Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Modowanie - pytania i odpowiedzi  (Przeczytany 462001 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jedes

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Modowanie - pytania i odpowiedzi
    « Odpowiedź #630 dnia: Listopada 10, 2009, 18:24:21 »
    Ponawiam pytanie :Mam pytanko. Zrobiłem tarcze i chciałem z innej tarczy wziąć rączki (to do trzymania). Ale gdy oteksturowany model importuje do BRFEdit wyskakuje błąd coś o multi cośtam... Co zrobić aby te rączki z innej tarczy i moja tarcza było jednym modelem ?

Offline Zowi

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Palahniukista
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #631 dnia: Listopada 11, 2009, 15:20:09 »
    Ja też ponawiam pytanie: co zrobić żeby nie było "dwóch" mieczy? Dodaję przedmioty przez MS.

別企圖。
    Bié qǐtú.

Pozdrowienia dla wszystkich akapków :*

Offline NightMaster

• Użytkownik
    « Odpowiedź #632 dnia: Listopada 11, 2009, 19:05:12 »
    Don't turn around. You wouldn't want to see what's behind you.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #633 dnia: Listopada 11, 2009, 19:20:44 »
    Wystarczy, że usuniesz "itcf_show_holster_when_drawn" ze wpisu przedmiotu w module_items.

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #634 dnia: Listopada 11, 2009, 20:48:37 »
    Jeszcze raz chciałem wrzucić przedmiot do gry. W BRFie wszystko grało, teksturka też się wyświetlała, jednak gdy włączam grę przedmiot jest cały biały ;/

Offline adsk8

• Użytkownik
    • SK8 or DIE
    « Odpowiedź #635 dnia: Listopada 13, 2009, 16:06:14 »
    Jaki skrypt i gdzie umieścić aby podczas bitwy gdy ktoś nas ogłuszy to żeby bitwa się nie skończyła tylko dalej trwała do końca walczących żołnierzy. 

Offline matiux

• Użytkownik
    • Podczas wojny milczą prawa.
    « Odpowiedź #636 dnia: Listopada 13, 2009, 16:41:59 »
    mam pytanie wyszedł mi prosty miecz ale ja chciałbym go zakrzywić ale niewiem jak używam wings 3d
    Patrioci zawsze mówią o umieraniu za ojczyznę lecz nigdy nie wspominają o zabijaniu za nią...

Ludzie nie idą na wojnę dla zabawy. Dla zabawy nie zostawia się zapłakanej mamy.

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #637 dnia: Listopada 13, 2009, 18:52:24 »
    Najlepiej by było jakbyś pokazał screena tego miecza. Ostrze można zakrzywić w bardzo prosty sposób. Po prostu potnij je na kilka kawałków (zaznacz wszystkie linie biegnące wzdłuż ostrza i kliknij "c"), linie prostopadłe do ostrza poprzesuwaj tak aby ostrze było zakrzywione i już. 
    « Ostatnia zmiana: Listopada 13, 2009, 18:54:08 wysłana przez Michal »
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #638 dnia: Listopada 13, 2009, 18:55:10 »
    A czy ktoś mógłby odpowiedzieć na moje pytanie wyżej? (kilka odp. wyżej).
    Wątpie żeby nikt nie znał odpowiedzi. Wiem, że powinienem dojść do tego sam, ale nie mam pojęcia co jest nie tak.

Offline Hermit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #639 dnia: Listopada 14, 2009, 12:45:20 »
    Jeżeli dam powiedzmy hired blade first aid, surgery czy inną zdolność drużynową to czy będę miał ten bonus mając go w oddziale? A jeżeli dam go lordowi to czy on będzie go miał?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #640 dnia: Listopada 14, 2009, 12:50:44 »
    Jeżeli dam powiedzmy hired blade first aid, surgery czy inną zdolność drużynową to czy będę miał ten bonus mając go w oddziale? A jeżeli dam go lordowi to czy on będzie go miał?
    W przypadku w wspomnianego Hired Blade, to nie. Tylko umiejętności drużynowe bohaterów, którzy nie mogą zginać wpływają na umiejętności drużynowe, więc przypisując je lordowi myślę, że jak najbardziej by to działało, ale żeby to sprawdzić, musiałbyś mieć owego lorda w swojej drużynie.

Pozdrawiam!

Offline matiux

• Użytkownik
    • Podczas wojny milczą prawa.
    « Odpowiedź #641 dnia: Listopada 14, 2009, 13:37:54 »
    Witam gdy chciałem wrzucić miecz do gry wyskoczył mi taki błąd "attempt to register texture Short_Sword.dds" co zrobić robiłem wszystko zgodnie z instrukcjami...
    « Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2009, 13:57:52 wysłana przez matiux »
    Patrioci zawsze mówią o umieraniu za ojczyznę lecz nigdy nie wspominają o zabijaniu za nią...

Ludzie nie idą na wojnę dla zabawy. Dla zabawy nie zostawia się zapłakanej mamy.

Offline Hermit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #642 dnia: Listopada 14, 2009, 16:18:05 »
    W przypadku w wspomnianego Hired Blade, to nie. Tylko umiejętności drużynowe bohaterów, którzy nie mogą zginać wpływają na umiejętności drużynowe, więc przypisując je lordowi myślę, że jak najbardziej by to działało, ale żeby to sprawdzić, musiałbyś mieć owego lorda w swojej drużynie.

Pozdrawiam!

Bo kiedyś w modzie spotkałem się z czymś takim, że Swadia miała żołnierzy nazywających się "priest" posiadających zdolności lecznicze. We własnym oddziale to pewnie nie działa, ale zastanawiam się czy zadziała jeżeli przekaże taką jednostkę innemu lordowi. Problem w tym, że nie można tego właśnie sprawdzić.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #643 dnia: Listopada 14, 2009, 16:31:01 »
    Witam gdy chciałem wrzucić miecz do gry wyskoczył mi taki błąd "attempt to register texture Short_Sword.dds" co zrobić robiłem wszystko zgodnie z instrukcjami...
    Spróbuj zmienić nazwę tekstury, bo być może niechcący zrobiłeś duplikat nazwy. Kiedyś miałem podobny problem ("attempt to reregister..."?)

Bo kiedyś w modzie spotkałem się z czymś takim, że Swadia miała żołnierzy nazywających się "priest" posiadających zdolności lecznicze. We własnym oddziale to pewnie nie działa, ale zastanawiam się czy zadziała jeżeli przekaże taką jednostkę innemu lordowi. Problem w tym, że nie można tego właśnie sprawdzić.
    Również spotkałem się z podobnymi jednostkami w Wedding Dance - zwiadowcy, których wysyłało z menu obozu, by dostarczali informacji z danego obszaru. Myślę, że na jednostki umiejętności drużynowe wpływają tylko, gdy owe jednostki nie są w naszym oddziale, i gdy bitwa rozstrzyga się automatycznie. Widać to na oddziałach bandyckich (mają punkty spotting i szybciej namierzają drużynę gracza).

Pozdrawiam!

Offline Zowi

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Palahniukista
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #644 dnia: Listopada 14, 2009, 18:43:06 »
    ShadowBlade, spróbuj wpisać wszędzie nazwy z .dds, np. "patyk.dds" a nie "patyk". Wygląda to tak:

別企圖。
    Bié qǐtú.

Pozdrowienia dla wszystkich akapków :*