Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Żona  (Przeczytany 62075 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Michał Wołodyjowski

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Tu miał być fajny tekst
    Odp: Żona
    « Odpowiedź #60 dnia: Sierpnia 05, 2010, 00:12:45 »
    Żonke bierz na ministra i tak wiekszego pozytku z niej nie ma tylko zagadać do niej mozna o ucztach a co do tego żeby żonka miała armie to niemozliwe
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Valanthir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #61 dnia: Sierpnia 05, 2010, 11:39:02 »
    To jeszcze jedno pytanko. Teraz sobie moge z nia poprawiac relacje odwiedzajac ja jak o to prosi. A jak juz bedzie moja zonka, to jak sie poprawia relacje? ;) Bo nie wiem czy sie da pozniej czy nie :) Krolestwa swojego jeszcze nie mam, i raczej jakis czas jeszcze nie bedzie ... :)

Offline Chudy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Sierpnia 06, 2010, 15:57:41 »
    Hehe, gdyby tak było z synem to by nasz bohater umarł ze starości ;]. Mi się podoba tak jak jest. Żona jest po to aby Ci pomagać w polityce :)
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Sierpnia 06, 2010, 16:29:36 »
    Valanthir, reputację po ślubie z żoną nie da się powiekszyć, ja np spytałem mojej pani papę czy mogę się z nią spotykać. On się zgodził, to więc poszedłem do niej i chciałem powiedzieć wierszyk a tu nagle ona pierwsza zagadała mi coś i dostałem u niej +25 relacji xD . Tak więc ja bym się nie martwił relacjami (najbardziej musisz się starać o zgodę jej ojca aniżeli jej ^^)

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #64 dnia: Sierpnia 19, 2010, 21:59:23 »
    Jak przenieść żonę z zamku A do zamku B? Zapisałem i potem poślubiłem Nordyczkę, okazuje się ,ze nadal tkwi u Nordów.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 20, 2010, 02:19:29 wysłana przez matigeo »

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Sierpnia 20, 2010, 11:44:45 »
    Jak przenieść żonę z zamku A do zamku B? Zapisałem i potem poślubiłem Nordyczkę, okazuje się ,ze nadal tkwi u Nordów.
    Musisz mieć swój własny zamek żeby zmieniła swoje miejsce.

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Sierpnia 20, 2010, 11:52:57 »
    Mam 2 zamki i miasto, mało? Mam na oku 3 wybranki, jedna jest u Nordów, pozostałę dwie u Sarranidów, którym słuzę. Od emira Talbara (po podbiciu Rodoków przeszedł na moją stronę razem z córką mam błogosławieństwo i 44 do relacji, z Genevivą mam jakieś 14, u ojca Sarranidki 32, zaś z nią 25 (tatusiek uważa, że to ona powinna wybrać), u ojca drugiej Sarranidki mam 12, a z nią 9. Jak poślubiłem (nielegalnie) Nordyczkę, to zostałą w zamku Tehlrog, wiec sam nie wiem... BTW jesli ma sie kilka zamków/miast i jest się wasalem, to jak gra ustala, gdzie trafi żona? Samemu sie wybiera jej miejsce pobytu?

Wprawdzie to o płci żeńskiej, ale grałem sobie tan z nudów kobitką. Zrobiłęm sobie państwo na gruzach Nordów, zwerbowałem od nich 2-3 lordów. Jeśli poślubię Despina (Swadia), to czy będzie wciaż wasalem Harlausa i wystąpi przeciwko mnie w ewentualnej (i zapewne spodziewanej, znając charakter żula... pardon, króla Swadii :D) wojnie mniedzy Carstwem Ilmeńskim a Królestwem Swadii czy przejdzie (chyba bez lenn, bo ma 2 wsie) do mnie?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 23, 2010, 21:11:14 wysłana przez matigeo »

Offline karols11

• Użytkownik
    • Z przyjemnością pomagam
    « Odpowiedź #67 dnia: Września 18, 2010, 23:16:27 »
    A ja chciałem się jeszcze o jedno spytać. Czy król Swadii ma jakąś córke, dzięki której można by zbliżyć się do króla, czy coś takiego? Bo jak przeglądałem postacie to znalazłem taką Lady Isolla of Suno - claimant. Ale nie wiedziałem o co chodzi bo nic nie pisało o jej rodzinie. Więc gdyby ktoś coś wiedział na ten temat to proszę o odp.
    "Sięgnij pochwy swej, i miecz dobądź z niej. Ugodź w serce wroga nim, niech pamięta kim tyś był. Niech przemilczy tysiąc lat, niech z popiołow wstanie znów, by zemsty zaznać słodki smak i pokonać wielki ból."

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Września 18, 2010, 23:24:40 »
    Najprosciej to spytać podróżnika w tawernie o nią, potem pójść do miasta (a konkretnie siedziby lorda), w którym siedzi i porozmawiać z nią. Otóż każdy claimant - czyli pretendent - tłumaczy swoje roszczenia pokrewieństwem ze zmarłym (czytaj: poprzednim) władcą lub jakimis procedurami prawnymi, np w/w Isolla była córką jakiegos tam króla, ale jej hmm wuj? Kuzyn? Harlaus ogłosił, że kobiety nie dziedziczyły i nie maja do tego prawa... po czym zagarnął na tron Swadii. Niestety, z Isollą wziąć ślubu nie mozesz, ale chyba da się (grajac kobietą) po poślubieniu jakiegos lorda wprowadzic go na tron.

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #69 dnia: Września 19, 2010, 14:58:12 »
    Czy w zapowiedzi Warbanda nie było czasem opcji potomstwa? :P

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Września 19, 2010, 15:01:26 »
    Nie wiem, ale szkoda, że nie ma:(

Offline marcin20000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Stycznia 06, 2011, 15:00:01 »
    takie drobne pytanko;-)
    Czy da sie żonę przebrac?
    Nie, nie rozebrać po ślubie, ale zmienić jej ubranko na inne;-)

NP. fajnie wygląda w jedna z vaegirskich szlachcianek i chciałbym swabiańską przebrać, bo w "oreginalnym stroju" (w tej waolce spod której jeno twarz widać i nijakiej sukience) wyglada jak własna babcia... i w skutek tego mój bohater doznał poważnego "Zwichnięcia" emocjonalnego i noc poslubna miast w zamku spędzić spedził zdobywając Praven;-)

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Stycznia 06, 2011, 16:34:31 »
    Przykro mi, że cię zasmucę, ale nie można.

Offline marcin20000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Stycznia 06, 2011, 16:47:28 »
    Eh kolejny dylemat moralny...
    Modna i ładna żona czy brzydka ale wpływowa;-)

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Stycznia 06, 2011, 17:03:44 »
    Teraz Cię pocieszę... eee... Nie za bardzo wiem o co ci chodzi z wpływami żon. Nie ma raczej różnic (chyba) pomiędzy damami (poza wyglądem i królestwem). Jak ja mam swoja to nie mam problemów z dyplomacją.

PS. Zawsze możesz połączyć obie cechy (piękno i wpływy [o ile żony je mają]) wybierając tą która je ma (zajrzyj na listę postaci).

Pozdrawiam ;).