Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1257 AD  (Przeczytany 332692 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [MOD] 1257 AD
    « Odpowiedź #495 dnia: Kwietnia 29, 2012, 16:42:05 »
    Dzięki idzie wszystko tylko mam problem

Moją wioske okupuje 2412 bandytów... I kiedy idę do bitwy po chwili ten eror czy to dlatego że w bitwie bierze udział około 900 osób ?
    A tego próbowałeś? To zwykle rozwiązuje takie problemy.

Offline Husar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #496 dnia: Kwietnia 29, 2012, 16:53:36 »
    Tak mam 2gb ram no i ustawiłem tak jak trzeba i były rzadziej i po tym poradniku nie ma w normalnych bitwa oblężeniach (jak narazie) tylko przy mojej wiosce jak jest okupowana (dokładniej) przez 2443 (jak nie wierzycie to fotke strzele) po 10-20 sekundach wyskakuje Microsoft Runtime c++ libelary ( czy jakoś tak wiecie o co mi chodzi) i wywala i to kilka razy i mnie cos trafi bo to moja jedyna wioska a ja ją n zamek przebudowuje.
    Jam to uczynił.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #497 dnia: Kwietnia 29, 2012, 17:41:04 »
    Może by spróbować wielkość bitwy zmniejszyć do minimum, być może jeśli będzie mniej jednostek na mapce to nie wywali do systemu.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Husar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #498 dnia: Maja 01, 2012, 13:42:32 »
    Ja mam problem bo gram odrazu że jestem wasalem. Gram 18 dni renoma około 300 mam 3 lenna ale nie mam prawa do noszenia sztandaru . Prosiłbym o wytłumacenie mi to jakoś.
    Jam to uczynił.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #499 dnia: Maja 01, 2012, 13:51:49 »
    Wchodzisz w menu obozu, tam masz opcję custom banner czy jakoś tak, i tam ustalasz sztandar.

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #500 dnia: Maja 06, 2012, 16:41:55 »
    Hmm a ja poszukuje folderu z angielska wersja. W modules -> 1257 ad -> language mam tylko 'de' i 'fr'
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #501 dnia: Maja 06, 2012, 16:45:00 »
    Nie jestem pewny ale nawet jeśli są tam tylko te foldery, to gra i tak będzie po angielsku bez żadnych błędów. No, na pewno jak ściągałeś przez Tortoise SVN.

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #502 dnia: Maja 06, 2012, 16:55:05 »
    No wiem wiem hehe ale jeżlibym się chcaił wziąść za spolszczenie tego moda to niemam skąd wziąść plików.
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline Templariusz32

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #503 dnia: Maja 08, 2012, 16:56:57 »
    ja mam tylko jedno pytanko jak zarekrutowac Templariusze

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #504 dnia: Maja 09, 2012, 09:05:48 »
    Zbuduj w swoim majątku (manor) fortyfikacje (fortified manor) a następnie klasztor (monastery) i zaproś do niego Teplariuszy, możesz też nająć ich w niektórych miastach Królestwa Jerozolimy (recruit troops).

Offline brajn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #505 dnia: Maja 25, 2012, 21:07:13 »
    A co mam zrobić jeśli na głownej mapie mam przycinki? Panowie wiem ,że gdzieś pisano o tym , przeszukałem z 20 stron i zbytnio nie mam czasu na dalsze szukanie a może ktoś wie co zrobić? Bardzo bym prosił panowie.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #506 dnia: Maja 25, 2012, 22:27:46 »
    Zależy skąd ściągnąłeś moda alphe czy z SVN. Jeśli masz 1 opcje to ściągnij na podstawie tego poradnika. Mi chodzi plynnie tobie też powinno, ewentualnie zmniejsz detale : http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,179290.0.html

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #507 dnia: Maja 25, 2012, 23:42:45 »
    A co mam zrobić jeśli na głownej mapie mam przycinki? Panowie wiem ,że gdzieś pisano o tym , przeszukałem z 20 stron i zbytnio nie mam czasu na dalsze szukanie a może ktoś wie co zrobić? Bardzo bym prosił panowie.
    Niestety nic na to nie poradzisz. Zacina się i będzie się zacinać, a wynika to z ograniczeń samej gry i skali tego moda (mapy świata). Po prostu jednocześnie za dużo dzieje się na mapie (ogromnej), to nie ma żadnego związku z ustawieniami graficznymi.

Offline brajn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #508 dnia: Maja 26, 2012, 07:27:48 »
    No ,ale jeśli Diego się nie zacina to to chyba możliwe by i mi się nie zacinało :d. To są takie przycinki ,że praktycznie grać się nie da. Na tej mapie świata jeden krok - przycięcie 1 sekundowe. Komp mam bardzo dobry więc nie powinno być problemu  ,ale spróboje tak jak Diego mowi sciągnac to SVN.
    Dzięki za odp.

Dobra działa ,ale mam pytanie . Jak rekrutować wojsko? Jak wjezdzam w wioche nikogo nie moge zrekrutować a w miastach nikogo też nie ma do rekrutacji.
    « Ostatnia zmiana: Maja 26, 2012, 08:50:17 wysłana przez brajn »

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #509 dnia: Maja 26, 2012, 11:34:40 »
    Jak rekrutować wojsko? Jak wjezdzam w wioche nikogo nie moge zrekrutować a w miastach nikogo też nie ma do rekrutacji.
    Jeśli wybrałeś stary sposób zaciągania rekruta (native) to powinieneś mieć taką możliwość (wioski, zamki i miasta). Ale wygląda na to że wybrałeś Lance Recruitment, nowy system w którym żołnierzy zaciągasz ze swoich włości od razu całymi oddziałami. Jeśli nie masz jeszcze własnej wioski pozostają tylko najemnicy z tawern.