Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1257 AD  (Przeczytany 331897 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Znany jako Bodziu
    Odp: [MOD] 1257 AD
    « Odpowiedź #540 dnia: Lipca 01, 2012, 23:05:54 »
    Może mi ktoś wytłumaczyć nowy system rekrutacji jednostek? Bo nie mogę tego ogarnąć.

Offline Husar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #541 dnia: Lipca 02, 2012, 08:27:20 »
    W lance system musisz być panem wioski jakiejś albo zamku i rekrutujesz gotowe odziały , a w podstawowym wszędzie masz normalne ,a jak jesteś członkiem frakcji (musisz kilka dni czekać) będziesz mógł przykładowo rekrutować krzyżackich rycerzy. Kilka postów wcześniej była odpowiedź.
    Jam to uczynił.

Offline Husar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #542 dnia: Lipca 02, 2012, 09:03:37 »
    Sory że 2-post ale nowy temat :
    Wie ktoś o co w tym chodzi bo mi nie działa :
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,169881.0.html
    Z translate.google przetłumaczyło

Dla tych, którzy mają krótką spamu uwagi przez kompletny idiota przewodnik dotyczący Instalacja SVN wersję Anno Domini 1257: >>>> TUTAJ <<<< Aktualna wersja moda działa na 1.143 SVN changelog można znaleźć tutaj: http://code .google.com/p/dev1257/source/list raporty SVN błędach powinny być zgłaszane tutaj: http://code.google.com/p/dev1257/issues/list O subversion, jak pierwotnie napisany przez OTHR (nieco zmodyfikowany przez mnie): Subversion jest wersja oprogramowania systemu sterowania, choć mod jest w formacie binarnym i przeważnie nie jest tak naprawdę program ten system może być używany, aby mieć na bieżąco wersja moda i utrzymać ją w synchronizacji z repozytorium. termin "Zamówienie" jest używany do opisu działania pobierania żadnych zmian, pierwszy Zamówienie będzie duży kolejne kasy będzie niewielki i będzie zawierać wyłącznie zmiany zrobiłam. więc powiedział, że jeśli chcesz zobaczyć rozwojowej wersji mod musisz klienta Subversion. Doskonałym wyborem jest SVN Tortoise. Jest to klient SVN ten poradnik będzie obejmować. uzyskać kopię Tortoise z http://tortoisesvn.net/downloads~~pobj i zainstalować go. Możesz zostać poproszony o ponowne uruchomienie, więc restart po pojawieniu się monitu. Pierwszy checkout - zmień bieżący folder do X: \ .... \ \ bandy modułów, kliknij prawym przyciskiem myszy na puste miejsce gdzieś tam gdzie foldery, będziesz miał możliwość svn checkout, kliknij to. URL repozytorium jest http://dev1257.googlecode.com/svn/trunk/ katalog wyjściowy jest miejscem banda jest zainstalowany, moduły folderów lub możesz po prostu użyć r. Kliknij przycisk OK i wyłącza to pójdzie, to zajmie dużo czasu pierwszej kasie, zawiera on wszystkie tekstury i rzeczy. Aby utrzymać drzewo rozwój w synchronizacji z repozytorium, przejść do miejsca, gdzie 'checked out' mod, kliknij prawym przyciskiem myszy folder, w którym jest on zainstalowany i kliknij prawym przyciskiem myszy i zrobić svn update. Dotyczyć to będzie żadnych aktualizacji. Ci, którzy mają stare Subversion może używać tego jako podstawa do aktualizacji do tego. Wystarczy tylko zmienić adres URL repozytorium do http://dev1257.googlecode.com/svn/trunk/~~V (i prawdopodobnie usunąć ukryte foldery svn) Celem obecnego Suvversion jest dopaść większość błędów skryptu na możliwe wersja beta (finnaly!). Przedmiot i równoważenie oddział (jak również tam finalizacja) jest również ważne, ale że będzie prawdopodobnie przejść do wersji beta. Następnie 1,0 ukaże się. Zauważ, że Zapisane stany gry z wersji do rewizji nie jest zazwyczaj compilable (chyba że zaznaczono inaczej). trzeba będzie rozpocząć nową grę. Więc aktualizacji na własne ryzyko!
    Jam to uczynił.

Offline LuqassPL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #543 dnia: Lipca 02, 2012, 10:24:53 »
    Nic nie rozumiem..... i właśnie dla tego chce żeby ktoś mi to wytłumaczył ;p

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #544 dnia: Lipca 02, 2012, 11:06:37 »
    Tu jest wszystko przejrzyście opisane krok po kroku : http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,179290.0.html
    Pokrótce:
    1. Wejdź na podany adres.
    2. Zależnie od posiadanego systemu operacyjnego pobierz program Tortoise dla wersji 32 lub 64 bit.
    3. Po skończeniu pobierania zainstaluj program. Jeśli zostaniesz poproszony o ponowne uruchomienie komputera zrób to.
    4. Otwórz folder z modami do Warbanda (podana ścieżka).
    5. Kliknij prawym przyciskiem myszy gdziekolwiek w pustym miejscu w oknie i wybierz z menu SVN Checkout.
    6. Pojawi się okno, wprowadź (jeśli trzeba) wszystkie dane tak jak na screenie.
    7. Kliknij OK i poczekaj aż mod zostanie ściągnięty (może to potrwać długo).

Prościej już się chyba tego nie da przedstawić :)

Offline LuqassPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #545 dnia: Lipca 02, 2012, 11:09:25 »
    Nareszcie ktoś wytłumaczył! nie znam angielskiego a translatorem tłumaczyć to same problemy... wiec dzięki ci!

@down jak będzie taki problem to tak zrobię, dzięki:P
    « Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2012, 11:16:59 wysłana przez LuqassPL »

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #546 dnia: Lipca 02, 2012, 11:11:40 »
    8.Jeśli pobieranie zostanie przerwane, kliknij prawym na folderze, który ściągasz i kliknij "SVN Update".  Zwykle jest tak, że wszystkiego na raz nie ściągniesz, więc musisz tego użyć. Tego samego używaj co jakiś czas,  możliwe, że akurat był jakiś update.

Offline InferO

• Użytkownik
    « Odpowiedź #547 dnia: Lipca 02, 2012, 20:42:50 »
    Czy znajdę już spolszczenie do wersji 0.97 oraz czy istnieje możliwość przywrócenia starszych wersji tego moda?

Offline Cziort

• Użytkownik
    « Odpowiedź #548 dnia: Lipca 03, 2012, 00:32:54 »
    Aktualnie nie poprawiam spolszczenia czekam na wersje finalną.

Offline Coper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #549 dnia: Lipca 03, 2012, 17:04:55 »
    Witam.
    W czym tkwi problem?...Odpalam grę biorę "wczytaj grę" i jest ok...wychodzę z gry  bez zapisu, biorę "wczytaj grę" i jest crash...WB 1.143 a 1257AD zassany przez SVN i widnieje numerek 0.96 beta po update.
    EDIT: przeczytałem te kilkadziesiąt stronic i u jednych podobny problem występuje a u innych nie...gotowego rozwiązania brak...
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2012, 23:35:53 wysłana przez Coper »

Offline Husar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #550 dnia: Lipca 04, 2012, 08:11:44 »
    Jaki dokładniej , być może po update zapis nie aktualny i nie wczytasz tak jak ja mam z tropsem i po zapisie ale nie rozumiem o co dokładnie chodzi , nie wiem czy miałem jakąś grę wcześniej co chcesz wczytać  , numerek jest ten sam zawsze (nie zmieni sie chyba jak wyjdzie nr 1.0). Robiłeś update ? Jeżeli tak zrób : Rozwiń okienko z własciwościami itp. i Tam będzie checkout i TortiseSVN do rozwinięcia i tam clenup (wszystko na folder z 1257) i jak się zrobi to jeszcze raz zrób update , ja tak kiedyś updatowałem tylko cns i cnt a po tym wszystkie txt mi sie zaktualizowały , jak problem bedzie dalej to sciagnij jeszcze raz. Podasz jakieś fotki ? Bo crash to bardzo ogólne określenie.
    Jam to uczynił.

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #551 dnia: Lipca 04, 2012, 08:29:12 »
    Witam.
    W czym tkwi problem?...Odpalam grę biorę "wczytaj grę" i jest ok...wychodzę z gry  bez zapisu, biorę "wczytaj grę" i jest crash...WB 1.143 a 1257AD zassany przez SVN i widnieje numerek 0.96 beta po update.
    EDIT: przeczytałem te kilkadziesiąt stronic i u jednych podobny problem występuje a u innych nie...gotowego rozwiązania brak...
    U mnie jest tak samo, ale wystarczy poczekać kilkadziesiąt sekund w głównym menu przed ponownym wczytaniem gry - wtedy nie powinno się wyłączyć.

Offline Coper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #552 dnia: Lipca 04, 2012, 10:20:15 »
    Jaki dokładniej , być może po update zapis nie aktualny i nie wczytasz tak jak ja mam z tropsem i po zapisie ale nie rozumiem o co dokładnie chodzi , nie wiem czy miałem jakąś grę wcześniej co chcesz wczytać  , numerek jest ten sam zawsze (nie zmieni sie chyba jak wyjdzie nr 1.0). Robiłeś update ? Jeżeli tak zrób : Rozwiń okienko z własciwościami itp. i Tam będzie checkout i TortiseSVN do rozwinięcia i tam clenup (wszystko na folder z 1257) i jak się zrobi to jeszcze raz zrób update , ja tak kiedyś updatowałem tylko cns i cnt a po tym wszystkie txt mi sie zaktualizowały , jak problem bedzie dalej to sciagnij jeszcze raz. Podasz jakieś fotki ? Bo crash to bardzo ogólne określenie.
    Sprawa jest prosta: zainstalowałem 1257...trzeci dzień w grze/quicksave/wyjście bez zapisu/wczytanie save/runtime error... na WB 1.143.
    Zainstalowałem na WB 1.153 (posiadam dwie) problem ten sam...
    U mnie jest tak samo, ale wystarczy poczekać kilkadziesiąt sekund w głównym menu przed ponownym wczytaniem gry - wtedy nie powinno się wyłączyć.
    Sprawdziłem i o dziwo sie nie wysypało....potem powtórzyłem operację, ale już nie czekałem powiedzmy te 20 sek. tylko od razu load i również wczytało bez errora...Wszystko na 1.153 ... WB 1.143 save widzi ale juz nie reaguje na próbe wczytania...ta moja winda jest chyba jakaś z kosmosu

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #553 dnia: Lipca 04, 2012, 11:06:27 »
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,131274.0.html

A próbowałeś tego? To prawie zawsze rozwiązuje te problemy.

Offline Husar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #554 dnia: Lipca 04, 2012, 11:14:41 »
    Kto wie jak przykładowo naprawić albo uniknać crash itemu. Bo sobie kupiłem sworda za 170 tys i w 2 bitwie ( miał ciecie 49 1/2 ręczny Sword XIII) crash itemu i spadło do 43 ciecie i do czterech liter. Za 170 kwałków moge go za 200 denarków sprzedac i zauwazyłem że jak mi konia ktoś zabije to jest lichy i słaby.
    Jam to uczynił.