Co zaś do potencjału wrogów... Z ŚIRz nie zaczynałem, ale u mnie prowadzi się wojnę ze Złotą Ordą... Nie to żeby było ich dużo... Ale kurde ich lekko opancerzone konne jednostki dewastują kwiat rycerstwa polskiego z palcem w nosie... Miałem już bitwę 1300 - 900 i ledwo wygrałem... Także mnie się wydaje że to raczej jakiś szpieg zinfiltrował i sabotował część modu dotyczącego Polski...
Pozdrawiam, Daray
Co do ich jazdy, to jest sposób...
Złoci są zagrożeniem na otwartym terenie, podczas szarży, miażdżą lancami, ale...
Pewnego razu patrolując tereny wschodniej granicy Polski(oddział 130 - 30 jazda, reszta piechota), napotkałem plądrujących złotych(140 jazy i ok 30 piechoty), niestety, nie zdążyłem - atak.
Pierwsze co zrobiłem to posłałem całą jazdę(wraz ze mną) na odwrócenie uwagi, dając czas na przegrupowanie piechoty do pobliskiego zagajniku młodych brzózek(prawa strona od spawnu), w zbitej formacji.
Kiedy piechota była na miejscu, skierowałem się z obstawą na lewą flankę(piechoty), tak aby tuż za ich plecami nawrócić na lewo, co skierowało całe siły wroga na główną obronę.
W tym momencie jazda wpadając na dość gęste drzewa, siłą rzeczy zatrzymywały się, tracąc impet.
Piechota Atak!
Ja wraz z jazdą, okrążyliśmy wroga z prawej i zaatakowaliśmy tyły wroga.Ponosili tak duże straty, że momentalnie się zaczęli wycofywać prosto pod mój dwuręczny.Po chwili pojawiło się wsparcie, które już nic zrobić nie mogło.
Straty były, ale nie aż tak duże, jakie by były na otwartym polu... :]
Ogólnie dobry mod, ale na razie sobie odpuściłem.Czekam na wersję 1.0
Pozdrawiam!