Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1257 AD  (Przeczytany 331901 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cinereo Lupus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Veni, vidi, vici.
    Odp: 1257 AD
    « Odpowiedź #1035 dnia: Października 29, 2015, 18:24:23 »
    Z tego co wiem polega on na tym, że jak nie należysz do danej frakcji to nie możesz brać od nich rekrutów.
    (Np. Należysz do Królestwa Polski to możesz tylko werbować z wiosek należących do Królestwa Polski, a jak grasz "Wolnego Strzelca" to zostają tylko najemnicy)

Offline sebarakos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1036 dnia: Listopada 01, 2015, 08:47:09 »
    Podeśle ktoś link do spolszczenia Anno Domini 1257 1.11 .

Sebarakos - nie spamuj w temacie, jeśli ktoś ma spolszczenie to Ci je podeśle. Pisanie co chwila tej samej wiadomości nie ma sensu, jedna w zupełności wystarczy.
    Gragon.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 05, 2015, 20:44:28 wysłana przez Gragon »

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1037 dnia: Listopada 05, 2015, 17:04:36 »
    Wytłumaczy mi ktoś działanie tego nowego systemu rekrutacji?
    W dużym skrócie nowy system polega na zaciąganiu żołnierzy z własnych włości i nie pojedynczo tylko całymi "kopiami" (lances). Jedna "kopia" to około 10 żołnierzy, o mieszanym składzie (jeden, dwóch możnych i pocztowi - zarówno lekka jazda jak i strzelcy oraz piechota). Zrekrutowane w ten sposób jednostki można ulepszać po staremu. Jeśli nie posiadasz własnej wioski/jesteś daleko/jest spalona pozostaje możliwość zaciągu najemników w miastach. Można ich werbować całymi kompaniami (około 30 ludzi w każdej).

Offline Whitepowah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1038 dnia: Listopada 08, 2015, 22:50:22 »
    No, panowie. Niedługo wypuszczę wam tutaj spolszczenie wykonane przeze mnie. Od trzech dni nad tym pracuje i spolszczyłem tego moda w jakichś 80% - nazwy jednostek, lordów, dialogów.

Kiedy się można spodziewać tego pełnego spolszczenia?

Offline sebarakos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1039 dnia: Listopada 13, 2015, 12:27:41 »

Kiedy się można spodziewać tego pełnego spolszczenia?

Właśnie kiedy będzie dostępne

Offline Gragon

• Użytkownik
    • Piwa: 34
    • Możesz ze mną dyskutować, ale i tak nie masz racji
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1040 dnia: Listopada 13, 2015, 14:27:48 »
    Ludzie! Wystarczy cofnąć się o kilka stron wstecz i spojrzeć kto wspomniał o spolszczeniu, wejść na profil użytkownika i ukarze wam się magiczna informacja o jego ostatniej aktywności na forum (31.10.2015). Proste, prawda? Przestańcie notorycznie "spamować" wiadomościami odnośnie spolszczenia. Jeśli takowe się pojawi to zamieszczę do niego link w pierwszym poście tego tematu. Koniec.

Sebarakos - ty już dostałeś upomnienie o czym zostałeś poinformowany w prywatnej wiadomości, nie dało ci to do myślenia?

PS.
    Cierpliwość każdego człowieka ma swoje granice, jestem wyrozumiały, ale do czasu.

Offline Whitepowah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1041 dnia: Listopada 14, 2015, 00:05:35 »
    Sorry ale nie wiem na jakiej podstawie się czepiasz. Jako pierwszy odniosłem się bezpośrednio do postów Fiinghara odnośnie opracowywanego przez niego spolszczenia. Poza tym w cytowanym przeze mnie poście informował, że opracował 80% spolszczenia w 3 dni, więc przyznasz że zwrot "niedługo" można było traktować dość dosłownie. Zwłaszcza, że post ten zamieścił 12 października czyli ponad miesiąc temu... A nawet od 12 października do jego ostatniego logowania, na które się powołujesz, czyli 31 października, upłynął spory okres czasu.

Także idealnie do moich postów pasuje napisane przez Ciebie postscriptum.

Offline Gragon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1042 dnia: Listopada 14, 2015, 10:49:35 »
    Sorry ale nie wiem na jakiej podstawie się czepiasz. Jako pierwszy odniosłem się bezpośrednio do postów Fiinghara odnośnie opracowywanego przez niego spolszczenia. Poza tym w cytowanym przeze mnie poście informował, że opracował 80% spolszczenia w 3 dni, więc przyznasz że zwrot "niedługo" można było traktować dość dosłownie. Zwłaszcza, że post ten zamieścił 12 października czyli ponad miesiąc temu... A nawet od 12 października do jego ostatniego logowania, na które się powołujesz, czyli 31 października, upłynął spory okres czasu.

Także idealnie do moich postów pasuje napisane przez Ciebie postscriptum.

Whitepowah - sprawdzałeś ile osób zapytało się o datę wydania spolszczenia? Widziałeś na nie odpowiedź? Dlatego się czepiam. Wyraźnie na poprzednich stronach było napisane, że nie wiadomo kiedy wyjdzie spolszczenie do tej modyfikacji. Codziennie siedzę tutaj po kilka godzin i jeśli spolszczenie ujrzy światło dzienne to będę pierwszą osobą, która o tym się dowie. Jeśli ktoś napisał post 12 października, a potem przez miesiąc jest cisza gdyż użytkownik nie pojawił się więcej na forum to jest duże prawdopodobieństwo, że spolszczenia nie będzie. Oczywiście nie musi tak być. Tak więc powtarzam: jeśli dotrze do mnie wiadomość o spolszczeniu to podzielę się nią z wami. Tyle ode mnie.

Offline becker87

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1043 dnia: Listopada 20, 2015, 14:33:36 »
    Gragon mam jedno pytanie, czy mozna w tym modzie zamienic sie lennem z innym lordem frakcji ? bo nie widzialem tam takiej opcji a latanie po tak wielkiej mapie miedzy swoimi lennami bywa zmudne

Offline Gragon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1044 dnia: Listopada 20, 2015, 16:17:31 »
    Gragon mam jedno pytanie, czy mozna w tym modzie zamienic sie lennem z innym lordem frakcji ? bo nie widzialem tam takiej opcji a latanie po tak wielkiej mapie miedzy swoimi lennami bywa zmudne

Szczerze mówiąc nie mam pojęcia, nie widziałem takiej opcji w konwersacji z jakimś lordem. Jedyną opcją dotyczącą lenna jest wyzbycie się go u króla.

Offline WolfSensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1045 dnia: Listopada 29, 2015, 17:58:07 »
    Widzę że prace nad spolszczeniem ucichły więc zapytam, czy zna się ktoś na spolszczaniu chociaż trochę ? Mógłbym się za to zabrać jednak napotkałem pewne problemy używając notatnika.

Offline Gragon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1046 dnia: Listopada 29, 2015, 23:14:01 »
    Widzę że prace nad spolszczeniem ucichły więc zapytam, czy zna się ktoś na spolszczaniu chociaż trochę ? Mógłbym się za to zabrać jednak napotkałem pewne problemy używając notatnika.

Tutaj jest poradnik dotyczący spolszczeń: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=16373.0

Offline WolfSensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1047 dnia: Listopada 30, 2015, 00:14:41 »
    Dzięki Ci wielkie ja zacząłem to wszystko pisać ręcznie...
    Jak ktoś byłby zainteresowany testowaniem to proszę http://chomikuj.pl/wolf885 prosiłbym o zgłaszanie błędów.
    Co jakiś czas będę dorzucał kolejne pliki.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 30, 2015, 16:28:52 wysłana przez WolfSensei »

Offline sebarakos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1048 dnia: Grudnia 04, 2015, 11:51:48 »
    jak sadzisz . Ile ci tak może zająć zrobienie pełnego spolszczenia ?

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #1049 dnia: Grudnia 04, 2015, 12:14:01 »
    Po co spolszczać grę, która ma tak mało dialogów, których i tak nikt nie czyta :D