Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1257 AD  (Przeczytany 332501 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cieply1946

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [MOD] 1257 AD
    « Odpowiedź #225 dnia: Stycznia 27, 2011, 18:39:50 »
    Cały czas miałem to wlaczone...

Offline Crox

• Użytkownik
    « Odpowiedź #226 dnia: Stycznia 27, 2011, 19:19:16 »
    Hmmm... Są jeszcze 2 znane mi środki, które wielu osobom pomagają. Po pierwsze reinstalacja bibliotek Microsoft visual C++ 2005 Redistributable.

Druga metoda ingeruje w ustawienia systemowe, ale zmiany są bezproblemowo odwracalne.
    Nie napisałeś ilo masz bitowy system w każdym razie ta metoda przeznaczona jest tylko dla 32bit OS.
    Dokładna instrukcja jest tutaj: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,131274.msg3163093.html#msg3163093. (Punkt 1.Fixing i 2. adjusting VM)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2011, 19:47:21 wysłana przez Crox »
    "Naprzód, z przeproszeniem jegomości, nie jestem ja żaden chłop, jeno szlachcic, choć ubogi, ale herbowny(...)"

Offline Daray

• Użytkownik
    • "No, I'm not God. But I'm a close second."
    « Odpowiedź #227 dnia: Stycznia 27, 2011, 19:50:37 »
    No tak... Mam podobny błąd cy cieply1946. Z tym że mi wywala grę do pulpitu nie zwracając żadnego konkretnego błędu, nie tylko po bitwie ( do żadnej nawet nie doszedłem, ale zaraz po próbie wyjścia z miasta czy wioski na mapkę gry... Mam nadzieję że przeciwśrodki podane przez Ciebie Crox, okażą się skuteczne bo sam mod wygląda bardzo dobrze, ale obecnie jest dla mnie nie grywalny...
    "Szybki jak wiatr, gwałtowny jak ogień, spokojny jak las, twardy i niewzruszony jak skala. Na ziemi i na niebiosach mnie jednemu należy się podziw."

Offline cieply1946

• Użytkownik
    « Odpowiedź #228 dnia: Stycznia 27, 2011, 20:00:20 »
    Ile wogóle waży ten mod ? Ja przy sciaganiu nie mialem zadnych errorów, moj wazy 3.52 GB.

Offline Crox

• Użytkownik
    « Odpowiedź #229 dnia: Stycznia 27, 2011, 21:23:04 »
    Całość u mnie też ma 3,52gb, sam mod waży połowę tego, ale tortoiseSVN robi sobie beckup wszystkich plików, żeby ułatwić późniejszy update. Pamiętajcie też, że ten mod połyka ogromne ilości pamięci wirtualnej, więc jeżeli macie mniej niż 2gb Ramu to radzę wyłączać wszystkie programy pracujące w tle. Na poprzedniej wersji moda, wyjmowałem kabel od neta i wyłączałem nawet Antywvira i zaporę, żeby fps był akceptowalny.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2011, 21:30:14 wysłana przez Crox »
    "Naprzód, z przeproszeniem jegomości, nie jestem ja żaden chłop, jeno szlachcic, choć ubogi, ale herbowny(...)"

Offline cieply1946

• Użytkownik
    « Odpowiedź #230 dnia: Stycznia 27, 2011, 22:20:34 »
    A na ta wersje tez trzeba hotfixa zainstalowac ??

Offline Daray

• Użytkownik
    « Odpowiedź #231 dnia: Stycznia 27, 2011, 23:22:29 »
    II metoda podana przez Croxa działa! Przynajmniej u mnie... Właśnie jestem po trzy godzinnej sesyjce i ani razu mnie nie wyrzuciło z gry! Dlatego też stokrotne dzięki Crox za  umożliwienie mi zabawy z tym modem.

Sama gra bardzo przyjemna, choć to długie ładowanie scen nieco denerwuje. Ponadto faktycznie stare spolszczenie jest niepełne i ma parę błędów. Najgorsze jest jednak to że są nowi bohaterowie, którzy nie mówią w żadnym języku. Pisze tylko coś w stylu "texta" "textb" "signa" etc. Nawet nie wiem ile oni chcą kasy za dołączenie.

Tak czy siak moda osobiście polecam.

Pozdrawiam, Daray.
    "Szybki jak wiatr, gwałtowny jak ogień, spokojny jak las, twardy i niewzruszony jak skala. Na ziemi i na niebiosach mnie jednemu należy się podziw."

Offline cieply1946

• Użytkownik
    « Odpowiedź #232 dnia: Stycznia 28, 2011, 08:09:22 »
    No drugi sposób rozwiazal problem wywalania ale u mnie pojawilo sie kilka innych problemow :
    -dramatyczne spadki fps podczas bitwy- ze stu kilkunastu do nawet 6!!
    -czasami nie mam nawet przyjemnosci wziasc udzialu w bitwie bo obraz sie zawiesza
    -nie widac koni ani zbroi, same glowy ;p
    -gdy wchodze do handlarza to ekran robi sie caly bialy...

Offline Crox

• Użytkownik
    « Odpowiedź #233 dnia: Stycznia 28, 2011, 21:43:36 »
    -dramatyczne spadki fps podczas bitwy- ze stu kilkunastu do nawet 6!!
    -czasami nie mam nawet przyjemnosci wziasc udzialu w bitwie bo obraz sie zawiesza
    -nie widac koni ani zbroi, same glowy ;p
    -gdy wchodze do handlarza to ekran robi sie caly bialy...

Powiem szczerze, że spotkałem się tylko z zawieszającym się obrazem (słyszałem dźwięki, a monitor pokazywał 2 powtarzające się klatki) i z tego co pamiętam pomogła mi wtedy właśnie edycja pliku stronicowania . O reszcie pierwsze słyszę - spróbuj zmniejszyć rozmiar bitew, poziom detali etc. i sprawdź czy spadki fps i zawieszanie ekranu będą dalej występować.

Ponadto faktycznie stare spolszczenie jest niepełne i ma parę błędów. Najgorsze jest jednak to że są nowi bohaterowie, którzy nie mówią w żadnym języku. Pisze tylko coś w stylu "texta" "textb" "signa" etc. Nawet nie wiem ile oni chcą kasy za dołączenie

Myślę, że przetłumaczenie tego co dodali do moda od ostatniej wersji spolszczenia nie zajęło by wiele czasu. Trochę ekwipunku, dialogi z nowymi towarzyszami, drzewka rozwoju jednostek. Znam angielski, ale niestety doświadczeń ze spolszczaniem u mnie brak i nie bardzo wiem jak się to robi. W tej sprawie trzeba by było zainteresować korkoranka, autora dotychczasowego spolszczenia.

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #234 dnia: Stycznia 28, 2011, 23:26:50 »
    Witam,

Trochę nie byłem w temacie, ale z tego co wiem to jest teraz jakaś wersja prawie końcowa ze stałymi zmianami. Oczywiście mogę to poprawić, ale pytanie czy autorzy moda zaraz znowu nie poprzestawiają kilku linijek i znowu wrócimy do tego samego stanu? Aczkolwiek oczywiście pewnie wielkich zmian tam nie ma, a więc mogę jutro pobawić się z tym i dać poprawioną wersję :).

Offline Admard

• Użytkownik
    « Odpowiedź #235 dnia: Stycznia 29, 2011, 01:22:43 »
        Cześć.
     Nie mam jeszcze WB więc poszedłem do kumpla sprawdzić tego moda bo zapowiada się fajnie. Odpalamy i wszystko chodzi płynnie na średnich lecz gdy doszło do bitwy znależliśmy się w
    buszu, był tak gesty las że z obu armii tylko po paru mogło się ruszyć a reszta utknęła i trzeba było wyjść z mapy!! Kolejna bitwa kilka krzaków,wygląda lepiej lecz nagle koń staje przed drzewem,którego nie zauważył bo tekstura była 30metrów nad ziemią!! Następna sprawa to walka w nocy,rozumiem że jest ciemno ale to tylko gra i gdy przy pełnym rozjaśnieniu praktycznie nic nie widać to już przesada!!! Liczę na tego moda i zanim kupie WB mam nadzieje że będzie ok.

Offline isKra_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #236 dnia: Stycznia 29, 2011, 12:02:36 »
    No więc sam mod bardzo mi się spodobał chociaż klnę na te ciągle bugi. Nie mogę się tu połapać na forum. Czy ktoś mógłby mi dać precyzyjny link do pobrania najnowszej i najświeższej, poprawionej wersji moda? Na taleworlds taki burdel, że nie mogę znaleść. Bardzo proszę, bo chciałbym zagrać bez wywalania na pulpit.

Offline Daray

• Użytkownik
    « Odpowiedź #237 dnia: Stycznia 29, 2011, 13:19:23 »
    No więc sam mod bardzo mi się spodobał chociaż klnę na te ciągle bugi. Nie mogę się tu połapać na forum. Czy ktoś mógłby mi dać precyzyjny link do pobrania najnowszej i najświeższej, poprawionej wersji moda? Na taleworlds taki burdel, że nie mogę znaleść. Bardzo proszę, bo chciałbym zagrać bez wywalania na pulpit.

isKra_PL, o to samo prosiłem stronę wcześniej i szczęśliwie się złożyło że podest6 podał odpowiedni sposób na ściągnięcie tegoż moda. Zobacz tam, bo wszystko jest podane jasno i przejrzyście. Co zaś do wywalania na pulpit, to znowu Crox podał dwa sposoby, które mogą rozwiązać bądź chociaż rozwiązać ten problem. Bądź łaskaw zaczerpnąć wiedzy nieco głębiej tematu...

Cześć.
     Nie mam jeszcze WB więc poszedłem do kumpla sprawdzić tego moda bo zapowiada się fajnie. Odpalamy i wszystko chodzi płynnie na średnich lecz gdy doszło do bitwy znależliśmy się w
    buszu, był tak gesty las że z obu armii tylko po paru mogło się ruszyć a reszta utknęła i trzeba było wyjść z mapy!! Kolejna bitwa kilka krzaków,wygląda lepiej lecz nagle koń staje przed drzewem,którego nie zauważył bo tekstura była 30metrów nad ziemią!! Następna sprawa to walka w nocy,rozumiem że jest ciemno ale to tylko gra i gdy przy pełnym rozjaśnieniu praktycznie nic nie widać to już przesada!!! Liczę na tego moda i zanim kupie WB mam nadzieje że będzie ok.

No cóż. Z tego co wiem, to nikt z nas nie jest twórcą czy współtwórcą tegoż moda. Zgłaszanie takowych problemów więc powinno się odbywać na stronie poświęconej modyfikacji, bądź na TW jeśli mają swój oddział tylko tam.

Witam,

Trochę nie byłem w temacie, ale z tego co wiem to jest teraz jakaś wersja prawie końcowa ze stałymi zmianami. Oczywiście mogę to poprawić, ale pytanie czy autorzy moda zaraz znowu nie poprzestawiają kilku linijek i znowu wrócimy do tego samego stanu? Aczkolwiek oczywiście pewnie wielkich zmian tam nie ma, a więc mogę jutro pobawić się z tym i dać poprawioną wersję :).

Czekam na to jak na zbawienie ;) Ale jak będziesz już zaglądał w bebechy moda, to mógłbyś też te rzeczy które nie zostały spolszczone w diplomacy czy w niektórych tekstach co je można znaleźć nawet w native. Osobiście nie wiem, czemu nie są one w ogóle spolszczone, bo do tej pory miałem CDP za porządnego wydawcę, ale na pewne rzeczy nic poradzić nie można. Dobrze że można znaleźć jeszcze ludzi, którzy gotowi są poprawiać pracę twórców swojej ulubionej gry.

Pozdrawiam, Daray.

Offline cieply1946

• Użytkownik
    « Odpowiedź #238 dnia: Lutego 01, 2011, 13:05:39 »
    Też podczas turnieju nie macie swojej zbroi ? ;)

Offline Crox

• Użytkownik
    « Odpowiedź #239 dnia: Lutego 01, 2011, 18:16:40 »
    Też podczas turnieju nie macie swojej zbroi ? ;)

Też mnie to początkowo zaskoczyło, ale o dziwo nie jest to bug, po prostu zwiększyli wymagania zbroi, która akurat jest też używana w turnieju do 16 siły ;).

Panowie czy nie odnosicie przypadkiem wrażenia, że potencjał naszego zachodniego sąsiada w tym modzie jest znacznie przesadzony? I nie chodzi mi o powierzchnię czy ilość miast, ale zdolność lordów do gigantycznych armii i ich niemal natychmiastowego respawnu. Przeciętna armia Świętego Cesarstwa Rzymskiego to 160 -180 dobrze wyszkolonego chłopa, podczas gdy jaśnie oświeceni książęta Polski niekiedy bez skrępowania posuwają po mapie z 40 ludźmi ;). Żeby tego było mało po wcale nie łatwym zwycięstwie nad jednym z lordów wspomnianej frakcji, zaważyłem go palącego tą samą polską wioskę 28 godzin później z armią porównywalną liczebnie i nawet lepiej wyszkoloną... rozumiem Blitzkrieg, ale bez przesady. Czuję, że Niemcy w ekipie tworzącej maczali w tym swoje germańskie paluszki :)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 01, 2011, 18:22:45 wysłana przez Crox »