Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1257 AD  (Przeczytany 332706 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: [MOD] 1257 AD
    « Odpowiedź #270 dnia: Maja 01, 2011, 17:27:06 »
    Mi jakoś rebelia się nie widziła w tym modzie.Wolałem zostać wasalem co przynosiło ogromne zyski.
    Jak?Częste walki, handel łupami i niewolnikami, wliczając w to dochody z lenn.Nie było problemu.

Offline Kacprosław

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #271 dnia: Maja 02, 2011, 06:40:54 »
    Jednak nie ma to jak własne królestwo. Mam 16 wiosek i jedno miasto i w końcu jestem na plusie. Biorąc pod uwagę to, że przy ok 20 wasalach ciężko utrzymać dobre stosunki bo każdy zawsze chce nowych włości dla siebie przejmowanie kolejnych wsi jako tako poprawia sytuacje.

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #272 dnia: Maja 03, 2011, 13:13:48 »
    A ja znalazłem ciekawy bug... Otóż podczes oblężenia Damaszku gdy z wielkimi stratami przedarłem się przez pierwszą linię obrony i miałem przejść na dziedziniec okazało się że poprostu się nie da!!!
    Jedyne przejście jakie istniało było w murze(sic!) tzn była tekstura muru prze którą można było przejść, a tam gdzie powinno być przejście był wirtualny mur... :D
    Przez to boty się pogubiły i sam musiałem wyrżnąć 50 saracenów.

Edit: Dalej nie mam zielonego pojęcia jak rekrutować zakonnych... W zamku nie ma możliwości budowy budynku zakonu, podczas rozmowy z wielkim mistrzem nie ma takiej opcji dialogowej, a jako najemników też ich nie spotkałem :/
    A jeśli ktoś ma linka do drzewek rozwoju to też nie pogardze :D
    « Ostatnia zmiana: Maja 03, 2011, 13:28:23 wysłana przez wolfer »

Offline Kacprosław

• Użytkownik
    « Odpowiedź #273 dnia: Maja 03, 2011, 15:56:03 »
    Podobny bug jest także w Konstantynopolu. Ponadto następny jest taki, że jak sięzdobywa miasto i przejdzie za mury tam gdzie pod bramą widać nowo przybywające wojska wroga to można strzelać do nich, oni mogą odpowiedzieć ogniem, ale podejść do nas już nie są w stanie, za to my możemy iść do nich.

Offline MeXicaN

• Użytkownik
    • Zwycięsto okupione jest krwią.
    « Odpowiedź #274 dnia: Maja 03, 2011, 18:23:21 »
    Dalej nie mam zielonego pojęcia jak rekrutować zakonnych... W zamku nie ma możliwości budowy budynku zakonu, podczas rozmowy z wielkim mistrzem nie ma takiej opcji dialogowej, a jako najemników też ich nie spotkałem

Są różni mistrzowie zakonów np. templariuszy lub joanitów. Trzeba sprawdzić jakie wioski, zamki lub miasta posiadają ci mistrzowie. Właśnie w tych miejscach można rekrutować zakonnych.

Offline wolfer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #275 dnia: Maja 03, 2011, 19:13:19 »
    Nieee no .... Po prostu mnie zatkało!!! A jak wstałem z podłogi to dla pewności sprawdziłem i OCZYWIŚCIE NIE DZIAŁA :D
    A jak ktoś wie jak można rekrutować wyżej wymienionych to niech pisze... Tylko nie takie hmmm... dziwne pomysły!!!

Edit down:
    Program do spolszczenia to WinRAR (linka nie podam bo nie pamiętam, a szukać mi się ne chce xD) otwierasz i wrzucasz plik pl do folderu languages
    AAa hotfix...??? ja go nie mam a działa :D
    natomiast zamiast niego na chyba 16 str topicu jest podane kilka rozwiązań...
    « Ostatnia zmiana: Maja 05, 2011, 16:39:31 wysłana przez wolfer »

Offline Mojmir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #276 dnia: Maja 05, 2011, 11:24:37 »
    Witam, mam na imię Mikołaj, mam 17 lat i jestem nowy na forum.
    Uwielbiam serię M&B, a jak zobaczyłem mod A.D. 1257 to z powodu mojej "miłości" ;) do średniowiecza byłem zachwycony.
    Niestety po jakims czasie, z powodu mojego nikłego ogaru(a właściwie jego baku) w sprawach komputerowo-informatycznych pojawił się problem:
    - chciałem ściągnąć spolszczenie do moda, ale po sciągnięciu mam ikonkę w stylu UFO, obstawiam, że potrzebuję do otworzenia tego spolszczenia jakiegos programu, tylko jakiego?
    - denerwuje mnie, tak jak chyba wszystkich, wywalanie gry na pulpit - czytałem, że potrzebny jest do tego hotfix (cokolwiek by to nie było ;) tylko nigdzie nie moge znaleźć i ściągnąć.

Przepraszam, możliwe że są to dla Was śmieszne pytania, ale nie każdy musi być dobry we wszystkim i się we wszystkim orientować ;)

pozdrawiam!

Offline Vivek

• Użytkownik
    • Vivek Skerferyd
    « Odpowiedź #277 dnia: Maja 08, 2011, 14:50:01 »
    http://www.mbrepository.com/file.php?id=1746

Zalecam ściągnięcie tej wersji.

Offline Mojmir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #278 dnia: Maja 08, 2011, 19:16:50 »
    stąd własnie ściągałem

a co ze spolszczeniem i tym hotfixem?
    « Ostatnia zmiana: Maja 09, 2011, 16:41:59 wysłana przez Mojmir »

Offline wolfer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #279 dnia: Czerwca 11, 2011, 16:55:46 »
    Są różni mistrzowie zakonów np. templariuszy lub joanitów. Trzeba sprawdzić jakie wioski, zamki lub miasta posiadają ci mistrzowie. Właśnie w tych miejscach można rekrutować zakonnych.

OOOOOooooopss... zatkało mnie, ostatnio zainstalowałem 1257 AD jeszcze raz, (po czyszczeniu kompa) i to działa...
    Wobec zaistniaółej sytuacji nie pozostaje mi nic innego jak przeprosić szanownego kolegę...
    MeXicaN I'm sorry :-/

Offline MeXicaN

• Użytkownik
    • Zwycięsto okupione jest krwią.
    « Odpowiedź #280 dnia: Czerwca 12, 2011, 00:16:33 »
    Przeprosiny przyjęte.

Offline trollfest

• Użytkownik
    « Odpowiedź #281 dnia: Czerwca 12, 2011, 01:41:30 »
    Witam, jestem nowy na forum więc proszę nie traktować mnie zbyt brutalnie:] ale do rzeczy, mam problem z tym nieszczęsnym modem otóż podczas bitew lub zaraz po ich zakończeniu mam  taki oto error  http://img521.imageshack.us/img521/3220/47655261.png niby czytałem wcześniejsze posty ale dalej nie wiem jak to naprawić. Mod w wersji b0.95 prelease10, gra 1.131 no i tu moja wielka prośba niech mi ktoś po kolei wytłumaczy co mam zrobić żeby to naprawić.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #282 dnia: Czerwca 12, 2011, 08:58:47 »
    Może chodzi o twoją wersję gry? 1.131? Obecna wersja to 1.134, a kompatybilna z modami jest jeszcze 1.132. Spróbuj zaktualizować do najnowszej wersji.

Witam Cię na forum :]

DOWN: Przykro mi, ale nie mam innego pomysłu.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2011, 13:40:03 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline trollfest

• Użytkownik
    « Odpowiedź #283 dnia: Czerwca 12, 2011, 13:34:08 »
    Może chodzi o twoją wersję gry? 1.131? Obecna wersja to 1.134, a kompatybilna z modami jest jeszcze 1.132. Spróbuj zaktualizować do najnowszej wersji.

Niestety zaktualizowanie do 1.134 nie pomogło nadal desantuje na pulpicie z błędem, może masz jeszcze jakieś rady odnośnie poprawy sytuacji?

EDIT: to może ktoś inny będzie wiedział jak to naprawić, bardzo by mi zależało żeby pograć sobie w tego moda bez błędów.

EDIT2: ok rozwiązałem problem jakby ktoś potrzebował to wystarczy wykonać punkt 1. Fixing i 2. Adjusting VM(oczywiście na xp 32bit) z tej strony http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,131274.msg3163093.html#msg3163093 i wszystko powinno dobrze działać choć mam jeszcze przycinki podczas bitew ale da sie z tym żyć.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2011, 22:17:59 wysłana przez trollfest »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #284 dnia: Czerwca 13, 2011, 11:32:17 »
    EDIT2: ok rozwiązałem problem jakby ktoś potrzebował to wystarczy wykonać punkt 1. Fixing i 2. Adjusting VM(oczywiście na xp 32bit) z tej strony http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,131274.msg3163093.html#msg3163093 i wszystko powinno dobrze działać choć mam jeszcze przycinki podczas bitew ale da sie z tym żyć.

Szczerze?Jak czytałem o Twoim problemie, to chciałem o tym wspomnieć....Darowałem sobie, ponieważ ten problem był tak wiele razy wałkowany, a rozwiązanie podawane...przypuszczałem, że z niego skorzystałeś...
    Aha!Jeżeli takie rzeczy działyby się w innych modach, spokojnie można z niego skorzystać...