Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1257 AD  (Przeczytany 332716 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline WolfSensei

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: 1257 AD
    « Odpowiedź #1065 dnia: Stycznia 11, 2016, 19:07:25 »
    Jak chcesz możemy zrobić razem będę miał większa motywacje jutro ściągnę 1.13 bo podobno to ostatnia wersja  więc najlepiej spolszczenie zrobić pod tą wersje chociaż wątpię żeby się coś zmieniło w tekście .

Offline Finghar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1066 dnia: Stycznia 18, 2016, 14:19:04 »
    podeślij mi pliki na skype - wielebny.joe
    "Ordo fratrum domus hospitalis Sanctae Mariae Theutonicorum in Jerusalem"

Offline sebarakos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1067 dnia: Lutego 02, 2016, 16:32:27 »
    Jak idą prace nad spolszczeniem ?

Offline lemur20

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1068 dnia: Lutego 09, 2016, 19:33:40 »
    Ktoś dalej tworzy spolszczenie ?

Offline WolfSensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1069 dnia: Lutego 10, 2016, 17:35:10 »
    Ja pracuje nad spolszczeniem, Finghar miał przetłumaczyć dialogi ale nie wiem jak mu idzie. Spotkał się ktoś może w grze z Companion maker mk1.0 bo nie wiem jak to przetłumaczyć?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 10, 2016, 18:16:28 wysłana przez WolfSensei »

Offline lemur20

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1070 dnia: Lutego 10, 2016, 20:04:21 »
    Ja pracuje nad spolszczeniem, Finghar miał przetłumaczyć dialogi ale nie wiem jak mu idzie. Spotkał się ktoś może w grze z Companion maker mk1.0 bo nie wiem jak to przetłumaczyć?

Świetnie, że ktoś pracuje nad spolszczeniem. Oczywiście życzę powodzenia i mam nadzieję, że się uda. Co do danego słowa to nie spotkałem się z tym w grze.

Offline Finghar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1071 dnia: Kwietnia 24, 2016, 14:58:51 »
    Z tym spolszczeniem jest naprawdę kupa roboty. Cztery razy przetłumaczyłem pliki i w grze ciągle występuje sporo błędów. Słabo to widzę.

Offline xxKoMiSxx

• Użytkownik
    • Mount & Blade is my life..
    « Odpowiedź #1072 dnia: Kwietnia 27, 2016, 22:14:53 »
    Przykro to słyszeć. Niemniej jednak nie tracimy nadziei

Offline Finghar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1073 dnia: Maja 01, 2016, 15:50:58 »
    Robiłem co mogłem. Nie potrafię sobie poradzić z błędem z lordami. Mimo iż w plikach tekstowych odpowiednio nazwałem lordów z Polski to nadal w grze ich nazwy są z podstawki.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1074 dnia: Maja 01, 2016, 16:05:27 »
    W jakim języku uruchamiasz grę?

Offline lemur20

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1075 dnia: Maja 02, 2016, 15:05:44 »
    Czy te nazwy lordów bardzo przeszkadzają w samej grze ? Mam nadzieję, że jednak uda się wypuścić spolszczenie chociaż niepełne.

Offline WolfSensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1076 dnia: Czerwca 07, 2016, 12:12:57 »
    Przerwałem prace nad spolszczeniem już dawno tak jak Finghar nie jestem zadowolony z swojej pracy , niedługo może będzie M&B 2 a zainteresowanie modem jest chyba słabe aby męczyć się z tłumaczeniem. Jeżeli chcecie pobrać to co udało mi się zrobić zapraszam na mojego chomika wolf885 ps. nie ścigajcie plików nie spolszczonych w 100% jeżeli nie chcecie mieć gwiazdek w nazwach miast (***).

Offline vipdavid

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1077 dnia: Czerwca 23, 2016, 20:11:06 »
    Jestem po pierwszych dniach z w/w modem
    Tak na szybko moje wrażenia:
    -kiedy giniesz,to natychmiast zaczynasz grać innym rycerzem z twojego oddziału.To jest NAPRAWDĘ COŚ. Props dla twórców moda.
    -System rekrutacji mam taki jak w Native.Ten  cały" lance recrutement" czy jak tam to za bardzo tego nie rozumiem.
    -Nie wiem za bardzo co dają również te "Manory".Po co to komu
    -Zamiast szkolić własny oddział można wynająć się w służbie u innego lorda.Jeszcze lepiej-Można w miejscu stacjonowania swojego oddziału sprzedać itemy KOZACKA RZECZ.Po odpuszczeniu służby(opcja Retire) dalej można wrócić do swojego oddziału.Tylko denerwuje mnie to,że zabierają wtedy Ekwipunek.Można co prawda "Uciec"ze służby z ekwipunkiem ,ale to szkodzi w relacjach.Zastanawia mnie co by było jakbym dał opcję rezygnacji z powodów osobistych po czym nie wrócił po dwóch "tydniach" ;)
    -Jak wyglądają turnieje w Warbandzie wiemy.Natomiast tutaj wygranie turnieju na początku gry graniczy z cudem.

Spostrzeżenia:
    -w odróżnieniu od podstawowego Warbanda tutaj po wygraniu z bandytami potyczki jest relatywnie więcej kasy.Nawet do 400. Często zdarzało mi się ich skubać nawet powyżej 300 denarów z samej kasy NIE MÓWIĄC JUŻ o itemach.

Walka:
    Walka tutaj jest zrobiona co najmniej dziwnie.W Warbandzie często robiłem tak,że kazałem wszystkim iść za sobą,potem cofałem się za nich a moi pobratyńcy od miecza haratali towarzystwo.Tutaj jest tak,że jak ja się cofam to reszta jak jeden mąż też się cofa przez co często po prostu daję im atak,a sam idę na tyły wroga haratać.W praktyce jeśli bandyci mają na równi albo niewielką przewagę to często dostaję Bęcki i idę w niewolę.

MOD jest w miarę ciekawy,doskonale odwzorowana mapa Europy,postacie historyczne,muzyka, autentyczne jednostki nadają klimatu.
    Powiedzmy,że zostanę jeszcze z tym Modem,a jak mi nie będzie szło wrócę do podstawowego Warbanda.

Offline Mefisto

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1078 dnia: Czerwca 27, 2016, 15:03:41 »
    Manory możesz rozbudować i wbrew Twojej opinii można tu wiele zyskać, np podatki czy daniny, możesz kupować taniej u rzemieślników niż w miastach (oraz ekwipunek, który tam się nie pojawia) a nawet ściągać krzyżowców z wielu ówczesnych bractw.
    Lance recruitment dość utrudnia grę (ale nadaje realności rozgrywki), możesz tylko rekrutować we własnej wiosce, ale wnosząc po Twoim wytknięciu trudności w turniejach nie polecam Ci włączać tej opcji. Według mnie turnieje w AD to rewelacja, wreszcie ma to coś wspólnego z realizmem (grywalność byłaby niewielka, gdyby na samym początku wszystko można było wygrać bez jakichkolwiek problemów.
    Co do samej walki, wydaje mi się, że używasz nie odpowiedniej komendy - zamiast charge używasz follow, czyli podążanie (za Twoją postacią).

Wybacz, że nie po kolei :)
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline nicityle

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1079 dnia: Lipca 01, 2016, 00:19:41 »
    Ten mod jest zarąbisty. Powala. Da się grać nawet bez spolszczenia. Takie moje pytanie. Ktoś podbił wszystkich?

Ja zająłem Czechy i wykańczam Krzyżaków, a Prusowie i Jaćwingowie są w kolejce. Polska jest na razie niepodległa względem mnie. Po unormowaniu sytuacji w Inflantach i okolicach zajmę się Litwą.