Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nasze mapy  (Przeczytany 36783 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fafaron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Po prostu Pacman.
    Odp: Nasze mapy
    « Odpowiedź #15 dnia: Maja 04, 2010, 14:52:39 »
    Według mnie mapa totalnie do bani, a ten który ją stworzył nie miał bladego pojęcia o projektowaniu map...
    Co za ... robi mapę która tnie od samego początku ? Nawciskał tam pierdół, wsadził to do wody i zadowolony -_-'
    Oby więcej takich "modero inteligentów" się nie znalazło albo by umarli a pamięć o nich została zapomniana i jeszcze szybciej wymazana.

Tak, nie mam bladego pojęcia o projektowaniu map, ta jest pierwsza.
    Możesz mnie nazywać "...", mówiłem, że będę ją dopiero testować i dopracowywać.
    Mógłbyś mi wytłumaczyć co znaczy wyraz "modero"? Zupełnie tego nie rozumiem.
    Umrzeć mogę, jednak powiedz, co Ci to da?
    Dobrze, że całej mapy nie pokazałem, pewnie od razu dostałbym bana o.O.
    « Ostatnia zmiana: Maja 04, 2010, 16:00:48 wysłana przez Fafaron »
    Cytat: Konfederat
    Tak dla ułatwienia ja nie pisze przecinkow. bo się gubię gdzie je postawić.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #16 dnia: Maja 04, 2010, 16:12:57 »
    Oj tam, nie przejmuj się komentarzami negatywnymi ( w szczególności komentarzem Kalsivera- to jest stara zrzęda:D) mapa jest bardzo oryginalna:)

Offline Fafaron

• Użytkownik
    • Po prostu Pacman.
    « Odpowiedź #17 dnia: Maja 04, 2010, 17:11:09 »
    Nie przejmuje się, po prostu nie lubię gdy ktoś mnie obraża. Rozumiem: "Przynajmniej coś zrobił, miał pomysł nie wypalił trudno...", ale nie takie coś.
    Miałem zamiar zrobić moda związanego z Atlantydą, ale to chyba nie wypali jak na wstępie się już nie podoba. Co do mapy- kamera płynnie chodzi, jednak postać porusza się tak trochę dziwnie, jakby się zacinała, jednak to może być wina tego, że jest pod wodą.

Offline Galik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Maja 04, 2010, 18:26:17 »
    To poszukaj sposobu żeby to naprawić bo jeśli chcesz kontynuować prace nad mapą to w ostatecznej wersji raczej czegoś takiego być nie powinno...
    Co do podwodnego motywu i Atlantydy wszystko fajnie oczywiście jak to BARDZO mocno dopracujesz, kwestia z tym że wszędzie ,,niebieskość" sorry ale z tego powodu nie dałbym rady grać na takiej mapie dłużej niż pół godziny...Spróbuj raczej zrobić miasto pod wodą, ale bez wody w środku...Rozumiesz? Coś jakby miasto gon-gan w star wars...
    Na świecie niema wielu idiotów po prostu są tak sprytnie porozstawiani, że spotykamy ich co krok.<br />Niech żyje Caldaria :-).

Offline Fafaron

• Użytkownik
    • Po prostu Pacman.
    « Odpowiedź #19 dnia: Maja 04, 2010, 18:35:42 »
    Taka jakby kopuła? Można jeszcze poszperać, żeby zwiększyć widoczność, ale to raczej byłoby trudne.

@Roland
    Też by dużo czasu zajęło, za dużo tam tego nawaliłem ;x

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #20 dnia: Maja 04, 2010, 20:37:27 »
    Kopuła? Hmmm... szczerze wątpię. Wszystko co się znajduje pod gruntem, czy tam pod pewną wysokością na scenie to po prostu jest zalewane... No chyba, że cosik zmienili w WB.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #21 dnia: Maja 04, 2010, 20:37:50 »
    Kopuły się chyba nie da zrobić, bo o ile mi wiadomo na całej mapie po prostu na pewnym poziomie jest woda. Ale pewny nie jestem.

A, Galik. Odnośnie Helms Deep. To jest mod BattleForCalradia, pobrać można  z mbrepository. Nie podam linka, nie jesteś chyba kaleką.

Edit. Wyprzedziłeś mnie Roland.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Galik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Maja 05, 2010, 10:08:56 »
    Kopuły się chyba nie da zrobić, bo o ile mi wiadomo na całej mapie po prostu na pewnym poziomie jest woda. Ale pewny nie jestem.

A, Galik. Odnośnie Helms Deep. To jest mod BattleForCalradia, pobrać można  z mbrepository. Nie podam linka, nie jesteś chyba kaleką.

Edit. Wyprzedziłeś mnie Roland.

Mam dys ortografię,lekcę wstydzę się samego siebie tata mnie bije mama kocha tylko w nocy a dziadek podbiera kieszonko aaa i chodzę do szkoły dla myślących inaczej oprócz tego nie mam rąk i nóg ;;).
    A tak nawiasem dzięki za odpowiedź xD.

To miało być śmieszne? Człowieku zastanów się na drugi raz zanim coś napiszesz, bo nic z tego co tam napisałeś pod śmiech nawet nie podchodzi...

Zależy co kogo bawi, ale w tym wypadku masz rację musiało to być pod przypływem chwilowego napływu idiotyzmu..., nie usuwam tego powyżej żeby ludzie wiedzieli o czym mowa i do czego się przyznaję...
    « Ostatnia zmiana: Maja 06, 2010, 07:41:05 wysłana przez Galik »
    Na świecie niema wielu idiotów po prostu są tak sprytnie porozstawiani, że spotykamy ich co krok.<br />Niech żyje Caldaria :-).

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #23 dnia: Lipca 19, 2010, 18:05:00 »
    Witam!

Ostatnio bawię się w robienie mapek i udało mi się zrobić takie oto coś:

http://img832.imageshack.us/gal.php?g=mb51.jpg

Nie jest to może profesjonalna mapa, ale dopiero się uczę :)
    Był bym wdzięczny za komentarze i podpowiedzi.

Mam także jedno pytanie: czy da się zmienić porę dnia?
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Lipca 19, 2010, 18:15:01 »
    Ostatnio bawię się w robienie mapek i udało mi się zrobić takie oto coś:
    http://img832.imageshack.us/gal.php?g=mb51.jpg
    Nie jest to może profesjonalna mapa, ale dopiero się uczę :)
    Był bym wdzięczny za komentarze i podpowiedzi.
    Pory dnia nie zmienisz chyba że zrobisz nowy mod...
    Rozumiem że ta mapa jest tylko do trybu Siege ?
    Bo na nic się innego nie nadaje, bo jeśli jedni respią się tam na dole a drudzy tam na górze to nima szans na dobrą zabawę...
    Właściwie drużyna na górze ma 80% szans na wygraną, i możliwość zabicia wroga nim ten do nich wogóle dojdzie :D
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Haller

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lipca 19, 2010, 18:47:48 »
    Nie żadna z drużyn nie respie się na górze. Wiem że może mapka nie jest zbyt proporcjonalna :P
    Jedna drużyna respi się na płonącym statku a druga tam na przedostatnim obrazku :)
    Próbowałem ,,upodobnić'' mapkę do jednej z mapek które widziałem w Red Orchestra ale mi się nie udało :P
    Nie trzeba też łazić na górę tylko iść z prawego boku :P
    Mam także takie pytanko: Czy jest jakaś możliwość zrobienia tunelu pod tą górą?

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lipca 19, 2010, 22:05:05 »
    Mam także takie pytanko: Czy jest jakaś możliwość zrobienia tunelu pod tą górą?
    Bez nowych "budynków" i tekstur nie jest to możliwe ;/
    Narzędzia w zmianie terenu też nie dają tej możliwości czyli właściwie niema szans...
    Można kombinować, i jak się ktoś uprze to zrobi ;)

Jak chcesz się mapką podzielić to wstaw pliki do tej mapy (powinny być 2, jeden txt i sco)
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.

Offline Haller

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Lipca 19, 2010, 22:14:29 »
    Wrzucę ją, lecz najpierw muszę jeszcze nad nią popracować. Przyznam się także, że nie dodałem jeszcze np respawnów drużyn :P
    Jeśli wszsytko zrobię postaram sie ja wrzucić. Tylko ja nie robiłem jej całkowicie od nowa bo nie umiem tylko edytowałem całkowicie zrujnowany fort. Da się podwoić jakoś ten plik? I jak się on nazywa w folderze SceneObj.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Lipca 19, 2010, 22:34:18 »
    Wrzucę ją, lecz najpierw muszę jeszcze nad nią popracować. Przyznam się także, że nie dodałem jeszcze np respawnów drużyn :P
    Jeśli wszsytko zrobię postaram sie ja wrzucić. Tylko ja nie robiłem jej całkowicie od nowa bo nie umiem tylko edytowałem całkowicie zrujnowany fort. Da się podwoić jakoś ten plik? I jak się on nazywa w folderze SceneObj.
    Jeśli tworzysz mapkę to powinny się 2 pliki pojawić...
    A plik twój się nazywa tak jak go nazwiesz :D albo tak jak scena która została użyta.
    (tak myślę - bo ja nie tworzyłem jeszcze mapek, ale pomagałem usprawniać je innym jak i wrzucam je na serwer :D )

Offline Haller

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Lipca 19, 2010, 22:39:13 »
    Ok dzięki. Tylko teraz mam problem:

Ustawiłem sobie te takie żółte strzałeczki spawnu, ale one nie działają. Respie się całkowicie w innych miejscach ;/ O co chodzi?