Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Modowanie - pytania i odpowiedzi  (Przeczytany 462812 razy)

Opis tematu:

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • "noc najciemniejsza jest przed świtem"
    Odp: Modowanie - pytania i odpowiedzi
    « Odpowiedź #2445 dnia: Czerwca 17, 2013, 11:47:53 »
    Mam pytanie, otóż mam regiment i chce sobie dać jednostki do niego to mogę, ale jak zrobić żeby można było je potem zabrać? gdzie powinienem szukać tego?
    https://clips.twitch.tv/HotQuaintArugulaAllenHuhu

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

https://www.youtube.com/watch?v=wYoxNbQGS94

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #2446 dnia: Czerwca 17, 2013, 13:48:24 »
    @Lotnik spróbuj przeliczyć przestrzeń tangensów.
    W openBrfie kliknij prawym na wybrany model na liście i wybierz opcje "Recompute tangent dirs". Powinno pomóc.

Offline Lotnik

• Użytkownik
    • Piwa: 35
    • Wyjadam żelki
    « Odpowiedź #2447 dnia: Czerwca 17, 2013, 14:10:32 »
    Pomogło, dzięki! :D

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2448 dnia: Czerwca 22, 2013, 23:43:34 »
    Mam problem z edycją pliku module.ini(SIC!). Otóż gdy edytuję plik module.ini OpenBRF zachowuje się jakby tego pliku nie było, a sam gra nie chce się załadować bo nie znajduje pliku "frame_corner_a". Z internetów wiem że to wina tego że edytowałem pliki w CommonRes. Czy jest sposób na naprawę tego błędu bez reinstalu M&B?
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #2449 dnia: Czerwca 23, 2013, 02:43:26 »
    "frame_corner_a" znajduje się w pliku user_interface_b.brf (\CommonRes), masz błędny plik albo w module.ini brakuje linii:
    load_resource = user_interface_bJeśli module.ini jest porządku to możesz spróbować podmienić plik user_interface_b.brf.
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2450 dnia: Czerwca 23, 2013, 11:25:25 »
    Oczywiście że mam ten plik i nie edytowałem user_interface_b.brf. Błąd ten się pojawia gdy są edytowane pliki w CommonRes ogółem, pytam czy jest sposób by to ominąć.
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Scoot

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #2451 dnia: Czerwca 29, 2013, 22:20:14 »
    M&B Błąd: Attempt to reregister texture....

Zrobiłem nową teksturę do modelu. Wszystko jest dobrze w OpenBrf model z nową teksturą wyświetla się po dodaniu do modu proces ładowania zostaje przerwany i wyskakuje błąd RGL "Attempt to reregister texture...."
    M&B v. 1.11 ten sam model tylko z inną teksturą w modzie działa bez problemu. Jakaś rada lub wyjaśnienie, o co chodzi? Już nie wiem, co robić, szukałem tu na forum i u "wujka Gogo" i nic. Miałem już ten błąd kiedyś w modelu ściągniętym z OSP, ale za radą, jaką znalazłem na Taleworlds usunąłem z modelu teksturę i materiał i mod uruchomił się. W tym przypadku to nie działa, bo przy uruchamianiu dostaje komunikat, że brak jest tekstury.
    Jakaś rada lub wyjaśnienie, o co chodzi? Straciłem pól soboty a robota nie ruszyła z miejsca.

Ps. Post do skasowania. Znalazłem!!! W module.ini miałem podwojony wpis. Model miał własny wpis oraz wchodził w skład innego pliku brf.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2013, 23:12:13 wysłana przez Scoot »

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2452 dnia: Czerwca 29, 2013, 23:10:43 »
    Chodzi o fakt że powtarza ci się nazwa tekstury w OpenBRF, najłatwiej to sprawdzić klikając Ctrl+F i wpisać nazwę tekstury.

Offline matix522

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2453 dnia: Lipca 02, 2013, 21:12:24 »
    mam dość dziwny problem gdy próbuje dodać jednostkę lub frakcje efekt nie pojawia się w module, proszę nie pisać ze zła ścieżka dojścia bo gdy dodaje miasto to się pojawia tylko że nie należy do żadnej frakcji (Frakcja gracza) choć ma przydzielone państwo i lorda w build module.bat nie ma żadnych błędów lecz ani jednostki ani frakcji ani widu ani słychu itemów nie próbowałem dodawać bo nie ogarnąłem jeszcze modelowania 3d z góry dziękuje za pomoc
    Dynastia Euroazjatycka Rządzi

Offline maxf10

• Użytkownik
    • Wasal królestwa Vaegirów
    « Odpowiedź #2454 dnia: Lipca 08, 2013, 18:10:36 »
    Witam, w jaki sposób mógłbym dodać nowego lorda np. do Chanatu Khergickiego? Bo chyba edycja troops.txt to za mało...
    Piszę poprawnie w języku polskim.

Offline Kroton

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2455 dnia: Lipca 08, 2013, 23:22:22 »
    Witam. Chciałbym się dowiedzieć co trzeba zrobić żeby zmienić ''sztywne'' ataki na trochę bardziej realistyczne. Bardzo mi się spodobały na przykład te w Nowej Ojczyźnie.

Offline Overlord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2456 dnia: Lipca 09, 2013, 03:04:17 »
    Witam. Chciałbym się dowiedzieć co trzeba zrobić żeby zmienić ''sztywne'' ataki na trochę bardziej realistyczne. Bardzo mi się spodobały na przykład te w Nowej Ojczyźnie.
    Zmienić animację.

Offline Polski_Szlachcic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2457 dnia: Lipca 10, 2013, 11:08:31 »
    Ja mam kilka pytań, jeżeli gdzieś już była taka odpowiedź, to przepraszam, szukałem już, ale być może niechcący takową pominąłem

1. Co musiałbym zrobić, by oprócz najemnych kawalerzystów, wartowników etc. móc rekrutować w karczmie też inne jednostki, np. Siostry Miecza? EDIT: To pytanie nieważne, sam już odkryłem :) Nie, jednak nie

2. Czy jest możliwość, inna niż robienie kilku takich samych sztandarów w banners_x.dds, by kilku lordów miało identyczny sztandar? W jednym modzie takie coś chyba już widziałem, ale głowy uciąć bym sobie nie dał. Jeżeli tak, to w jaki sposób?

3. Czy jest możliwość by po wyborze sztandaru przez gracza, oryginalny posiadacz dalej go miał, zamiast dostawać tą brzydką biało-czerwoną szachownicę?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 11, 2013, 20:18:07 wysłana przez Polski_Szlachcic »
    The gates of time have opened,
    Now, it's chains are broken.
    An ancient force unleashed again

As I enter the portal,
    I feel the enchantment
    It takes me away, away from here

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2458 dnia: Lipca 12, 2013, 01:33:10 »
    1. Musisz umieścić wpis o jednostce pomiędzy jednostką "watchman" a "trp_mercenaries_end"
    2. Próbowałeś tego? http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=2899.msg175408#msg175408

Offline Polski_Szlachcic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2459 dnia: Lipca 12, 2013, 08:15:44 »
    Kurczę, wiedziałem że coś chyba pominąłem. Wielkie dzięki :D
    The gates of time have opened,
    Now, it's chains are broken.
    An ancient force unleashed again

As I enter the portal,
    I feel the enchantment
    It takes me away, away from here