Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nasze mapy  (Przeczytany 36777 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Nasze mapy
    « Odpowiedź #45 dnia: Grudnia 31, 2010, 14:49:28 »
    Nie bardzo wiem co ma oznaczać ta mapa...jest na niej wszystko i nic. Ja wolę generalnie mapy skupione raczej na jednym "aspekcie" i budowane jakby to ująć..."z pomysłem". Wydaje mi się że wasza do takich map się nie zalicza:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Skrabek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #46 dnia: Grudnia 31, 2010, 16:46:01 »
    @UP innymi słowy zostały nawalone tam budynki bez sensu i nie wiadomo do czego to jest... Jest w tym trochę prawdy, jak to oglądam ale wydaje mi się, że to dobra mapka, muszę ją wypróbować.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #47 dnia: Stycznia 06, 2011, 23:29:04 »
    Ten ołtarz bardzo mi się podoba,efektowny- ale sama mapa trochę bez wyrazu, takie kilka budynków losowo ustawionych.Życzę powodzenia przy następnych produkcjach- będę śledził ten wątek:)

Offline Tobik-N

• Użytkownik
      • Forum WD
    « Odpowiedź #48 dnia: Stycznia 06, 2011, 23:40:03 »
    W nowszej wersji tej mapki usunąłem ołtarz - nie pasował mi do klimatu tej wioski. Ostatnio całym klanem wzięliśmy się za robienie map, może coś z tego wyjdzie :)

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #49 dnia: Stycznia 07, 2011, 12:15:35 »
    To życzę powodzenia:) I  zapraszam wszystkich do obejrzenia moich map:) http://www.hitmen.fora.pl/mapy,34/

Offline Wojdalx2

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Stycznia 08, 2011, 01:05:25 »
    Mam pewną nie jasność apropo dodawania nowej mapy lub kopiowania istniejącej. Chcę zostawić istniejące mapy bez zmian i kombinować na kopii. Próbowałem kopiować plik w folderze scenesobj i odpowiednią linijkę w pliku scenes zmieniając nazwy na scn_multi_scene_21 i nic, lista map w grze jest bez różnicy.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #51 dnia: Stycznia 08, 2011, 17:18:10 »
    multi scene 21? Chyba musisz podmienic na istniejącą już (zakąłdam że mówisz o custom scene z Vincenzo admin tools) a custom 21 nie istnieje- musi być 1-20

Offline Wojdalx2

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Stycznia 08, 2011, 17:37:34 »
    Skopiowałem istniejącą i zmieniłem nazwę z multi_scene_20 na multi_scene_21 i to samo w pliku tekstowym "scenes" ,stąd mi się wzieło 21.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Stycznia 08, 2011, 17:51:57 »
    Skopiowałem istniejącą i zmieniłem nazwę z multi_scene_20 na multi_scene_21 i to samo w pliku tekstowym "scenes" ,stąd mi się wzieło 21.
    Nie będzie działać bo skrypty odwołują się do danej nazwy pliku...
    Jeśli używasz moda Vincenzo to zamień sobie któreś z custom_multi_scene
    Jak nie to zastąp którąś z mapek, zastępując ją swoją.
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Tobik-N

• Użytkownik
      • Forum WD
    « Odpowiedź #54 dnia: Stycznia 08, 2011, 18:06:53 »
    Mam pytanie - Jak zmienić nazwę mapy na multi ? Chodzi mi o to, że na niektórych serwerach są nowe mapy z własnymi nazwami. Kiedy podmienię plik w sceneobj, numer terenu także podmienię w scenes nazwa mapy na serwerze to custom scene numerek, a chciałbym, aby była widoczna moja nazwa.

Offline Wojdalx2

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Stycznia 08, 2011, 21:13:20 »
    Czy zadziała jak skopiuję jakąś wieś czy inną mapę z singleplayer zmieniając nazwę z np.: village_14 na multi_scene_21 ?
    A poza tym nie używam moda Vincenzo i nie chcę podmieniać ani edytować istniejących Kalsiverze.

Offline Tobik-N

• Użytkownik
      • Forum WD
    « Odpowiedź #56 dnia: Stycznia 08, 2011, 22:53:26 »
    Czy zadziała jak skopiuję jakąś wieś czy inną mapę z singleplayer zmieniając nazwę z np.: village_14 na multi_scene_21 ?
    A poza tym nie używam moda Vincenzo i nie chcę podmieniać ani edytować istniejących Kalsiverze.

Zrozumiesz kiedyś, że dodawanie kolejnej sceny (w tym wypadku 21) to trudne skrypty a nie kopiowanie ? Albo zamieniasz albo mapy nie masz ;)

Sam nie wiem jakie to skrypty, ale na pewno nie "+scn_multi_scene_custom_21"...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2011, 11:03:35 wysłana przez Tobik-N »

Offline Wojdalx2

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Stycznia 08, 2011, 23:22:06 »
    No to co zrobić z jakimi skryptami bo w MS trochę kiedyś majstrowałem, ale na starej wersji MB? (nie można była tak od razu, że trzeba w skryptach grzebać?)

Nie mogłeś od razu napisać, że nie wiesz o jakie skrypty chodzi? A poza tym dzięki za dobre chęci :l

Skoro dodanie nowej mapy jest trudniejsze niż myślałem to w kopii Native zmieniłem kilka tekstur tam zacząłem zmieniać mapy multi oto 3 screeny
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e3fa8dd7bc7342d2.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eb3d867dbd8f4622.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ab04bedd63cbfebb.html
    i jak?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2011, 21:13:55 wysłana przez Wojdalx2 »

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #58 dnia: Stycznia 14, 2011, 23:35:30 »
    Nie wiem o co chodzi z tymi skryptami , rozumiem że chodzi Ci o dodawanie mapy do multi? Więc uzyj Vincenzo tool i zmień swoją mapę na którąś z tych custom scene 1-20.Żadnych skryptów nie trzeba ruszać żeby ja dodać....Nie wiem o co to zamieszanie i kombinowanie

A co do mapy to źle sie nie prezentuje,choć jest to tylko kolejny zamek (takich map widziałem z 20-brak pomysłu) ale żeby naprawdę ocenić trzeba by na niej zagrać bo po kilku screenach trudno ocenić

Offline Wojdalx2

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Stycznia 15, 2011, 10:40:52 »
    Dzięki spróbuje z Vincenzo.

A jeśli chodzi o mapę to chodziło mi o klimat starego, zrujnowanego zamku w górach nie koniecznie bardzo oryginalny.