z budowaniem różnych postaci, to podejrzewam, że już bym się, co najmniej, lekko znudził cRPG.
    A 20lvl to ja teraz robię w jeden dzień, tyle, że to obecnie nie jest zbyt wiele(zważywszy że wysokolevelowych zawodników jest już multum),a prawie początek drogi jeśli chodzi o łucznictwo(a zdecydowanie początek, jeśli chodzi o HA).

_______________________________________ _______________________________________ ___

FireCrix,

No, Ty już spokojnie możesz odkładać kasę na przejście do następnej generacji:)
    Narobiłeś masę błędów, zmarnowałeś parę skill point'ów i tego już nie odkręcisz.
    Ale nie przejmuj się, drugi gen zdecydowanie się opłaca, pod każdym względem(nawet jeśli już później nie będziesz się generacjonował).

PS Nota bene, Ja w pierwszym genie jeszcze bardziej spektakularnie spieprzyłem postać :D
    Zainwestowałem jako łucznik 4 punkty w tarczę, a wpp porozsypywałem po wszystkich broniach:)

PS1 Aha, jeszcze jedno, bo chyba nie załapałeś jeszcze tego- te Weapon Proficiency Points   153, które już masz, teraz należałoby wklepać do rubryczki, przy twojej ulubionej broni i zatwierdzić. Samo posiadanie punktów Weapon Master wiosny nie czyni:)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2010, 11:45:41 wysłana przez Liveon »

Offline FireCrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #382 dnia: Listopada 06, 2010, 11:40:34 »
    Podsumowując robię gena nic już nie kupuje<aż do gena a ile on kosztuje> chce być 2 H, wiec pakuje w power strike, weapon master. A co z strength/agility  w co teraz dawać?

PS1 Aha, jeszcze jedno, bo chyba nie załapałeś jeszcze tego- te Weapon Proficiency Points   153, które już masz, teraz należałoby wklepać do rubryczki, przy twojej ulubionej broni i zatwierdzić. Samo posiadanie punktów Weapon Master wiosny nie czyni:)

No właśnie gdzie ta rubryczka bo jakoś znaleźć nie mogę, nie wiem czy to ja jakiś ślepy jestem czy co?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2010, 11:45:14 wysłana przez FireCrix »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #383 dnia: Listopada 06, 2010, 11:53:45 »

FireCrix
    ,

Ale rzecz/broń/item do ulepszenia/apgrejdowania masz już zakupioną? Bo bez tego, to trochę mija się z celem przechodzenie w  II gen.
    Koszt przejścia do II gen., o ile pamiętam to 5k golda( jak się przyjrzysz, co jest napisane pod hasłem Retirement, to zauważysz; i cenę, i konkretny upływ czasu( wyliczony do momentu potencjalnego przejścia na emeryturę:).

Ta rubryka , to  to(musisz tam wpisać konkretną wartość{i zatwierdzić}, z tej puli 153 punktów, jaką przydzielasz określonej broni/broniom):

One Handed   1   [1 WPF cost]  
    Two Handed   1   [1 WPF cost]  
    Polearm   1   [1 WPF cost]  
    Archery   1   [1 WPF cost]  
    Crossbow   1   [1 WPF cost]  
    Throwing   1   [1 WPF cost]  

Z tym pakowaniem(w agi, albo w str) to są różne szkoły. Otwocka i Falenicka;). Łucznicy np musowo muszą pakować b.dużo w Agility( bez dobicia do 8p weapn master, nie ma mowy o swobodnym posługiwaniu się topowymi łukami), u tanków/kuszników ma to mniejsze znaczenie , ale i tak 5p WM też raczej nie zaszkodzi. Reszta idzie w Siłkę(str), tak jak napisał Glaedr, bez ostrego  p***cia nie masz czego szukać w zwarciu z jakimś napakowanym tincanem. Czyli Power Strike na maksa.
    Chociaż ciągle mnie zastanawia rola  Atletyki w tym wszystkim, miałem ostatnio 27 Agi( zero Atletyki, 135 WPF dla 2h)  i powinienem być szybki w akcjach jak 'karate miszcz';), a g***o prawda, zdecydowanie lepiej mi np szło  z Atletyką na 5 i Agi na 15 + 70WPF /2h.

EDIT(down): Z bronią to nic Ci nie pomogę, bo to Ty najlepiej znasz swoje umiejętności /preferencje.
    Obie wymienione  przez Ciebie itemy są świetne(niektórzy twierdzą , że zbyt świetne;), jeśli świetnie się będziesz nimi posługiwał.
    Aha, do nich zdecydowane będziesz potrzebował sporo WM, bo siła tych broni opiera się na szybkim/płynnym swingowaniu/spamowaniu;)
    Czyli w pełni możliwości tych broni wykorzystasz ok 30 lvl.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2010, 14:22:47 wysłana przez Liveon »

Offline FireCrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #384 dnia: Listopada 06, 2010, 12:19:44 »
    Myślę że wybiorę te broń Flamberge chyba żeby wybrać ta z która appe_ biega czyli Boulder on a Stick. co o tym sądzicie ? Ta pierwsza trochę kosztuje a 2 dość tania
    « Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2010, 12:23:36 wysłana przez FireCrix »

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #385 dnia: Listopada 06, 2010, 13:51:07 »
    @up
    Pamiętaj, że te 2 bronie są z różnych kategorii, pierwsza to miecz, druga to broń drzewcowa. Lepiej jest nosić bronie z tej samej kategorii - jakbyś chciał nosić obie ;-) Ta druga jest baaardzo wolna, przydaje się na gości z tarczą, do walki z ninja już niekoniecznie.

Offline Fasher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #386 dnia: Listopada 07, 2010, 15:07:19 »
    Mam pytanie, mianowicie na początku tego tematu jest coś napisane, że jest jakiś serwer na którym chodzi się tak jak w singlu, tyle że jest to mp.
    Moglibyście podać mi jakieś namiary na ww. serwer?

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #387 dnia: Listopada 07, 2010, 19:12:24 »
    mój zj**ny build ;)

(click to show/hide)

i ekwipunek
    (click to show/hide)

2 bronie bo udaje mi się zatrzymywać konnicę, ale większość fragów to "mordy na pannach młodych" w bezpośrednim starciu

na forum http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,128508.0.html niestety nie znalazłem jakichś przydatnych kalkulatorów. czy po prostu wzorować się na czyimś buildzie?

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #388 dnia: Listopada 07, 2010, 21:01:21 »
    raczej zdecyduj się na jedną broń i na niej się skup.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #389 dnia: Listopada 08, 2010, 12:58:07 »
    Pogomce,

Character builder(programik do ściągnięcia, adres zapodany przez Ozwana)

=====================================

Armor weight / weapon proficiency / PD calculator
    Damage calculator
    Character attribute / skill point calculator

(strona www, adres zapodany przez Fraa_Erasmasa)

Przydatna rzecz, pozwala uniknąć wielu błędów(np niepotrzebnie teraz porwałem się na HA{imho, potrzebne by było do nabicia 27/30 agi i 15 str} i zmarnowałem parę skilli, bo i tak( na razie) go nie zrobię w tydzień(ale np profi-archera to i owszem{ przynajmniej na obrazku będzie to tak wyglądało};), a już  wtedy kolejny gen na mnie czeka:D
    « Ostatnia zmiana: Listopada 08, 2010, 13:18:55 wysłana przez Liveon »