Witam. Czy da się w jakiś prosty sposób przenieść kilka (lub nawet wszystkie) przedmiotów z jednego moda do drugiego bez bawienia się w programach modderskich??? Mam na myśli przekopiowanie jakichś plików, dopisanie odpowiedniej linijki tekstu tu i ówdzie. Moje umiejętności i znajomość programów przeznaczonych do modyfikowania M&B są równe 0 ;d. Tak więc proszę o odpowiedź tak lub nie. Jeśli tak to jak to zrobić?
Czy mógł by mi ktoś w końcu odpisać??? Niby Skrzetusky napisał, że można ale już nie dodał jak to zrobić. Ponad dwa tygodnie czekam na odpowiedź i nadal nikt się nie zlitował:/. Po co w takim razie istnieje ten temat;/?
Hm.. napiszę Ci, jak ja bym to zrobił :P
1. Zaopatrz się w programy: BRF edit (lub Open BRF), notatnik
2. Za pomocą programu BRF odnajdź w katalogu resources moda, pliki, w których owe przedmioty występują
2.1. Upewnij się, z jakich tekstur korzystają (jeśli nie ma zakładek textures w edytorze, to będziesz musiał przekopiować również plik brf z samymi teksturami)
2.2. Sprawdź (podobnie, jak z teksturami), czy materiały są zapisane w pliku BRF -- jeśli nie ma zakładki materials, to z pewnością są w jakimś pliku, który będziesz musiał odnaleźć.
3. Otwórz plik item_kinds1.txt w katalogu głównym moda i odnajdź linijki odpowiedzialne za dane przedmioty (ich ID możesz odczytać z BRF-ów)
4. Przekopiuj potrzebne pliki do katalogu drugiego moda (.dds -> textures; .brf -> resources) oraz wpisy przedmiotów z jednego pliku item_kinds1.txt do drugiego.
5. Na koniec w pliku item_kinds1.txt (ten do którego wklejałeś wpisy) na samej górze zwiększ liczbę przedmiotów o tyle, ile ich dodałeś (tuż pod "itemsfile version 2")
Myślę, że zadziała...
Pozdrawiam!