Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak założyć własne królestwo?  (Przeczytany 149595 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: Jak założyć własne królestwo?
    « Odpowiedź #105 dnia: Stycznia 09, 2011, 18:56:58 »
    W poprzednim poście je polecałeś. :) Jak dla mnie obniżanie poziomu trudności w trakcie gry jest takim samym oszustwem jak samoodnawianie hp, czy też cheat na kasę. Jeżeli ktoś uważa, że to dla niego za trudne, to chyba się zorientuje na początku gry, a nie gdy ma pańswto, kilka zamków, miast oraz kilkuset żołnierzy ;d
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Shakyor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #106 dnia: Stycznia 09, 2011, 18:58:51 »
    Nom cała frajda na tym polega (ja gram na wszystkich możliwych najtrudniejszych poziomach i poziom bitew 500, gra mi się świetnie , czuję satysfakcję z gry :) )
    Co chwila mi ktoś ginie , to chodzę po wioskach i znowu awansuje chłopków, takie jest życie ;D Hofiko ma rację to również jest dla mnie cheat (tak samo jak wczytywanie gry bo np moje królestwo ma nagle 4 wojny, ja dlatego dałem sobie zapis realistyczny żeby nie korciło "wyjdź bez zapisywania" ;D...)
    Pozdrawiam!

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #107 dnia: Stycznia 09, 2011, 19:07:51 »
    ta gra na niskich poziomie trudnosci i uzywanie chitow traci sens:)

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Stycznia 09, 2011, 19:09:05 »
    Nie mówiąc już o niższym wyniku końcowym...

Offline michal99950

• Użytkownik
    « Odpowiedź #109 dnia: Stycznia 09, 2011, 19:36:05 »
    W poprzednim poście je polecałeś. :) Jak dla mnie obniżanie poziomu trudności w trakcie gry jest takim samym oszustwem jak samoodnawianie hp, czy też cheat na kasę. Jeżeli ktoś uważa, że to dla niego za trudne, to chyba się zorientuje na początku gry, a nie gdy ma pańswto, kilka zamków, miast oraz kilkuset żołnierzy ;d

Niechce sie kłucic ale to jest tylko propozycja a nie ze ma to zrobic co chcesz o odemnie to ty chcesz na oszustwa.
    Veagirowie mają dobrych łuczników nie uważarz?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Stycznia 09, 2011, 19:39:40 »
    Zanim zaczniesz odpowiadać na posty, naucz się je czytać :) Kilkukrotnie powiedziałem, że nie lubię cheatów, a ty mi (łamaną polszczyzną) mówisz że jestem cheater :D To ty namawiałeś do obniżania poziomu trudności, pamiętasz? Jagoda (jeżeli jeszcze chce ci się jeszcze czytać te posty ;d) nie obniżaj poziomu trudności, to jest najgorsze, co możesz zrobić.

EDIT:............................ tak, dobry plan, dobry.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2011, 19:44:01 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline michal99950

• Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Stycznia 09, 2011, 19:42:58 »
    zrobi co sie jej podoba a masz racje przestańmy sie kłucic

Offline FTR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Stycznia 09, 2011, 20:21:59 »
    A tam poziom trudności. Tak naprawdę najważniejszy jest poziom obrażeń otrzymywanych w trakcie walki przez twoje jednostki, reszta nie ma znaczenia. Ja często redukuje obrażenia w gracza tylko dlatego, że chce się przecież pobawić i iść na 1 front, a nie stać z tyłu z podniesioną tarczą bo jeszcze jakiś łucznik strzeli mi heada. Przecież o to chodzi w graniu- o zabawę, nie przesadzajmy.

Dla mnie zmniejszanie obrażeń jest lekkim oszustwem i nigdy tego nie robię, natomiast reszta i tak nie zmieni znacząco bitwy. Chyba, że chcesz się pobawić w leonidasa z 1/2 bądź 1/4 redukcją ;)). Chociaż nawet jak zabijałbyś szybko i sprawnie to postać gracza w tle dwóch wielkich armii - i tak nie ma znaczenia.

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #113 dnia: Stycznia 09, 2011, 20:32:28 »
    Jeśli chodzi o przekazywanie wojska to może nie mianowałaś siebie marszałkiem i dlatego nie możesz dać wojsk, idź do ministra i mianuj siebie na marszałka. Myślę że nie doceniasz własnej armii, jak masz dobrego lekarza straty poniesiesz niewielkie może 10 rycerzy bez lekarza też nie zostaniesz bez wojska po bitwie. Ilość to nie wszystko ważna jest też jakość a twoje wojsko jakościowo jest dużo silniejsze, dla mnie ten oddział królewski może zadać ci większe straty mimo że ilościowo jest słabszy. Ja radzę ci zaatakować ten pierwszy oddział który do ciebie zmierza jak poniesione straty będą spore to następnego nie zaatakujesz i tyle. Walki z 2 czy 3 krotnie liczniejszym przeciwnikiem to norma nie wyjątek i jak przed każdą taką bitwą będziesz uciekała to w końcu się na tym wyłożysz.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Stycznia 09, 2011, 20:38:42 »
    Mimo wszystko, i nieważne jakie ma ustawienia, poziom trudności etc, polecałbym atakować, póki maszerują osobno. Gdy się zbiorą do kupy, praktycznie nie masz szans. A jeżeli, to lepiej stracić sporo rycerzy i wybić im 3 czy 4 armie, niż w pełnym składzie walczyć potem ze wszystkimi naraz. Kusznicy niech sobie spokojnie siedzą w zamku, ale używanie swadiańskiej jazdy do obrony to zbrodnia :O

Offline michal99950

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Stycznia 09, 2011, 21:04:37 »
    racja lepiej piechote i kawalerie do ataku a jednostki na dystans zamek

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #116 dnia: Stycznia 09, 2011, 23:53:27 »
    Dzięki panowie. Jutro w takim razie wyjdę w pole z moja kawalerią i zobaczymy co z tego wyniknie :D
    Pozdrawiam.

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Stycznia 10, 2011, 14:26:51 »
    i jak wyszło ?? czekamy na info hehe wszyscy sie emocjonuja twoja gra:D

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #118 dnia: Stycznia 10, 2011, 16:32:40 »
    Czy wyszło? sprawdź do spoilerka ;)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

Dziwi mnie to troszku, bo gram na dość trudnych ustawieniach. Jedynie zmiejszyłam wielkość bitew do 501 bo doinstalowałam kilka modów poprawiających grafikę, czyli budynki i i flora(dzrzewa, krzaki, trawa, niebo i inne pierdoły, ale wygląda całkiem ładnie ).
    W każdym razie ustawienia poziomu trudności wynoszą 90%. Sama walka trwała.... żeby nie skłamać około minuty, może dwóch. Ale wygrałam.
    Po bitwie dogoniłam 45 wojaków, którzy zbiegli z pola walki, a następnie ich sprzedałam za całkiem pokaźną sumkę ;)
    Po tym ataku Nordowie zaszyli się w swoich twierdzach i w ogóle z nich nie wychodzą.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Stycznia 10, 2011, 16:37:24 »
    Mhm.... a ktoś tu doradzał siedzenie w zamku..... :) No cóż, w każdym razie nordom chyba mało zależało na twoich włościach, skoro od razu zwiali. Teraz możesz przejść do kontrataku ^^ A zaledwie 30 ludzi straconych to fantastyczny wynik.

PS. Możesz wymienić po kolei, jakie masz ustawienia gry?