Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Modowanie - pytania i odpowiedzi  (Przeczytany 462469 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Modowanie - pytania i odpowiedzi
    « Odpowiedź #705 dnia: Grudnia 02, 2009, 17:40:02 »
    Cześć wszystkim
    Mam pytanie w modzie  The Astorionar Adventure Mod  gdy chcę rozbić obóz obok tego jest możliwość wolnej jazdy i moje pytanie brzmi co trzeba zrobić by przenieść taką możliwość do innego moda?

Offline matiux

• Użytkownik
    • Podczas wojny milczą prawa.
    « Odpowiedź #706 dnia: Grudnia 02, 2009, 20:22:37 »
    Lukasz musisz pobawic sie z plikami tekstowymi.

« Ostatnia zmiana: Grudnia 03, 2009, 17:11:12 wysłana przez matiux »
    Patrioci zawsze mówią o umieraniu za ojczyznę lecz nigdy nie wspominają o zabijaniu za nią...

Ludzie nie idą na wojnę dla zabawy. Dla zabawy nie zostawia się zapłakanej mamy.

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #707 dnia: Grudnia 03, 2009, 16:42:27 »
    Czy jedynie robiąc nową teksturę zbroi (i wrzucając ją do gry jako nowy model) będę musiał ją riggować?

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #708 dnia: Grudnia 03, 2009, 18:06:49 »
    A dokładnie to co mam zrobić w tych plikach tekstowych można trochę jaśniej.
    I w których plikach?

Offline Szczepan_r

• Użytkownik
    • DzIEcIom NEo MóWIMy LoL!
    « Odpowiedź #709 dnia: Grudnia 03, 2009, 19:24:52 »
    nowych problemów czas zacząć XD
    próbowałem "wystrugać" w wingsie jakaś zbroje ale nic mi nie wychodziło czy jest jakiś model z Mount & blade (chodzi mi o model człowieka) który mógłbym wyciągnąć i na jego podstawie zrobić zbroję ? jeżeli już dałoby się owy model wyciągnąć  to:
    -gdzie on jest?
    -czy załaduję go za pomocą wings 3d ?
    -czy bardzo spowolni on pracę wingsa (po pobraniu najnowszej wersji wingsa zrobiłem testy i mój komp wytrzymuje max 180tyś poly)
    http://www.takeagift.pl/polecam:49969       Bardzo proszę was o pomoc wystarczy się zarejestrować. Dzięki wam będę mógł sprawić sobie nową klawiaturę aby grać w Mount & Blade. Z góry dzięki za rejestrację

Offline Jedes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #710 dnia: Grudnia 03, 2009, 19:41:51 »

Offline Szczepan_r

• Użytkownik
    « Odpowiedź #711 dnia: Grudnia 03, 2009, 20:11:13 »
    http://www.wfas.mountblade.info/index.php?topic=35.0

Proszę bardzo!
    emm myślałem o czymś bardziej "ludzkim" jak np model człowieka bo często takowe widziałem (pozycja taka sama stojąca z ramionami na boki) no cóż jeżeli by ktoś coś takiego załatwił to byłbym wdzięczny a jak nie no to będę próbował na tym szkielecie
    http://www.takeagift.pl/polecam:49969       Bardzo proszę was o pomoc wystarczy się zarejestrować. Dzięki wam będę mógł sprawić sobie nową klawiaturę aby grać w Mount & Blade. Z góry dzięki za rejestrację

Offline piot2rek

• Użytkownik
    • No dobra. Następnym razem zrobię Ci lepszy hełm.
    « Odpowiedź #712 dnia: Grudnia 03, 2009, 20:21:54 »
    Witam, otóż gram w moda Prophesy of Pendor. Prawie cały Pendor jest już zajęty przez moje królestwo i moim jedynym zajęciem jest teraz kolekcjonowanie elitarnych jednostek. Jedyną jednostką na której mi jeszcze zależy, a której nie mogę zdobyć jest Noldor Twilight Knight (z Noldorami nie mogę walczyć z powodu dobrych stosunków, poza tym to elitarne jednostki). Żadna armia, heretics, jatu, snake cult nie jest w stanie pokonać kilkuset Noldorów więc nie mam co liczyć na odbijanie jeńców. :(  Stąd pytanie - czy dodając w odpowiednim miejscu odpowiedni skrypt można by było trochę "oszukać" i dołączyć wybraną jednostkę do najemników losowanych w gospodach?

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #713 dnia: Grudnia 03, 2009, 20:40:37 »
    Kiedyś złożyłem sobie takiego człowieka z części ciała dostępnych w grze. Poniżej zamieszczam link do downloadu. Cały człowiek jest już gotowy, plik od razu można odpalić wingsem.

http://www.speedyshare.com/files/19606725/czlowiek.wings
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline Szczepan_r

• Użytkownik
    « Odpowiedź #714 dnia: Grudnia 03, 2009, 20:48:31 »
    Kiedyś złożyłem sobie takiego człowieka z części ciała dostępnych w grze. Poniżej zamieszczam link do downloadu. Cały człowiek jest już gotowy, plik od razu można odpalić wingsem.

http://www.speedyshare.com/files/19606725/czlowiek.wings
    wielkie dzięki właśnie o takie coś mi chodziło

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #715 dnia: Grudnia 03, 2009, 22:47:47 »
    Witam, otóż gram w moda Prophesy of Pendor. Prawie cały Pendor jest już zajęty przez moje królestwo i moim jedynym zajęciem jest teraz kolekcjonowanie elitarnych jednostek. Jedyną jednostką na której mi jeszcze zależy, a której nie mogę zdobyć jest Noldor Twilight Knight (z Noldorami nie mogę walczyć z powodu dobrych stosunków, poza tym to elitarne jednostki). Żadna armia, heretics, jatu, snake cult nie jest w stanie pokonać kilkuset Noldorów więc nie mam co liczyć na odbijanie jeńców. :(  Stąd pytanie - czy dodając w odpowiednim miejscu odpowiedni skrypt można by było trochę "oszukać" i dołączyć wybraną jednostkę do najemników losowanych w gospodach?

Po 1: Niepotrzebnie założony temat
    Po 2: Jest to możliwe, ale trzeba rozpocząć nową grę
    Żeby owe jednostki pojawiły się jako najemnicy w gospodach, trzeba dodać ich do drzewka najemników...

Scalony.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 03, 2009, 22:52:28 wysłana przez Kalpokor »

Offline piot2rek

• Użytkownik
    • No dobra. Następnym razem zrobię Ci lepszy hełm.
    « Odpowiedź #716 dnia: Grudnia 03, 2009, 23:24:03 »
    Sorki za niepotrzebny temat. Co do nowej gry nie ma problemu, w końcu istnieje opcja eksportu postaci. Teraz kolejne pytanie - jak dodać jednostki do drzewka najemników? :) Jeśli gdzieś są wskazówki na ten temat, proszę o link :P

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #717 dnia: Grudnia 04, 2009, 07:55:39 »
    Potrzebujesz do tego Module System albo Troop Editor. Osobiście polecam ten pierwszy. Nowych najemników dodajesz przed "mercenaries_end" w module_troops.py. Nie wiem jak to działa w Troop Editorze, ale pewnie bardzo podobnie.

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #718 dnia: Grudnia 04, 2009, 13:24:15 »
    W troop editorze po prostu wczytujesz nim(editorem) plik z jednostkami i w tym mini-okienku obok gdy klikniesz rozwinie się i będą 3 tryby każdy bardziej rozbudowany od poprzedniego.Gdy wybierzesz (najlepiej ten najbardziej rozbudowany) klikasz na jednostkę i możesz ją dowolnie edytować , od skilli aż po ekwipunek.
    Ja mam takie pytanie : Chcę robić modele ale wkurzają mnie programy po ang ,ktoś kiedyś gdzieś pisał że jest Wings 3d po polsku , ale nigdzie nie umię znaleźć z kąd można go ściągnąć.A i jeszcze jedno , wolałbym spolszczenie niż program po polsku bo program mam już zainstalowany.

Offline codex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #719 dnia: Grudnia 04, 2009, 14:34:18 »
    W troop editorze po prostu wczytujesz nim(editorem) plik z jednostkami i w tym mini-okienku obok gdy klikniesz rozwinie się i będą 3 tryby każdy bardziej rozbudowany od poprzedniego.Gdy wybierzesz (najlepiej ten najbardziej rozbudowany) klikasz na jednostkę i możesz ją dowolnie edytować , od skilli aż po ekwipunek.
    Ja mam takie pytanie : Chcę robić modele ale wkurzają mnie programy po ang ,ktoś kiedyś gdzieś pisał że jest Wings 3d po polsku , ale nigdzie nie umię znaleźć z kąd można go ściągnąć.A i jeszcze jedno , wolałbym spolszczenie niż program po polsku bo program mam już zainstalowany.

W wings 3d masz już wbudowany jezyk pl.
    Wejdź w =>edycja=>opcje=>interfejs użytkownika i tam  masz opcje zmiany na inny język.

Ps:A hoćbyś ściągnął inną wersje to twoje projekty i tak się wczytają,ustawienia się nie zmienią.