Już wszystko wiem. Otwierając obj nie zmieniał się moduł, ale jak otworzyłem brf to działa wszystko.
BTW
Może ktoś opisać wrzucanie przedmiotów od momentu modules_info do kompilacji? Wydaje mi się, że wszystko robię dobrze, ale nie działa.
Po podaniu ścieżki w module_info do swojego modułu musisz w module_item skopiować przedmiot podobny do twojego np:
["
ID przedmiotu", "
Nazwa", [("
Model",0)], itp_type_two_handed_wpn|itp_merchandise| itp_two_handed|itp_primary|itp_bonus_against_shield|itp_wooden_parry|itp_unbalanced, itc_nodachi|itcf_carry_axe_back,
291 , weight(4.5)|difficulty(10)|spd_rtng(91) | weapon_length(102)|swing_damage(47 , cut) | thrust_damage(0 , pierce),imodbits_axe ],
To od berdysza.
Dalej statystyki przedmiotu domyślisz się po słowach ;). Potem wystarczy zapisać i twój przedmiot powinien pojawić się w sklepach.
Ewentualnie możesz przypisać swoją broń do multiplayer w module_script musisz znaleźć znajdź np. #axe i popatrz sobie na te linijki. Masz tu jedną ;)
(item_set_slot, "i
tm_twój_przedmiot", slot_item_multiplayer_item_class, multi_item_class_type_axe),
Następnie poszukaj troop'a czyli jednostkę w multi np:
#1-Swadian Warriors
#1a-Swadian Crossbowman
(call_script, "script_multiplayer_set_item_available_f
or_troop", "
itm_twój_przedmiot", "trp_swadian_crossbowman_multiplayer"),
I to w zasadzie wszystko co musisz wiedzieć.
Mam w zasadzie jedno pytanie dla osoby która robi, robiła animacje w blenderze. Jak wyeksportować animacje w formacie brf? Korzystałem z tego tutoriala:
-
http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,125282.0.htmlW pobranych paczkach mam niby pliki które pozwalają na eksport tego, ale wyskakuje mi błąd podczas eksportu "python script: error".
Jeżeli ktoś może to niech mi wytłumaczy to łopatologicznie :)