Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Modowanie - pytania i odpowiedzi  (Przeczytany 463829 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Unsuccesfool
    Odp: Modowanie - pytania i odpowiedzi
    « Odpowiedź #1725 dnia: Stycznia 13, 2011, 10:07:58 »
    Da się troop editorem, ale najpierw w pliku party_templates skopiuj linijkę pt_none none 2 0 1 7 -1 -1 -1 -1 -1 -1  i wklej na sam dół najlepiej, albo zaraz pod tym i zmień tą cyfrę na górze o jeden. No i w item editorze będziesz miał drugie party template o nazwie none, zmień jego nazwę jak chcesz, dodaj jakie chcesz jednostki i w zakładce parties ustawiasz party  Main Party te template.

PS. Wymyśliłem tą metodę teraz, więc nie gwarantuję że to coś da, jak będzie się krzaczyć to cofnij wszystkie zmiany ręcznie.

PS2. Tapase, dzięki, że tak dzwigasz te moje pytanie :D Ale spytam się w dziale chętniej nawiedzanym przez grafików, może to coś da.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Shinobi21

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1726 dnia: Stycznia 13, 2011, 15:59:05 »
    Hej. Muzyka. Jeszcze nie wiem. Ale na zdrowy rozsądek możesz swoją muzykę nazwać identycznie jak tę która jest w native (nazwać oczywiście poszczególne pliki), podmienić je, i sprawdzić czy działa (pewnie z rozpoczęciem nowej gry). Ewentualnie robisz swojego 'moda', podrzucasz tam pliki, w MS podpisujesz co gdzie i kiedy ma grać, a w module.ini zmieniasz wartość 0 na 1 przy ładowaniu muzyki z moda. Ale nie wiem - nie sprawdziłem. Piszę raczej dlatego abyś nie czuł się olany przez forumowiczów. Po prostu mało kto się zajmuje muzyką.

Znowu zaśmieciliśmy Zizkę, pytam więc:

Mam pytanie. (A to dziwne) W jakim programie można tworzyć emmisive mapki, albo, bo mogę ją w sumie zrobić ręcznie da tego konkretnego modelu, czy da się ustawić ją w Wingsie. No i czy w M&B emissive będzie widoczna.

Heh. Dzięki :)
    Sposób pierwszy próbowałem już wcześniej. Niestety nie dało to nic a nic.
    Sposób drugi...nie umiem :/

Offline Kazimir

• Użytkownik
    • Slavia
    « Odpowiedź #1727 dnia: Stycznia 21, 2011, 17:34:21 »
    Witam! wie ktoś jak dodać w module system skrypt inwazji podobnej do tej z Sword of Damocles? chodzi mi o to by moja nowo zrobiona frakcja po kilku miesiącach zaatakowała całą Carladie.
    GG: 25967044

Nick MP: WithOld bądź Kazimmer

Offline brayan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1728 dnia: Stycznia 22, 2011, 20:33:50 »
    Witam
    1.Co nalezy zrobic w skrypcie broni 1h sword aby mozna bylo nia blokowac, lub co zaznaczyc w mod toolu "morghs" aby blokowac?

2.Mam jeszcze jeden problem chcialbym w "brfedit" plik brf zmienic na model 3d. Kiedy wchodze do programu wyskakuje napis
    "Can't open module.ini";
    "Error loading C:/Program files/Steam/steamapps/common/mountblade warband/Modules/mb.fx;
    Przez to (chyba) kiedy chce otworzyc jakiegos brf pisze "unkown resource type rfver."

PS:Mam windows 7. Gra jest zainstalowana w Program files(x86) w Steamie. Nie posiadam podstawki mount&blade. Co nalezy zrobic aby temu zapobiec. Proszę o pomoc.

3.Mogę pomóc w robieniu moda. Jestem narazie początkujący ale z czasem to się zmieni.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 22, 2011, 22:03:50 wysłana przez brayan »

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1729 dnia: Stycznia 22, 2011, 22:44:02 »
    1. Sprawdź czy broń nie ma flagi itp_no_parry
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #1730 dnia: Stycznia 24, 2011, 12:34:51 »
    Jak zmienić(i czy się da) skrypt odpowiadający za żołd armii w Anno Domini 1257 Warband 0.95 wersja moda?Przy okazji jak tam zmniejszyć\zwiększyć żołd?

PROBLEM?

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1731 dnia: Stycznia 26, 2011, 19:02:46 »
    Ja zadam pytanie trochę mniej związane z samym kodowaniem: czym symbolizować przejścia (Ford) przez wodę?

Chodzi mi żeby to nie były take mosty tylko takie brody.
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Krash

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1732 dnia: Stycznia 27, 2011, 16:01:31 »
    Nie wiem czy o to ci chodzi ale jeśli o grafikę to możesz wrzucić jakieś kamyczki czy coś w tym stylu.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1733 dnia: Stycznia 27, 2011, 17:36:50 »
    Nie wiem czy o to ci chodzi ale jeśli o grafikę to możesz wrzucić jakieś kamyczki czy coś w tym stylu.

Dokładnie o to chodzi. Też o tym pomyślałem ale miałem nadzieje jeszcze na coś innego.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #1734 dnia: Stycznia 27, 2011, 19:31:23 »
    Witam.
    A ja mam taki problem.
    Dodałem kilka nowych miast i zamków, dodałem kilka frakcji, dla każdej frakcji po kilka jednostek, lordów i króla. Podczas kompilacji zero błędów. Wszystko ładnie śmiga.
    Kiedy odpalam grę, wybieram "Start a New Game" zaczyna się mój problem. Otóż samo zainicjowanie gry trwa dziwnie długo. Po tym następuje uderzenie dźwiękiem bliżej nieokreślonego pochodzenia. Dźwięk jest jakby nałożony kilka-, kilkanaście razy na siebie, do tego z przesterem. Kreuję swoją postać i po zatwierdzeniu historii, kiedy dochodzi do rozdania atrybutów, postać automatycznie awansuje mi na 25 lvl.
    Kojarzę coś, że było o tym kiedyś na forum, ale nie mogłem tego znaleźć, mimo, że używałem świętej opcji "szukaj". Prawdopodobnie jest to gdzieś w tym dziale, ale nie mogłem się przekopać przez ilość stron.
    Jeśli ktoś miał już podobny problemi wie jak go rozwiązać, proszę o pomoc.
    Z góry dzięki.

Offline stugiewa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1735 dnia: Lutego 01, 2011, 12:17:50 »
    a ja mam takie pytanko w jednym z modow dokladnie the eangle and the radiant cross jest mozliwosc rekutowania jednostek w tawernie (cheat i tam sobie wybierasz jednostke a ona cuodwnie znajduje sie w twoim oddziale i to az 5 sztuk) czy jest mozliwos przeniesienia tego skryptu do native i w jaki sposob to zrobic?

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #1736 dnia: Lutego 01, 2011, 18:01:18 »
    Nie ma takiej możliwości.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline jabko

• Użytkownik
      • MyYouTube
    « Odpowiedź #1737 dnia: Lutego 03, 2011, 09:44:53 »
    Woyo-sensei miałem ten sam błąd co ty, ale bez dźwięku, po jakimś czasie sam się naprawił :), skompiluj sobie MS'a jeszcze raz.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #1738 dnia: Lutego 03, 2011, 18:41:59 »
    Nic to niestety nie dało, ale naprawiłem już ten błąd. Dodałem gdzieś o jedną linijkę za dużo przy dodawaniu nowych frakcji. Teraz wszystko śmiga tak, jak trzeba.

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1739 dnia: Lutego 04, 2011, 23:09:50 »
    Hejoszka. Szybkie pytanko, raczej do grafików.

Najprościej: Mam plik *.obj jak zrobić z niego plik *.md3?

A teraz 'historia pytania'. Zrobiłem nową rasę, zaskryptowałem, modele nóg, rąk, dłoni i (jeden) głowy są, kompiluje się wszystko cacy, gra uruchamia się, przechodzi przez początkowe game_menu (nowa gra, rasa ork, itp...), włączą generator twarzy... I crashuje. Male_head (female i undead zresztą też) są wrzucone do brf jako plik *.md3 czyli animacja wektorowa (co ciekawe undead_face ma animację zerową, ale jednak animację). Moja głowa to natomiast *.obj. Syfi się bo nie ma jak poruszać jej brwi, nosa, ogólnie kości w generatorze twarzy. Twarz orka ma tylko poprzesuwane pkty w porównaniu do twarzy ludzkiej, ale nie można skopiować riggingu w openbrf (md3 a nie smd).

Jestem kompletnym laikiem - proszę o rady!

Miłego wieczoru!
    - próba przeniesienia Wojny o Pierścień na silnik M&B!
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.