Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Modowanie - pytania i odpowiedzi  (Przeczytany 465366 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jedes

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Modowanie - pytania i odpowiedzi
    « Odpowiedź #660 dnia: Listopada 17, 2009, 18:43:25 »
    Ehh matiux, matiux... Aby znaleść miecz z Native musisz uruchomić program BRfEdit. Następnie klikasz ,,open'' w foledrze z grą otwierasz ,,CammonRes'' i szukasz mieczy. Gdy to zrobisz, musisz wyeskportować miecz do formatu .obj. Po tej czynności będziesz mógł zobaczyć miecz w Wingdsie :).

Offline matiux

• Użytkownik
    • Podczas wojny milczą prawa.
    « Odpowiedź #661 dnia: Listopada 18, 2009, 15:08:29 »
    w commonres nie mam żadnych plików...
    Patrioci zawsze mówią o umieraniu za ojczyznę lecz nigdy nie wspominają o zabijaniu za nią...

Ludzie nie idą na wojnę dla zabawy. Dla zabawy nie zostawia się zapłakanej mamy.

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #662 dnia: Listopada 18, 2009, 16:47:16 »
    Common otwieraj normalnie, nie wingsem. Następnie znajdź weapon_mesh, otwórz za pomocą BRF edita, wyesportuj interesujący cię model do formatu obj.*, otwórz wingsa kliknij import, wybierz format obj.* no i otwórz plik który chciałeś (wingsem)

Offline matiux

• Użytkownik
    « Odpowiedź #663 dnia: Listopada 20, 2009, 13:14:33 »
    Dzięki, już wiem jak ale mam problem z teksturowaniem jak chcę wrzucić teksturę takiego jakby wiklinowego koszyczka na rękojeść a na ostrze teksturę metalu to gdy próbuje wrzucić tą teksturę wiklinowego koszyczka na rękojeść to pojawia się również na ostrzu robiłem tak samo jak na filmiku ale on miał na całym hełmie taką samą teksturę. Aha i jeszcze jak dodałem miecz do gry to był przeźroczysty...
    « Ostatnia zmiana: Listopada 20, 2009, 16:05:42 wysłana przez matiux »
    Patrioci zawsze mówią o umieraniu za ojczyznę lecz nigdy nie wspominają o zabijaniu za nią...

Ludzie nie idą na wojnę dla zabawy. Dla zabawy nie zostawia się zapłakanej mamy.

Offline gooro600

• Użytkownik
    « Odpowiedź #664 dnia: Listopada 20, 2009, 20:48:18 »
    Witam, chciałbym ponowić pytanie bo pozostało bez odezwu, a problemu nie rozwiązałem.
    Mam następujący problem, wrzucam sobie czasem jakiś swój model do gry o tak żeby zobaczyć jak to wygląda, z wrzucaniem broni nie ma żadnego problemu, ale kiedy próbuję dodać jakiś budynek to zaczynają się schody.
    Mianowicie tworzę plik .brf, próbowałem i przez MS i edytując plik tekstowy scene_props.txt dodać obiekt do gry, ale podczas włączania gry ukazuje się następujący błąd 'get_object failed for: brama'.
    Próbowałem z kilkoma obiektami i sprawdzałem wszystko po kilka razy, ale zawsze to samo. No i tu moje pytanie: co robię nie tak?, nie ten plik edytuję czy o co w tym chodzi?
    Z góry dziękuję za odpowiedź

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #665 dnia: Listopada 21, 2009, 13:04:50 »
    Witam
    Poszukuję chorągwi husarskich.
    I pytanie jak zrobić by były one na lancach?
    Pozdrawiam

Offline Jedes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #666 dnia: Listopada 21, 2009, 14:31:29 »
    Musisz edytować model. Do tekstury potem wklejasz flagę i po sprawie. Znowu importujesz do BRFEdit i wklejassz model do folderów.

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #667 dnia: Listopada 21, 2009, 14:43:39 »
    Co zrobić , aby zedytować umiejętności postaci , bez wchodzenia do gry ? Chodzi mi o zmianę głównie o zmianę umiejętności .

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #668 dnia: Listopada 21, 2009, 15:05:24 »
    A znacie jakieś chorągwie bo szukam i nic nie mogę znaleźć.

A jeszcze jedno podczas wczytywania Ini wyskakuje mi takie coś:
    RGL ERROR
    attempt to reregister texture lamellar_charger_2.dds co mam zrobic by to nie pokazywało się więcej.

« Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2009, 15:36:34 wysłana przez lukasz172009 »

Offline kretu19955

• Użytkownik
    « Odpowiedź #669 dnia: Listopada 21, 2009, 19:41:38 »
    Sory jak to już było wszystkiego nie przeczytałem. Jak mam dać husarzom w modzie wiek smuty 0.9 szable?

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #670 dnia: Listopada 21, 2009, 19:44:14 »
    Nie da się , znaczmy da się bardzo ławo w Troop Editorze ale po dodaniu im szabli część będzie miała szable a część kopie. AI będzie używało czterech slotów dopiero w Warbandzie.

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #671 dnia: Listopada 21, 2009, 21:21:31 »
    Które pliki trzeba przenieść z moda SoD aby mieć peleryny w innym modzie?

Offline bartucha555

• Użytkownik
    • Nigdy nie przerywaj swojemu wrogowi, kiedy błądzi
    « Odpowiedź #672 dnia: Listopada 24, 2009, 16:18:12 »
    Witam! Chciałbym się dowiedzieć, czy mozliwe jest dodanie do gry stworzonych przez siebie umiejętności, np Szał Bojowy, jeśli tak  to czy wie ktos, w jaki sposób?
    ''Wrogowie, którym grozisz, tworzą armię, wrogowie, których zabijasz, tworzą groby''
    Taką Polska stoi racją, na pohybel innym nacjom...

Offline matiux

• Użytkownik
    « Odpowiedź #673 dnia: Listopada 24, 2009, 16:39:04 »
    Tak to jest możliwe chyba się bawiłeś skryptami ale jak wrzucić to już nie wiem. Ale jestem pewien, że jest to możliwe bo widziałem takie coś w modzie pewnym.

Offline bartucha555

• Użytkownik
    • Nigdy nie przerywaj swojemu wrogowi, kiedy błądzi
    « Odpowiedź #674 dnia: Listopada 24, 2009, 17:22:35 »
    Dla Szału Bojowego mam 2 pomysły:

1 Umiejetnośc, która po spadku hp poniżej jakiegoś progu procentowego powoduje czasowy wzrost wytrzymałości i zadawanych obrażeń.
    2 Działający podobnie skrypt, lecz zamiast umiejetności uruchomienie takiej mozliwości klawiszem, do którego przypisany jest eliksir( pomysł wzięty ze skryptu pozwalającego na uleczenie w czasie bitwy, pod warunkiem obecności ziół w ekwipunku) Oczywiście eliskir byłby bardzo drogi!

Szukam sposobu dodania powyzszej umiejetności, bo próbuję stworzyć pierwszego mojego mini-moda, który zmienia cos więcej, niz teksturki i modele, a mianowicie pozwala na rekrutację najemnych bersekerów.  

Proszę o pomoc! Oczywiście wspomagajacy znajdzie sie w Creditsach!
    ''Wrogowie, którym grozisz, tworzą armię, wrogowie, których zabijasz, tworzą groby''
    Taką Polska stoi racją, na pohybel innym nacjom...