Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Modowanie - pytania i odpowiedzi  (Przeczytany 462945 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jedes

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Modowanie - pytania i odpowiedzi
    « Odpowiedź #645 dnia: Listopada 14, 2009, 18:53:53 »
    Witam gdy chciałem wrzucić miecz do gry wyskoczył mi taki błąd "attempt to register texture Short_Sword.dds" co zrobić robiłem wszystko zgodnie z instrukcjami...

Ja jak wrzucałem znak z nightmasterem miałem to samo. Problem tkwił w tym, że w wingsie tekstura nazywała się ,,OMG'' a w BRFEdit nazywała się ,,znak''.

Offline NightMaster

• Użytkownik
    « Odpowiedź #646 dnia: Listopada 14, 2009, 19:51:04 »
    ShadowBlade, spróbuj wpisać wszędzie nazwy z .dds, np. "patyk.dds" a nie "patyk". Wygląda to tak:

Zowi, czyś ty na głowę upadł. Rozszerzenie dds wpisuje się tylko w zakładce Tex
    Don't turn around. You wouldn't want to see what's behind you.

Offline matiux

• Użytkownik
    • Podczas wojny milczą prawa.
    « Odpowiedź #647 dnia: Listopada 15, 2009, 14:44:06 »
    NINF nie rozumiem w tym poradniku pisało, że wszędzie mają być takie same nazwy
    « Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2009, 15:54:02 wysłana przez matiux »
    Patrioci zawsze mówią o umieraniu za ojczyznę lecz nigdy nie wspominają o zabijaniu za nią...

Ludzie nie idą na wojnę dla zabawy. Dla zabawy nie zostawia się zapłakanej mamy.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #648 dnia: Listopada 15, 2009, 15:33:43 »
    NINF nie rozumiem w tym poradniku pisało, że wszędzie mają być takie same nazwy
    Ale nazwa "Short Sword" jest już zarezerwowana przez pewien przedmiot w grze (być może ze starej wersji).
    Nazwy stosuje się takie same (bądź przybliżone), by zachować porządek, więc np materiał przedmiotu możesz nazwać nawet "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa", pod warunkiem, że przypiszesz go odpowiednio do modelu.
    Upewnij się czy nie stworzyłeś gdzieś duplikatu.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2009, 15:35:47 wysłana przez NIFN »

Offline matiux

• Użytkownik
    « Odpowiedź #649 dnia: Listopada 15, 2009, 15:53:43 »
    Już naprawiłem i wszystko ładnie gra zobacze teraz jak wygląda w grze :) zarzuce potem screena

Cóż był w sklepie kupiłem walczyłem nim i wygrałem z 8 lootersami ale po 1 był 3 razy większy niż ja a po 2 był odwrócony tzn waliłem rękojeścią ale lepszy rydz niż nic :D
    « Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2009, 17:42:54 wysłana przez matiux »
    Patrioci zawsze mówią o umieraniu za ojczyznę lecz nigdy nie wspominają o zabijaniu za nią...

Ludzie nie idą na wojnę dla zabawy. Dla zabawy nie zostawia się zapłakanej mamy.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #650 dnia: Listopada 16, 2009, 09:43:36 »
    Cóż był w sklepie kupiłem walczyłem nim i wygrałem z 8 lootersami ale po 1 był 3 razy większy niż ja a po 2 był odwrócony tzn waliłem rękojeścią ale lepszy rydz niż nic :D
    Żeby mieć dobre proporcje i vektor to zimportuj do swojego programu 3d najbardziej przypominający Twój model, któryś z gotowych modeli z native. Później ustaw wielkość i vektor swojego modelu "dopasowując" do tego gotowego i taka sytuacja jak wyżej już Ci się nie przytrafi :]

Offline Zowi

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Palahniukista
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #651 dnia: Listopada 16, 2009, 15:53:14 »
    ShadowBlade, spróbuj wpisać wszędzie nazwy z .dds, np. "patyk.dds" a nie "patyk". Wygląda to tak:

Zowi, czyś ty na głowę upadł. Rozszerzenie dds wpisuje się tylko w zakładce Tex

Hmmm... Ja mam tak ustawione i wszystko jest ok.
    別企圖。
    Bié qǐtú.

Pozdrowienia dla wszystkich akapków :*

Offline matiux

• Użytkownik
    « Odpowiedź #652 dnia: Listopada 16, 2009, 18:24:06 »
    Mam pytanie (przepraszam ze tak czesto sie o cos pytam ale jestem newbie) mianowicie jak wrzucić teksturę na miecz? mogę np ściągnąć obrazek metalu który jest w formacie jpeg bodajże taki jak ten http://cgtextures.com/login.php?&texid=13550&destination=texview.php?id=13550&PHPSESSID=0a54f43045b3fa90a3b5614e5070056b i zapisać go a potem tylko w wingsie kliknę na miecz prawy i wezmę ustawie material wybiorę i on sie tak ladnie dopasuje? sorry ze tak dziwnie pisze ale ciężko mi to opisać...
    « Ostatnia zmiana: Listopada 16, 2009, 18:26:00 wysłana przez matiux »

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #653 dnia: Listopada 16, 2009, 19:04:34 »
    Teksturę nakłada się w programie 2D, na szprychy.

Offline matiux

• Użytkownik
    « Odpowiedź #654 dnia: Listopada 16, 2009, 19:49:21 »
    A jaki to program?? i tak wszyscy nakładają żeby np. w grze miecz ładnie wyglądał?

Offline DuoGum

• Użytkownik
    « Odpowiedź #655 dnia: Listopada 16, 2009, 20:06:45 »
    GIMP, Photoshop, cokolwiek.
    Tak, tak robią wszyscy.

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #656 dnia: Listopada 16, 2009, 20:33:29 »
    Masz tu tutorial... wystarczyło by poszukać.. nawet na forum znalazłbyś jakiś tutek...
    http://www.youtube.com/watch?v=sak46146tlk

EDIT:
    Masz tu link do tutoriala, którego kiedyś napisałem
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=2601.0
    « Ostatnia zmiana: Listopada 16, 2009, 21:25:36 wysłana przez ShadowBlade »

Offline matiux

• Użytkownik
    « Odpowiedź #657 dnia: Listopada 16, 2009, 21:03:54 »
    Dzięki ci shadow blade udało się i mam jeszcze jedno pytanie.... jak zrobić by miecz miał odpowiednie proporcje w grze i odpowiedni wektor ?

Offline DuoGum

• Użytkownik
    « Odpowiedź #658 dnia: Listopada 16, 2009, 21:06:35 »
    Weź ty mnie nawet nie denerwuj. Parę postów wyżej masz to jak czarne na białym.

Offline matiux

• Użytkownik
    « Odpowiedź #659 dnia: Listopada 17, 2009, 18:14:27 »
    No tak ale jak otworzyć ten miecz w wingsie bo gdy próbuję to w wingsie niczego nie ma ;/ i jak ja mam zrobić miecz o dobrych proporcjach?? i gdzie są te miecze z nativa bo jakoś ich nie mogę znaleźć w folderze gdzie on się znajduje...