Odnośnie tego tematu:
http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=2614.01) Nie rozumiem skąd skąd bieże się to okno opcji przy eksporcie. Gdzie ono jest? Jak się do niego wchodzi. Mam wersję
Wings 3D 1.01
2) Mam problem. Gdy robię Merge... i wybieram mój model w formacie dds zbroja nie pojawia się na modelu. Na dole jest tylko komunikat "Error loading texture: C:\Documents and Settings\Wiktor\Moje dokumenty\MBzbroja\Textures/skin.dds"
W MBzbroja znajdował się domyślny model.
PS Jak się usuwa posty, bo mi się zdublowały, a zapomniałem jak się to robi.
edit:
Po baardzo długim i żmudnym procesie tworzenia, teksturowania i riggowania modelu zbroji otworzyłem brf-em model i dodałem tam wpis z teksturą i materiałem jak zwykle. Odświeżam widok i O ZGROZO enty #$%@! błąd! Tekstura jest nałożona, ale w ŚRODKU MODELU!
Zewnętrzne ściany objektu są przezroczyste, ale wewnątrz wszystko widać, tzn, że tekstura, która powinna być na klacie jest widoczna przez klatkę piersiową, ale na wewnętrznej stronie pleców czyli w miejscu gdzie są łopatki! Tak samo jest z resztą.
Używałem Fragmotion i klasycznego BRF-a. Robiłem wszystko ściśle wd. poradnika riggowania (z małym wyjątkiem, mało znaczącym). Gdzie jest/był błąd? Pomóżcie błagam...Nie trzeba dodawać, że taki pancerz wogóle nie chce się pojawić w sklepach.
Odpiszcie mi w końcu, co jest z tym forum i co z wami...?