Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 222837 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline isKra_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #315 dnia: Października 23, 2010, 10:06:08 »
    No i klikam po wybraniu change your name to i przekierowywuje mnie do strony głównej postaci, ale nadal mam nick JZ_PlagueiS... nie rozumiem tego...

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #316 dnia: Października 23, 2010, 10:25:16 »
    Musisz się chyba zalogować na tę drugą postać i będą na niej przeniesione statystyki i ekwipunek z tamtej.

Offline isKra_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #317 dnia: Października 23, 2010, 10:32:39 »
    Nie ma :/ tych rzeczy przy postaci

Offline Sarkall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #318 dnia: Października 23, 2010, 14:02:54 »
    Wielkie dzięki leuthen. Zainstalowałem crpga i muszę powiedzieć, że jest... no może nie tyle dziwny co specyficzny. :)

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #319 dnia: Października 23, 2010, 14:08:17 »
    @iskra
    Na pewno przeczytałeś to:
    Note: Namechanges are only allowed for either fixing typos or adding / changing clantags.
    It should usually happen in 5-24 hours. Whining about it not being
    fast enough extends it to a week. Thanks for taking notice.
    Also, it costs 1000 gold to apply for a namechange.

Czyli albo musisz odczekać pewien czas albo zamierzona przez Ciebie zmiana nie jest dozwolona. Przejdź na emeryturę swoją aktualną postacią i nową postać nazwij tak jak chcesz. Zachowasz kasę i ekwipunek, tracisz level, zyskujesz bonus do xp - szybciej będziesz levelował.

@Sarkall
    Proszę ;) Mnie cRPG wciągnął jak bagno, w natiive w wakacje niemal już nie grałem, ot, max godzinę tygodniowo, a odkąd zainstalowałem cRPG gram w niego codziennie ;-) Jak Cię na początek odrzucił daj mu szansę ;) http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,128508.0.html bardzo przydatne informacje możesz tam znaleźć.
    « Ostatnia zmiana: Października 23, 2010, 14:13:51 wysłana przez leuthen »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #320 dnia: Października 23, 2010, 17:12:54 »
    Jednak wszedłem w IV gen  i  nabiłem  dziś już 16 lvl.
    Gdyby serwery z Siege ruszyly, byłbym  na 20 lvl, jak nic(tam średnia(a raczej  dolne rejony średniej) mi wychodzi po 5k xp(bazowego przelicznika) na rundę.
    W tej chwili to i tak bez  większego znaczenia,w sumie, ile nabiję xp(poza korzyścią  z  wysokiego WM, które daje mi bonus 20% WPP do następnej generacji- obecnie , przy tylko jednym punkcie Weapon Master mam już 96WPF wpakowane w archery).
    Liczy się tylko gold na  przejście do nastepnych genów.

PS Na mój gust, jeśli nie będzie restartu i kombinowania z dynamiką pozyskiwania xp, to za jakiś czas  cRPG-Battle zdominuje całkowicie( taka czy siaka) konnica( jedni z tego powodu będą złorzeczyć , inni się cieszyć:).
    « Ostatnia zmiana: Października 23, 2010, 17:22:24 wysłana przez Liveon »

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #321 dnia: Października 23, 2010, 19:13:45 »
    Siege jest, tylko nikogo tam nie ma. EU4 jest skopana, na stronie nalicza jedynie część tego co w czasie gry, można w ten sposób stracić nawet 90% tego co niby się zdobyło w grze. EU1 jest ok. Na siege mi nie nalicza zabójstw i zgonów, xpki i gold - tak, K D - nie. A na siege mam lepsze wyniki, ale to i tak tylko dla własnej satysfakcji z dobrego ratio.

Ja jeszcze jeden raz przejdę na emeryturę, żeby brygantynę polepszyć do strong i to tyle, będę miał wszystkie itemki z dif na 16, a tyle właśnie zamierzam w siłę włożyć docelowo, reszta w agi, chcę mieć super szybki spam :-F Na battle bez problemu raczej zrobię do środy te 15 000.

Taka ciekawostka, jest obecnie 3 gości z lvl 43 :) Nikt nie ma więcej.

A co do przyszłości cRPG to mnie już szlag trafia na niektórych mapkach na battle, jak jest równina, na niej 40 albo i więcej kawalerzystów w tym 10 ma plated charger. A później statystyki - 40 : 2. Może ktoś zrobi nowy serwer tylko dla piechoty ;-)

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #322 dnia: Października 23, 2010, 20:26:16 »
    Leuthen,

ale to chyba wszystkim nie  nalicza K/D(na Siege). Zwróc uwagę na mój były cartchar- mam 31 lvl i Kills   412/Death   346. Wszystko to z Battle, na którym bywałem tylko na początku i na końcu levelowania.
    Natomiast nie chce mi się wierzyć jednak w ten 33lvl w 5 dni w V genie, bo to jest do nabicia ok 9mln, czyli średnio ~1,5mln na dzień.
    Nie ma takiej możliwości, ja dziś nabiłem grając sporo w nocy  i w dzień ok 400k, powiedzmy , ze dociągnę do północy do 500k (choć już zaczynam mieć serdecznie dość:) i to jest max, co można wycisnąć w jeden dzień,IMHO, na IV genie.
    Na piątym może da radę 700k( jeden dzień) wycisnąć przy totalnej nołlajferce  i to w łikend.
    Ale 33lvl w 5 dni?
    No way.

EDIT: Chociaż jak Sobie przypomnę najlepsze dni na Siege i pierwszy dzień na EURO_4, to kto wie, może, może...
    EDIT1: A z tymi serwerami  to masz rację, czas specjalistów nadchodzi nieubłaganie( i być może czas serwerów z ogranicznikami dla lvl)
    EDIT2: Jeszcze wracając do kobyłek,  mają zbyt przypakowaną szarżę, ten plejt na moich oczach sam wygrał raz rundę-koleś już został zdjęty, a konik sobie latał po planszy i jeszcze trzech ludzików wykończył  wdeptując ich w ziemię.
    « Ostatnia zmiana: Października 23, 2010, 22:25:37 wysłana przez Liveon »

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #323 dnia: Października 24, 2010, 00:16:12 »
    1,5  mln xp? Ja tyle zebrałem w 4 dni dochodząc do 23 lvl i grając jak na moje standardy naprawdę sporo. Więcej nie ma szans żebym zebrał w tym czasie, to i tak dużo, do 2 generacji przeszedłem na 21 lvl czyli w 7 dni zebrałem jakiś 1 mln xp, do 3 gen po 10 czy 11 dniach na 27 lvlu. Czyli teraz i tak naexpiłem relatywnie najwięcej. W 1 dzień żeby zebrać tyle xpeków musiałbym siedzieć chyba non stop przy pełnym serwerze.

Koniki są bardzo przesadzone, jeszcze te małe, ok, ale te z najwyższej półki to po prostu miażdżą. Raz na równinach nawet team chciał współpracować, ustawiliśmy shield wall, za nim łucznicy, a goście z chargerami po prostu przejeżdżali wzdłuż naszej linii. Koniki z, bo ja wiem, 30 strzałami w sobie jechały dalej. Po czymś takim albo odechciewa się grać albo człowiek chce sobie chargera kupić ;) W dodatku coraz więcej jest gości, którzy nawet nie próbują nikogo walnąć mieczem czy lancą tylko jeżdżą z podniesioną tarczą i taranują ludzi. 0 skilla, ~ 100 000 golda i już można być postrachem cRPG. U piechurów jednak aż tak nie ma, nawet gościa w czarnej zbroi na 40 lvl da się pokonać, z kawalerzystami na chargerach już tak lekko nie jest.

Na TW ludzie płaczą na przesadzone szarże, koniarze oczywiście odpowiadają, żeby kupić pikę albo uważać na plecy, ale słusznie ktoś napisał:

The horse knockdown and charge is a force to be reckoned with. I think it will unbalance the game to the point where many people will become cavalry to take advantage of the effect.

Personally instead of buying a Pike or using one.  I am just gonna buy a horse  :D
    Tak to się pewnie skończy, że będzie sama konnica na niektórych mapach, bo nikt inny nie będzie miał szans.
    « Ostatnia zmiana: Października 24, 2010, 00:40:12 wysłana przez leuthen »

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #324 dnia: Października 24, 2010, 02:40:47 »
    Tak sobie sledze tan temat i sam nie wiem.Sporo narzekacie na ten mod a w pierwszej chwili pomyslalem ze to naprawde cos wyjatkowego.Dtalego tez przez te wasze narzekania sam nie wiem czy sie za to brac.Ale ilekroc przegladam liste serwerow pod wzgledem graczy to CRPG kroluje.Do tego dzis widzialem jakis nowy tryb.Cos z village w tytule.
    Druga zniechecajaca mnie sprawa to fakt ze jest troche zamotane to wszystko z instalacja.Moze ktos by sie pokwapil i w pierwszym poscie poprawil co nie co?Lub tez moze zalozyc odzielny topic odnoscie instalacji i pierwszych krokow?
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #325 dnia: Października 24, 2010, 11:11:59 »
    @UP autorowi pierwszego postu nie chce się pop prostu tego zmienić albo o tym zapomniał, że instrukcja cofnięta o kilka miesięcy. Spokojnie instaluje się go jak normalnego moda.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #326 dnia: Października 24, 2010, 11:30:26 »
    Radh,
    Ja z pewnością nie narzekam(co najwyżej, tylko tak, jak to w starym dobrym małżeństwie bywa;)- gdyby nie cRPG, siedziałbym dalej na jakimś modzie w M&B i czasami stękałbym tylko , że wyrzuciłem pieniądze w błoto, kupując WB.
    Powiedzmy Sobie szczerze- cRPG wykończył native-multi.
    W tej chwili to(native) już tylko głównie domena  graczy klanowych(choć i tu sporo klanów częściowo wyemigrowało do Strategusa) i ludzi, których kompy nie są w stanie udźwignąć graficznie 200 ludzi, z których każdy  biega w innych ciuchach:).
    Przyczyn jest wiele- główna, IMHO, to taka, że cRPG daje namiastkę(albo i ciut więcej) rzeczywistego ducha gry w M&B/WB .
    Tzn rozwój postaci( + kampania w Strategusie) wg własnych upodobań, umiejętności i możliwości.
    Jest continuum, sa jakieś indywidualne(grupowe w Strategusie) cele, a nie tylko epizodyczna/deterministyczna gra, od mapy do mapy.
    Nie jest się skazanym na granie frakcyjnymi formacjami, których się wręcz nie znosi- np w moim przypadku Rhodokowie(poza tym nie cierpię tych wszystkich tasaków,pik, nadziaków, berdyszy, a kusz nie znoszę w żadnej frakcji).
    cRPG daję(prawie) całkowitą swobodę  pod tym względem.

Dochodzi jeszcze Strategus, ale to już ktoś inny może wymieni Ci  jego zalety:)
    _______________________________________ _______________________________________ ______
    EDIT:Dobiłem wczoraj do 500k xp/ 18lvl i +5k golda(to mnie zwłaszcza ucieszyło, nie bedę musiał się wyprzedawać przy następnym genie), to jest mój absolutny rekord i więcej nie dam rady wycisnąć w IV gen , tym bardziej, że na takie szaleństwo mogę sobie pozwolić(i wytrzymać) przez jeden dzień w tygodniu.
    Reasumując; 37lvl, a ten mnie docelowo/realnie interesuje, nabijałbym ok 2 miesięcy, grając bez szaleństw
    Wracając jeszcze do najwyższych ranków, to ja doszedłem(jako Liveon) do pozycji w  pierwszej "600", czyli (chyba)tylu jest ludzi, którzy nabili  rank powyżej 31lvl(pytanie tylko czy to obejmuje również postaci na emeryturze)
    EDIT1: Na Siege jest do zrobienia 1mln xp(na IV gen) w ciągu jednego dnia na luzie. Dziś jakimś cudem uzbierało się  ok 20 osób(niestety xp/gold nalicza dopiero od 18 osób) na serwerze i nabiłem 45k xp w ciągu pół godziny. Przy lepszej frekwencji spokojnie mozna wyciągnąć 100k/h :)
    Nie kumam dlaczego ludziom  nie chce się grać  na Siege.Gra ciut ciekawsza niż battle(tylko ta mizeria z mapami działa na minus), levelowanie zdecydowanie tam szybciej idzie, a gold to po pewnym czasie przecież rzecz drugorzędna.

« Ostatnia zmiana: Października 24, 2010, 16:05:19 wysłana przez Liveon »

Offline isKra_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #327 dnia: Października 24, 2010, 15:30:38 »
    Moim zdaniem to jest świetny mod pod wieloma względami lepszy od Native. Nic dziwnego, ze tak wiele osób gra w cRPG, jeśli znajdziemy w nim cały arsenał broni białej i pancerzy z hełmami włącznie, których nie znajdziemy w nativie. Native jest ubogie w te rzeczy, a aktualizacje robione przez Steam'a wprowadzają minimalne zmiany, i do tego rzadko.
    Jest duża ilość map, a najciekawszy jest sam sposób zarabiania złota podczas rundy.
    Szczesciarzem  jest ten, którego drużyna na zatłoczonym serwerze cały czas zwycięża ;) Sypie się tyle złota od około 150 do aż nawet 270... Wkurzac mnie jedynie zaczęła ostatnio opcja gwizdania pod klawiszem Q :/ Tyle osób się tym bawi że po godzinie gry (przynajmniej ja) zaczynam odczuwać zmęczenie psychiczne. Ogółem polecam tego moda wszystkim co się jeszcze  zastanawiają.:)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #328 dnia: Października 24, 2010, 16:21:06 »
    A według mnie cRPG to nudny, monotonny i strasznie ubogi mod w porównaniu do tych które już są np. 1866,Hunt,Invasion nie wspominając o powstających takich jak WFaS i inne.  Oprócz wyścigu szczurów (jak jakimś MMORPG), i możliwości kupywania dowolnego ekwipunku twórcy moda nic nam ciekawego nie oferują..  mapy, i kilka itemków w byle modzie można zobaczyć. ale to tylko moje zdanie. Szkoda tylko że takie ubogie i słabe mody jak cRPG i MM zabierają tylu graczy i serwery innym modom i samemu Nativowi, ale cóż z gustami mas się nie dyskutuję.

PS. Zupdatowałem pierwszego posta.
    « Ostatnia zmiana: Października 24, 2010, 16:44:45 wysłana przez ^IvE »

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #329 dnia: Października 24, 2010, 16:36:13 »
    Miliardy much nie mogą się mylić ;-)

Siłą cRPG jest levelowanie i kupowanie itemków. Ludzi przyciąga to, że mogą dowolnie skonfigurować swą postać, wraz z upływem czasu stają się coraz silniejsi, kupują coraz lepszy sprzęt, cRPG to taki MMORPG niemalże. Zapewne może być uznany za nudny, nie nazwałbym go jednak ubogim, pod tym względem jest wręcz zdumiewająco bogaty ;-) Ale cóż, są różne gusta.

Dla mnie native się skończył jeszcze przed wakacjami, dopiero cRPG sprawił, że wróciłem do Warband, dlatego mimo moich w tym wątku narzekań na pewne aspekty cRPG (cytując Liveona: "jak to w starym dobrym małżeństwie bywa" ;-) ) gorąco go polecam, szczególnie siege, który był dla mnie idealny - był jeszcze tydzień temu, ostatnio bowiem po prostu za mało ludzi na nim gra.