Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Żona  (Przeczytany 62039 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sevi121

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Żona
    « dnia: Kwietnia 25, 2010, 18:06:52 »
    Elo chciałem się ożenić w grze więc zagadałem do jej ojca on powiedział że jest ona w zamku barduq czy jakoś tak pojechałem tam a tam tylko jej matka do nej probóje coś zagadać ale nic i nie wiem jak się ożenić w ogóle nie moge trafić na kobite nie zamężną więc jak można wyjść za mąż w tej grze ? 

Offline Danio432

• Użytkownik
    Odp: Żona
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 25, 2010, 20:19:35 »
    Panny niezamężnę są przywożone na uczty razem z ojcami. Uczta odbywa się w dowolnym zamku. Możesz się dowiedzieć gdzie odbywa się uczta od trubadura w gospodzie. U niego możesz się nauczyć wierszy,ażeby zaimmponować swojej wybrance. Na początku nie możesz wejść bo nie ma się odpowiedniej renomy. Turnieje pozwalają tam wejść ,ale na krótki moment.
    Celem wojny nie jest śmierć za swoją ojczyznę, ale pozwolenie by dranie z drugiej strony umierali za swoją.

Offline BLyy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 30, 2010, 22:47:46 »
    Mam taką sprawę. Jestem wasalem i inny wasal zgodził się bym poślubił jego córkę. Zapłaciłem posag i mam zadanie wziąć ślub a gdy przychodze w odpowiednie miejsce to zawsze pisze, że musze czekać. Ile można czekać? I dlaczego się czeka?

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 01, 2010, 08:27:11 »
    Czeka się tak długo, aż dany lord nie wyprawi uczty. Wtedy na tej uczcie będzie przyszła żona i odbędzie się ślub (niestety nie taki jak na trailerze :( ). Zresztą nie warto czekać w tym mieście tylko pojechać w długą, a w końcu dostaniesz wiadomość, że lord zaprasza cię na ucztę.

Pozdrawiam!
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 01, 2010, 14:28:18 »
    Hehe nie ma klaskania itp. Tak jak kolega wyżej pojedź w długą i jak przyjdzie zaproszenie to nie musisz tam być aby Ci się quest wykonał (tak myśle) :D

Offline Rooste

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 13, 2010, 17:30:21 »
    Moje pytanie jest takie jak , przekonac do siebie ojca mlodej damy ?
    Ten ciagle mnie zbywa ze tam mlode damy mysla to i to i ze moze pozniej o tym z nim porozmawiam jak sie lepiej poznamy , a gdy pytam o jakies zadania do zrobienia mowi ze w tym i tym obszarze atakuja wrogowie ale on sie tam nie wybiera i takie tam pierdoly , zadnego konkretnego zadania ;]

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 13, 2010, 18:21:11 »
    Hmm... No musisz prosić do skutku i lepiej nawet nie o zwykłe zadania, ale o "zwiększanie swojej pozycji w królestwie". Ogółem musisz polepszać stosunki z panną i jej rodzinką (na ok. 20+), a jeśli jakiś lord wydaje się ojczulkowi "lepszą partią" od ciebie to że tak powiem przeszkadzaj mu w zdobywaniu honorów i sam się staraj coś zdobyć.

Pozdrawiam!
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline Horn

• Użytkownik
    • Krwawa opalenizna
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 13, 2010, 18:23:51 »
    Wystarczy jeśli będziesz mieć z nim relację na 5 (akceptujący) i powinien się zgodzić. Chyba, że jeszcze honor wchodzi w rachubę, (bo podnosi relacje ze wszystkimi) więc może to być liczba zależna od honoru również, czyli na przykład większa ( jeśli honor wynosi 0).

Pozdrawiam.
    Rescipiens post te, hominen memento te, cave, ne cadas.

Offline obamaepj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 03, 2010, 18:14:46 »
    ja mam inne pytanko już się ożeniłem z jedną Lady ale w czasie moich "podbojów" pojawiła się druga z którą ślub dawałby mi więcej korzyści czy da się jakoś rozwieść?

Offline Horn

• Użytkownik
    • Krwawa opalenizna
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 03, 2010, 18:47:22 »
    Z tego co wiem, to nie da rady.
    Rescipiens post te, hominen memento te, cave, ne cadas.

Offline Colder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 21, 2010, 23:11:58 »
    Witam Was bardzo serdecznie :]
    nie chciałem zakładać nowego tematu gdyż taki był dość niedawno, mowa o tym :) Wiec mam nadzieję że wybaczycie mi ten mały łodpok :p
    Pytanie brzmi,
    Ile trzeba mieć tych kontaktów z żonką aby w końcu jak ją zapytam o przyszłe plany razem, to powie coś innego a nie " Musisz się jeszcze starać " bla bla bla czy coś takiego...
    Tzn z przyszłą żonką, bo chcę się z nią dopiero ożenić a ona mi ciągle odpowiada jakieś głupoty ;x
    Pozdrawiam i proszę o odpowiedź :)

Offline Orzech

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 21, 2010, 23:49:30 »
    Z tego co pamiętam moja już przy 30stce mówiła, że przyszłość małżeństwa zależy od jej ojca. Zrobiłem dla niego 2 zadanka i poziom relacji na +8 - zgodził się;)

Offline huguesdepayns

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 22, 2010, 10:18:41 »
    Z tego co pamiętam to wystarczy nawet +20 mieć. Z ojcem też miałem +8 i sie zgodził.

Offline Colder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 22, 2010, 19:16:58 »
    No ja już mam z nią 32 a z ojcem koło 24 i jest moim przyjacielem, a nadal piszę że "Ale coś tam musisz dowieść swojej moralności" taka tam gadka bab, myślę że każda mówi to samo :P
    A może to być dlatego że nie mam zamku ?

Offline Orzech

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 22, 2010, 20:05:57 »
    A jak stoisz z honorem i reputacją?