Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Żona  (Przeczytany 62071 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huguesdepayns

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Żona
    « Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 22, 2010, 20:16:03 »
    Problemem może być właśnie brak lenn albo to co Orzech pisze.

Offline Orzech

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 22, 2010, 20:30:42 »
    Widzisz, ta gra głupia nie jest i gdy mowa o moralności to ja właśnie w honor bym celował;)

Offline Colder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 22, 2010, 20:31:38 »
    Reputacji mam z 350 ;/
    A honor to nie wiem, ale na wszelki wypadek postaram się zwiększyć, tylko jak ?
    Wiem że są w misjach różne wybory ( przynajmniej w M&B były :P) które mogą dać honor, ale co jeszcze ?
    Wygrana w Turnieju coś da ?

Offline huguesdepayns

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 22, 2010, 20:34:28 »
    Najlepszym sposobem na zwiększenie honoru jest puszczenie lorda wcześniej pokonanego w bitwie. Oprócz honoru zyskuje się też sporo na relacjach z rodziną danego delikwenta.

Offline Orzech

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 22, 2010, 21:08:44 »
    Honor - wejdź w zakładkę raporty, wybierz raport dotyczący postaci. Tam będzie dokładna liczba.

Offline Colder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 22, 2010, 23:32:45 »
    Ok dzięki, mam Wskaźnik Honoru: 9
    Relację z nią ciągle wzrastają a ona dalej swoją śpiewkę -.-
    Dostałem Dimith (jakoś tak :P takie największe miasto :D) i nadal nie chce akceptować wiec to nie o siedzibę chodziło...
    No nic, będę uwalniał poległych, powalczę o reputacje na turnieju bo sporo daje :D Chyba najwięcej...
    Jeszcze raz dzięki :]

Offline Orzech

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 22, 2010, 23:54:07 »
    Dhirim;)

Honor 9 to naprawdę nisko...

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 23, 2010, 00:04:10 »
    Nie bierz kasy za zabicie bandyty z wioski, wypuść kilku lordów, a trochę Ci skoczy.:) Honor się przydaje, uwierz mi, ja mam na liście przyjaciół lordów z którymi nigdy nie gadałem.:D Przez honor.;)
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Chaos, świnki i pijany grabarz - bo mrok nie zawsze jest poważny.:D

Offline huguesdepayns

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 23, 2010, 13:25:53 »
    Nie bierz kasy za zabicie bandyty z wioski, wypuść kilku lordów, a trochę Ci skoczy.:) Honor się przydaje, uwierz mi, ja mam na liście przyjaciół lordów z którymi nigdy nie gadałem.:D Przez honor.;)

No właśnie ja tak samo :) To wszystko przez te powiązania rodzinne :P

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 23, 2010, 17:47:18 »
    Witam,

mam pewien problem odnośnie tego tematu. Otóż chciałem zaręczyć się z Lady Tibal, córką Hrabii Claisa. Sęk w tym, że gdy zagadam do jej ojca, to nie ma nigdzie opcji dot. "zawarcia sojuszu z rodziną". Ponadto sam Clais mówi mi, że Lady Tibal chce się widzieć ze mną w swojej komnacie, ale gdy ją odwiedzam, to nie ma żadnych innych dialogów, poza tymi, które są normalnie u Lady. Czy to bug w grze, czy coś muszę jeszcze zrobić, zanim poproszę ojca o jej rękę? Z samym hrabią mam stosunki na 48, a z córką 0. Moja reputacja wynosi 932, a wskaźnik honoru 32, mam w posiadaniu Yalen, Zamek Kelredan i 7 wiosek.

Pozdrawiam.

Offline Orzech

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 23, 2010, 18:05:17 »
    Wygraj turniej jak tylko będzie uczta i na niej zadedykuj lady zwycięstwo. Pytałeś Claisa czy masz zaszczyt odwiedzić jego córkę? Domyślam się, że odwiedzasz ją osobno - po wybraniu takiej opcji w spisie działań w mieście.

Offline pawelcio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 23, 2010, 18:22:50 »
    Musisz mieć z jego córką relacje sięgające 20, zadedykuj jej zwycięstwo w turnieju, opowiedz wiersz i już.

Wiesz że takie coś w języku polskim się stosuje?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 23, 2010, 18:24:45 wysłana przez proud »

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 23, 2010, 18:30:06 »
    Eee... a sprawdzałeś czy czasami nie jest już ożeniona z jakimś lordem? Zapytaj trubadura, minstrela czy innego śpiewaka. To się przydaje. Zapytaj go o swoją lady Tibal. Powie Ci jaka ona jest. Wiesz, wiersze jakie jej mówić.:)

Co do turniejów. On ma już sporo reputacji więc nie musi brać w nich udział. Jeżeli nie weźmiesz to powiedz Jej że jesteś Jej żarliwym wielbicielem. Ale lepiej pogadaj najpierw z ojcem. Nie zrobiłem tego przy lady Irenie (córce Trediana), a potem on sie wkurzał że go nie zapytałem o zdanie.

Nie musi mieć 20 z córka żeby zacząć zaloty. Jeśli już chce się żenić to najpierw córka powinna się zgodzić, potem powie Ci żeby iść do Claisa, dasz trochę złota i czekasz na ucztę.:)
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Chaos, świnki i pijany grabarz - bo mrok nie zawsze jest poważny.:D

Offline Orzech

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 23, 2010, 18:56:32 »
    Jeśli zadedykujesz jej zwycięstwo relacje ulegną polepszeniu (niestety nie tak, że od razu giezło zrzuci i rzeknie: Weź mnie, waść, i na stole pieść!). Z tego co widzę, bez lepszych relacji nie poru... ani rusz, znaczy się!

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 23, 2010, 20:26:56 »
    Więc tak:

- minstrel powiedział, że lady odrzuciła zaloty Regasa, więc chyba jest wolna.
    - jak odwiedzam Claisa w jego mieście, to mówi mi, że jego córka będzie zachwycona jak ją odwiedzę w jej komnacie. Ale nie ma nigdzie opcji u Claisa, żebym mógł "kandydować do roli pana młodego".
    - gdy mówię mojej lady, że "jestem jej żarliwym wielbicielem", to mnie zbywa i spadają z nią relacje do -2. Potem mówi, że o jej rękę stara się hrabia Stamar, ale gdy chce go wyzwać na pojedynek, to spadają mi relacje z lady do -5.

Nie czaje już, może ktoś miał kiedyś taką sytuację?