Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1257 AD  (Przeczytany 331902 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gucias

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [MOD] 1257 AD
    « Odpowiedź #330 dnia: Września 18, 2011, 17:31:19 »
    Piszecie, że ten mod tyle waży, a ja bez żadnych błędów pobierania mam zaledwie 998mb. Oczywiście nie mam muzyki.
    Mam też problem po bitwach, wywala mnie do pulpitu z brakiem odpowiedzi MB Warband, bez żadnych konkretów.

Dobra, poradziłem sobie za pomocą FIXa z oficjalnej stronki.

A teraz pytanko - jak zatrudnić jakiegoś zarządce bądź coś do mojego miasta (dużego, nie wioski)?

Mógłbyś gdzieś dać linka do tego fixa? Też nie mam muzyki a tyle tematów na tym ich forum...

EDIT: muzykę już mam...
    czy ktoś z was ma może problem z chowaniem lancy?
    podczas galopu, kiedy chowam lance lub ta się złamie wywala mnie do windowsa...
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2011, 21:05:44 wysłana przez gucias »

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #331 dnia: Września 20, 2011, 23:17:09 »
    Ach te całe Tortoise... ładna prędkość pobierania itp, lecz lubi stanąć i nic nie robić... zacina się ten szajs i tak jak polecał ktoś wyłączyłem i wznowiłem pobieranie a tu takie cuś:
    "working copy "C...... Textures locking" i dupa wie ktoś jak to naprawić?

U mnie niemalże identycznie. Nie mam pojęcia co z tym zrobić.

EDIT: pomogło mi ponowne ściągnięcie mod i jego instalacja.
    « Ostatnia zmiana: Września 21, 2011, 21:40:35 wysłana przez Malson »

Offline maliniorz99

• Użytkownik
    « Odpowiedź #332 dnia: Września 21, 2011, 06:02:41 »
    Gram już drugi dzień w modzik - jest lux, ale...
    gdy wybrałem się na wyprawę za moją armią, ta przebiegła po terenie wroga, nie było żadnych oblężeń zamków ani plądrowań. W ogóle to zastanawiam się czy boty mogą to robić, bo myślę, że pisałoby "Ktoś tam oblęża zamek Praga" itd.
    Wy też tak macie? ;q

A poza tym spolszczenie fajniutkie :D

Offline zdunzdun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #333 dnia: Września 29, 2011, 19:35:48 »
    Mogą to robić, mogą oblegać zamki i je zdobywać. Gdy byłem z Anglikami w ciągu strasznie małego odcinka czasu pokonałem praktycznie całe królestwo Celtów (został im 1 zamek).

Offline Kostek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #334 dnia: Września 30, 2011, 15:56:38 »
    Ponoć kto pyta nie błądzi, a ja mam pytanie:
    po zainstalowaniu moda (bez muzyki) gdy chciałem go włączyć to gdy pasek był na ok 70% wywaliło mi błąd RLG ERROR o teksturze .
    Proszę o pomoc z modem, Mam Warbanda 1.143

Offline maliniorz99

• Użytkownik
    « Odpowiedź #335 dnia: Września 30, 2011, 19:07:53 »
    Może nia masz pliku tego pliku w katalogu moduło AD albo masz go uszkodzonego

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #336 dnia: Października 01, 2011, 12:10:32 »
    Ponoć kto pyta nie błądzi, a ja mam pytanie:
    po zainstalowaniu moda (bez muzyki) gdy chciałem go włączyć to gdy pasek był na ok 70% wywaliło mi błąd RLG ERROR o teksturze .
    Proszę o pomoc z modem, Mam Warbanda 1.143
    Spróbuj zrobić aktualizację...

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #337 dnia: Października 01, 2011, 16:36:05 »
    Możecie mi napisać, co ten mod ma w sobie że tyle waży?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #338 dnia: Października 01, 2011, 20:35:04 »
    Możecie mi napisać, co ten mod ma w sobie że tyle waży?
    1.Mody przeważnie są spakowane - ten nie!
    2.Mod zawiera dużo nowych scen miast (wjazd do Pragi...mmmm :))
    3.Ogrom nowych tekstur - 1.13GB to same tekstury :O
    Pobierz...a przekonasz się!!!

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #339 dnia: Października 01, 2011, 22:49:27 »
    Hmmm, zobaczę...

P.S. Tym "wjazdem do Pragi" narobiłeś mi smaczku :P

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #340 dnia: Października 01, 2011, 23:23:23 »
    Hmmm, zobaczę...

P.S. Tym "wjazdem do Pragi" narobiłeś mi smaczku :P
    Dokładnie...jeszcze przy klimacie zachodzącego słońca...wyjeżdżasz z lasu a przed oczyma ukazuje się potężny mur ogromnego(jak na M&B) miasta...

Bardzo ciekawym aspektem jest możliwość zaciągnięcia się do wojska :O
    Tak...Napotkanego lorda pytamy się czy możemy przystąpić do niego na służbę, pyta się, "kim jesteśmy"(do wyboru mamy:głodny chłop, gruby coś...("burger" nie wiem jak to tłumaczyć...kotlet?może niemieckiego synonimu  ."landsman"?), oraz mniejszy szlachcic...
    Po tym dostajemy ekwipunek, oraz poruszamy się wraz z naszym dowódcą...
    Aby opuścić oddział, należy w menu "poprosić o audiencję" i poprosić o tymczasowe z zwolnienie ze służby(dostajemy 2 tygodnie wolnego :D) lub całkowite zwolnienie ze służby
    W opcji mamy jeszcze kilka rzeczy, tj.:
    -bunt
    -dezercja
    Od czasu do czasu, decyzja dowódcy dostajemy awans i to od nas zależy w jakim kierunku(patrz drzewka rozwoju).
    Jak i awans to nowy ekwipunek oraz wyższy żołd....ogólnie fajna sprawa :D

Jeszcze mała uwaga odnośnie scen - wyglądają świetnie, (drzewo w końcu wygląda jak drzewo), wioski, miasta...wszystko ładnie rozbudowane.

Na tą chwilę dorwałem dwa błędy...jeden zły, drugi pożyteczny
    1.Przy zadaniu trenowania wieśniaków, po bitwie, brak opcji wyjścia(tylko oddanie walki)
    2.Nawałnica kłopotliwych pijaczków w tawernach(ich miecz to ok. 250 w sprzedaży :D), więc wiecie co mam na myśli:p

Offline Premislaus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #341 dnia: Października 02, 2011, 09:09:47 »
    Bardzo ciekawym aspektem jest możliwość zaciągnięcia się do wojska :O
    Tak...Napotkanego lorda pytamy się czy możemy przystąpić do niego na służbę, pyta się, "kim jesteśmy"(do wyboru mamy:głodny chłop, gruby coś...("burger" nie wiem jak to tłumaczyć...kotlet?może niemieckiego synonimu  ."landsman"?), oraz mniejszy szlachcic...

Ten bürger to mieszczanin ;).

Chyba fajny jest ten mod z tego co widzę? Ma duże wymagania co do sprzętu? Są skrypty na formacje i strzelanie salwami? Widziałem to na filmiku z moda o Japonii, ale jeszcze nie grałem bo aktualnie mam fazę na średniowieczną Europę. Ale zajebiście to wyglądało :). Mam nadzieję, że w M&B2 to wprowadzą i rozwiną jakoś taktyczny element gry, chciałbym móc spauzować grę i  wydać wszystkie rozkazy, albo od razu się wojska ustawiają w wybranej przeze mnie formacji i tak samo stosują moją taktykę.

Hmm mógłbym prosić o aktualną listę frakcji? Przeglądałem ich podforum i znalazłem jakiś stary temat... Ja w to chyba grałem dawno temu, w wersję co ma w nazwie pre...

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #342 dnia: Października 03, 2011, 11:30:40 »
    Ten bürger to mieszczanin ;).

Chyba fajny jest ten mod z tego co widzę? Ma duże wymagania co do sprzętu? Są skrypty na formacje i strzelanie salwami? Widziałem to na filmiku z moda o Japonii, ale jeszcze nie grałem bo aktualnie mam fazę na średniowieczną Europę. Ale zajebiście to wyglądało :). Mam nadzieję, że w M&B2 to wprowadzą i rozwiną jakoś taktyczny element gry, chciałbym móc spauzować grę i  wydać wszystkie rozkazy, albo od razu się wojska ustawiają w wybranej przeze mnie formacji i tak samo stosują moją taktykę.

Hmm mógłbym prosić o aktualną listę frakcji? Przeglądałem ich podforum i znalazłem jakiś stary temat... Ja w to chyba grałem dawno temu, w wersję co ma w nazwie pre...

1.Mod bardzo fajny
    2.Nie, ale nie można zapomnieć o odpowiedniej konfiguracji plików stronnicowania.
    3.Formacje są, salw nie ma...
    4.Ten mod to bodajże Shogun(tworzony przez użytkownika tego forum - Woyo - wielki talent)
    5.Ja mam nadzieje, że M&B2 kiedyś wyjdzie...Jak na razie modrzerzy za bardzo podnoszą porzeczkę, ukazując, że z tego silnika można coś jeszcze wykrzesać...Pokazanie czegoś gorszego totalnie by ich pogrążyło...
    6.Mi wystarczy, że przy rozkazie "atak"  jednostki nie rozwalają formacji
    7.Lista frakcji jest, wiele się nie zmieniła...Dodane zostały Prusy oraz Walijczycy i może coś jeszcze.....

Offline Premislaus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #343 dnia: Października 03, 2011, 21:20:46 »
    Jakie klawisze odpowiadają za formacje w modzie? W notatkach w grze nic na ten temat nie ma i przejrzałem trochę subforum na Tale Worlds, też nie znalazłem.

Mod mi się wywala zazwyczaj jak chcę drugi raz wczytać sejwa...

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #344 dnia: Października 03, 2011, 22:12:09 »
    Mod mi się wywala zazwyczaj jak chcę drugi raz wczytać sejwa...

Mam dokładnie ten sam problem...
    No i nieco irytujące jest to niepojawianie się komunikatów.