Ja mam pytanie, które być może było już tu kiedyś zadawane (ale tak czy inaczej nie mogę go znaleźć).
Otóż po tym jak utworzyłem nowego towarzysza, zaczęły mi się psuć dialogi w grze. Tzn. że np. Artimneer mówi kwestie Deshavi, Klethi gada jak Borcha, Baheshtur jak Rolf, itp.
To samo jest z odpowiedziami gracza np. tekst posuwający rozmowę dalej brzmi jak ten który ma ją zakończyć, choć dalej funkcjonuje tak jak dawniej tylko że jego zapis jest odwrotny.
Wygląda to mniej więcej w ten sposób:
Borcha mówi:
Pozdrawiam, wędrowcze. Jestem Nizar. Bez wątpienia moje imię obiło ci się o uszy.
A gracz ma do wyboru odpowiedzi:
A:Witam. Co taka dobrze wychowana damulka jak ty robi w takim miejscu?
B:Dokąd chcesz iść?
Mimo że jest to śmieszne to chciałbym jednak by dialogi działały poprawnie a jednocześnie zostawić swoją postać w grze. Starannie wyszukiwałem ilość wypowiedzi mojego NPCa i wszystko się zgadzało, nie miała nadmiaru tekstów, ani żadnego jej nie brakowało (było tyle ile być powinno), to samo z innymi, lecz mimo to, dialogi szwankują a ja nie wiem dlaczego
Ma ktoś pomysł jaka może być przyczyna, albo chociaż jak ją wyszukać?
EDIT:
Dziękuję za chęci tym którzy chcieli pomóc ale nie wiedzieli jak, więc nie odpisywali. Rozwiązałem osobiście ten problem. Okazało się iż mimo że w "module_strings.py" wszystko było w porządku to problem leżał w pliku "module_scripts.py" gdzie w linijce:
(store_mul, ":string_addition", ":slot_addition", 16),Nie zmieniłem końcowej liczby odpowiadającej za ilość NPC. Przez to właśnie wymieszały mi się dialogi. Oczywiście poprawiłem to i teraz wszystko działa.