Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1257 AD  (Przeczytany 332724 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sgl

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [MOD] 1257 AD
    « Odpowiedź #405 dnia: Stycznia 09, 2012, 10:55:49 »
    Witam wszystkich,

Śledzę to forum od dawna ale dopiero teraz się na nim zarejestrowałem.

Co do moda to wg. mnie jest on jednym z najlepszych jakie wyszły do tej pory. Niesamowity klimat i grywalność (mimo bugów). Chciałbym zapytać czy ktoś z Was zna rozwiązanie na wysypywanie się gry podczas savowania lub próby load'a ? Po jakimś czasie opcja "save as" oraz "load" wysypuje grę. Próbowałem wielu sposobów. Zwiększenie pamięci wirtualnej nie rozwiązało problemu. Jeśli ktoś ma rozwiązanie proszę się nim podzielić.

Pozdrawiam

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #406 dnia: Stycznia 09, 2012, 13:59:04 »
    Witam wszystkich,

Śledzę to forum od dawna ale dopiero teraz się na nim zarejestrowałem.

Co do moda to wg. mnie jest on jednym z najlepszych jakie wyszły do tej pory. Niesamowity klimat i grywalność (mimo bugów). Chciałbym zapytać czy ktoś z Was zna rozwiązanie na wysypywanie się gry podczas savowania lub próby load'a ? Po jakimś czasie opcja "save as" oraz "load" wysypuje grę. Próbowałem wielu sposobów. Zwiększenie pamięci wirtualnej nie rozwiązało problemu. Jeśli ktoś ma rozwiązanie proszę się nim podzielić.

Pozdrawiam
    A jaką wersję moda posiadasz? Ja regularnie ściągam aktualizacje moda "żółwikiem" :) i miałem nawet około 500 dni w grze i nigdy takiego błędu nie miałem. Z tego co pamiętam to coś podobnego czasem występowało w 0.95 ale mogę się mylić.

Ile najwięcej ludzi mieliście naraz w bitwie? Jaki trzeba mieć sprzęt żeby np w ataku na miasto naraz brało udział z 1000 czy 2000 chłopa?
    Miałem przy oblężeniu coś ponad 300 i fps były całkiem znośne( gdyby troszkę zmniejszyć ustawienia to pewnie ponad 400-500 też by dało radę). 1000 chłopa to wątpię żeby dało radę nawet na najlepszych, no może jakiś potwór pewnie i uciągnie, tyle że mapki raczej nie są wystarczająco duże na tylu ludzi (wyobraź sobie 500 wojów pchających się na jedną drabinę xD) a 2000 to już na 100% nic nie da rady.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2012, 14:05:29 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline sgl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #407 dnia: Stycznia 10, 2012, 09:05:08 »
    Wersja jest pod najnowszą łatę: 1.143. Grzebałem 2 dni po forach w szukaniu rozwiązań - jeżeli takowe istnieją to niektórym to pomaga, innym nie. Poczekam jeszcze chwilkę a jak nic nie znajdę pewnie trzeba będzie zrobić format. Podejrzewam, że mój problem to wina pozostałości po kilku wersjach m&b, które miałem na dysku i to kisi całą sytuację.

PS jeszcze pytanko. Update moda 1257 robi się tak jak się go ściąga ? Żółwik dociąga potrzebne pliki czy ssie wszystko od początku ?

Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2012, 09:08:29 wysłana przez sgl »

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #408 dnia: Stycznia 10, 2012, 09:49:12 »
    Podejrzewam, że mój problem to wina pozostałości po kilku wersjach m&b, które miałem na dysku i to kisi całą sytuację.

Usuń moda, synchronizuj grę na steamie i może wszytko będzie działać prawidłowo.

Offline Kacprosław

• Użytkownik
    « Odpowiedź #409 dnia: Stycznia 10, 2012, 11:34:03 »
    A co może pozwolić na powiększenie płynności walki przy dużej liczbie ludzi na polu bitwy? Same RAM'y cyz też musi być lepsza karta?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #410 dnia: Stycznia 10, 2012, 12:34:22 »
    Wersja jest pod najnowszą łatę: 1.143. Grzebałem 2 dni po forach w szukaniu rozwiązań - jeżeli takowe istnieją to niektórym to pomaga, innym nie. Poczekam jeszcze chwilkę a jak nic nie znajdę pewnie trzeba będzie zrobić format. Podejrzewam, że mój problem to wina pozostałości po kilku wersjach m&b, które miałem na dysku i to kisi całą sytuację.

PS jeszcze pytanko. Update moda 1257 robi się tak jak się go ściąga ? Żółwik dociąga potrzebne pliki czy ssie wszystko od początku ?

Pozdrawiam
    Burdelek na dysku jest czasem przyczyną błędów a co do steam to są ludzie z wersją non steam i też działa ok więc to raczej nie problem. A update jest szybciutki żółwik dociąga lub zamienia tylko to co jest dodawane.

A co może pozwolić na powiększenie płynności walki przy dużej liczbie ludzi na polu bitwy? Same RAM'y cyz też musi być lepsza karta?
    RAM, karta , procek ogólnie wydajność sprzętu ma na to wpływ ale jeśli grasz na max ustawieniach i płynnie chodzi Ci w bitwach np. 100 ludzi to gdy zmniejszysz ustawienia powinno chodzić i 150 z taką samą płynnością.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline sgl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #411 dnia: Stycznia 10, 2012, 12:44:56 »
    Dzięki za pomoc. Po pracy pokombinuję i ewentualnie dam znać ;)

Offline zdunzdun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #412 dnia: Stycznia 27, 2012, 22:15:15 »
    Wyszła nowa rewizja, która wprowadza kilka zasadniczych zmian ;)

Offline mumin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #413 dnia: Stycznia 29, 2012, 07:57:26 »
    zagralem w tego moda i mam kilka pytan:
    1.czy są w nim NPC-ty     jakos zadnego nie spotkałem
    2.po co jest ta cała Harlota w tawernach? 
    3.czy powstaje spolszczenie do aktualnej wersji?

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #414 dnia: Stycznia 29, 2012, 08:24:59 »
    Chciałbym się zapytać co zmienia, i co dodaje najnowsza aktualizacja ?

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #415 dnia: Stycznia 29, 2012, 11:28:18 »
    zagralem w tego moda i mam kilka pytan:
    1.czy są w nim NPC-ty     jakos zadnego nie spotkałem
    Są w tawernach, często jednak stoją na górze, w pomieszczeniach sypialnych. Możesz ich też znaleźć rozmawiając z karczmarzami - po zadaniu odpowiedniego pytania zostaniesz poinformowany o losowym NPC, jego aktualnej lokalizacji i o koszcie jego "ściągnięcia". Jeśli się zgodzisz i zapłacisz z miasta wyruszy posłaniec i po kilku dniach (w zależności od tego jak daleko znajduje się dany towarzysz) wróci razem z nim.
    2.po co jest ta cała Harlota w tawernach? 
    W wiadomym celu - uciecha dla twoich spragnionych wojaków ;) Podwyższa morale.

Cytat: diego16d
    Chciałbym się zapytać co zmienia, i co dodaje najnowsza aktualizacja ?
    Feudal lance recruitment system introduced.
    Bandit spawns and bandit lairs temporally reverted back to the older system.
    New Scenes from UghUghUgh.
    New Mercenary units(Finns, Georgians), increased mercenary units in taverns.
    New map icons from al_mansur.
    Some items and units re-balancing.
    Some Lord changes.
    Various bugfixes.
    Russian translation added.

Offline mumin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #416 dnia: Stycznia 30, 2012, 07:23:21 »
    hm...."prawda historyczna wyszła na jaw........królestwo Litwy......królestwo Rusi.....i księstwo Polskie......no sułtan Hakim na czele św.cesarstwa rzymskiego narodu niemieckiego.....krucjaty nabrały sensu....."
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 30, 2012, 11:29:33 wysłana przez mumin »

Offline przemo77777

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #417 dnia: Stycznia 30, 2012, 11:44:18 »
    podajcie link do najnowszej aktualizacji

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #418 dnia: Stycznia 30, 2012, 11:51:19 »
    Nie istnieje zwykły link, tu masz instrukcję co trzeba zrobić żeby pobrać i zainstalować moda:
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,179290.msg4305007.html#msg4305007

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #419 dnia: Stycznia 30, 2012, 11:58:20 »
    hm...."prawda historyczna wyszła na jaw........królestwo Litwy......królestwo Rusi.....i księstwo Polskie......no sułtan Hakim na czele św.cesarstwa rzymskiego narodu niemieckiego.....krucjaty nabrały sensu....."
    Pewnie grasz na spolszczeniu. Jak zmienisz język na angielski to sułtan zniknie (księstwo Polski zostanie niestety :/)