Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Żona  (Przeczytany 62072 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Colder

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Żona
    « Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 23, 2010, 21:53:25 »
    Dobry,
    u mnie jest normalna paranoja ;X
    Bo ojciec mojej przyszłej żony nie ma zamku, i co jakieś 7 dni pokazuję się że Hrabia Clais (właściciel zamku w którym przebywa Dama) zaprasza na ucztę bla bla bla i że będziesz mógł się ożenić, ale w tym samym czasie z zamku wylatuję ojciec do mojego zamku Dimith i do widzenia, i tak 3 raz, wysyła się wiadomość o uczcie - ojciec ucieka z zamku w którym się ona odbywa...
    Co jest :(
    Da się coś na to poradzić bo oszaleje :(
    Dodam jeszcze że wcześniej zamek Dimith był jego, jednak odbili go wrogowie a potem ja :)
    Bardzo proszę o pomoc...

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 24, 2010, 12:55:10 »
    Więc tak:

- minstrel powiedział, że lady odrzuciła zaloty Regasa, więc chyba jest wolna.
    - jak odwiedzam Claisa w jego mieście, to mówi mi, że jego córka będzie zachwycona jak ją odwiedzę w jej komnacie. Ale nie ma nigdzie opcji u Claisa, żebym mógł "kandydować do roli pana młodego".
    - gdy mówię mojej lady, że "jestem jej żarliwym wielbicielem", to mnie zbywa i spadają z nią relacje do -2. Potem mówi, że o jej rękę stara się hrabia Stamar, ale gdy chce go wyzwać na pojedynek, to spadają mi relacje z lady do -5.

Nie czaje już, może ktoś miał kiedyś taką sytuację?

A co powiedział o niej? Romantyczka, czy materialistka? A pytasz "Chcę o coś zapytać" -> "Jak mogę <coś tam> zawrzeć sojusz z Twoją rodziną" -> "Czy mogę kandydować w roli pana młodego/Czy ponownie mogę zgłosić swoją kandydaturę do roli pana młodego". Coś takiego. Powiedz Jej jakieś romantyczne wiersze, może wystąp w roli Jej rycerza itp. Ja tylko się sugeruję teorią bo nigdy mnie nie odrzuciła lady. Może złap ją na jakimś turnieju i wygraj, a potem zadedykuj Jej zwycięstwo.

Dhirim, po pierwsze, to miasto.:) Patroluj blisko miasta tereny i jeśli będzie gadał o uczcie o zaraz się tam zjaw. Aha! Także ucztę może przerwać ofensywa wroga, choćby "Zauważono wrogie patrole w okolicy XXX". Wtedy zawsze się lordowie zbierają i jadą w tamte okolice w poszukiwanie wroga.
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Chaos, świnki i pijany grabarz - bo mrok nie zawsze jest poważny.:D

Offline Colder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 24, 2010, 15:54:40 »
    Nie prowadzimy z nikim wojny, a gość na chama zawsze wyjeżdża z miasta przed ucztą, a wiadomość o niej pojawia mi się dokładnie podczas gdy ojciec wjeżdża do Dimith...

Offline Colder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 24, 2010, 17:58:14 »
    Sory za DP ale to bardzo ważne dla mnie ;(
    On jest na prawdę bugnięty i nie wiem co zrobić, jest tak:
    - Ojciec jest w zamku
    - Ojciec wyjeżdża z zamku do Dhirim
    - Pojawia się ogłoszenie o uczcie
    - Kończy się uczta
    - Ojciec wraca
    I tak ciągle!
    Może problemem jest to że on nie ma żadnych len i mu się bugło że zamiast na ucztę do zamku na literę T jedzie do Dhirim ;/
    Gdyż to Dhirim było jego wcześniejszym lenem...

Bardzo proszę o pomoc :(
    Nie wiem co teraz zrobić a bardzo chcę się ożenić...

Offline TenOdZygmunta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 24, 2010, 18:40:07 »
    Podbijasz jakimś wsiokom zamek (nordowie/veagirzy/chanat/sułtanat) wstawiasz się za nim przekonujesz paru lordów potem króla i ma zamek i wszystko na temat ;)

Offline soldier_90

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 24, 2010, 22:26:51 »
    Jak już mam żone (Lady Nadha), jak moge poprawic sobie z nia stosunki (aktualna relacja 28)??

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 24, 2010, 22:51:42 »
    A pytasz "Chcę o coś zapytać" -> "Jak mogę <coś tam> zawrzeć sojusz z Twoją rodziną" -> "Czy mogę kandydować w roli pana młodego/Czy ponownie mogę zgłosić swoją kandydaturę do roli pana młodego".

U mnie nie ma tej opcji dialogu. Dziwne, bo kiedyś była. Natomiast gdy pytam hrabię Devliana (jej brata) o ten "sojusz", to mówi, że tradycją jest przypieczętowanie małżeństwem, ale u niego w rodzinie nie ma nikogo, kto mógłby wyjść za mąż. A lady Tibal nie jest mężatką...

A co powiedział o niej? Romantyczka, czy materialistka?

Uwielbia jeździć konno, polować i mąż będzie miał problem z jej okiełznaniem ;)

Offline Kawalek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 27, 2010, 11:56:50 »
    Czy da się mieć żonę będąc kobietom?

Offline huguesdepayns

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 27, 2010, 19:00:02 »
    Czy da się mieć żonę będąc kobietom?

"będnąc kobietom można mieć żonę, ale na pewno nie w Polsce."
    Jesli grasz kobietą to wychodzisz za faceta...
    Twórcy M&B nie przewidzieli lesbijskich związków. Szkoda? :D
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2010, 19:02:08 wysłana przez huguesdepayns »

Offline Colder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 28, 2010, 02:37:57 »
    A powie ktoś co daję jak się wyprawi ucztę ?
    Bo nie wiem czy się opłaca kasę tracić :P

Offline huguesdepayns

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Czerwca 28, 2010, 10:14:33 »
    Daje sporo reputacji. W moim przypadku było to coś koło 80 repki.

Offline GTASA

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #41 dnia: Lipca 23, 2010, 11:52:59 »
    dobra mam lafirynde (he powiedzialem jej ze jestem jej tym wielbicielem i od razu z 0 na 34 znajomosc) :P ale co ona wlasciwie daje oprocz siedzenia w moim zamku, da sie ja bzyknac zeby maly lordzik wyszedl? :D jedynie mam opcje z jakas uczta do zrobienia i co ta uczta daje :)
    92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Mr.M

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Lipca 23, 2010, 12:15:57 »
    Jak masz własne królestwo możesz ją mianować ministrem.
    Może dać ci zadania, które poprawią sytuacje między lordami w królestwie (zażegnają konflikty)
    Możesz urządzać uczty(kupa reputacji)
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci skurwiele umierali za swoją." - gen. George Patton

Offline GTASA

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #43 dnia: Lipca 27, 2010, 22:15:02 »
    ok jedziemy dalej, zaczolem gre jako lafirynda i co teraz mam latac za facetami (same brzydale i staruchy :/) czy moze sami po jakims czasie sie zglosza mnie podrywac :D

Offline Colder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Lipca 30, 2010, 21:53:52 »
    Jak najbardziej może być oceniana uczta ?
    Bo mi daje tylko 17 renomy...
    Na "wystarczająco" ?
    Dzięki :)