Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Walka piechurem  (Przeczytany 24408 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ozwan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Walka piechurem
    « Odpowiedź #120 dnia: Sierpnia 27, 2010, 23:10:55 »
    Wcześniej dość trudno było kopnąć kogoś poruszającego się w walce na boki, krążącego. Teraz to niemożliwe.

Całe szczęście. Bo coraz więcej było ludzi, którzy zdali sobie sprawę, można równocześnie kopać i blokować a jak kop trafi to będzie freefrag (vide Harlequin). Mam nadzieję, że teraz to lamerstwo się skończy a na tarczowych facehuggerów to i tak wystarczy.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #121 dnia: Września 05, 2010, 11:49:33 »
    Wcześniej dość trudno było kopnąć kogoś poruszającego się w walce na boki, krążącego. Teraz to niemożliwe.

Całe szczęście. Bo coraz więcej było ludzi, którzy zdali sobie sprawę, można równocześnie kopać i blokować a jak kop trafi to będzie freefrag (vide Harlequin). Mam nadzieję, że teraz to lamerstwo się skończy a na tarczowych facehuggerów to i tak wystarczy.

Pan Ozwan pewnie nie zauważył że teraz jest przegięcie w drugą stronę.. a mianowicie tarczownicy-spamerze biegną cały czas na gracza z bronią dwureczną.. robią feint-spam co praktycznie uniemożliwia skuteczną walkę z takimi graczami wcześniej był na to sposób kopniak jeśli koleś był zbyt aktywny.. na razie tego tak nie widać ale jest już kilku graczy którzy korzystają z tej techniki co widać po ich statystkach na serwerach. Jednak panowie z Turcji zamiast po prostu wydłużyć czas potrzebny na wykonanie następnego kopnięcia co po prostu wymusiło by na kopanie w sytuacjach w których są one konieczne.. czyli gdy koleś biegnie na ciebie spamująć.. to zrobili nie wiadomo jaki twór i przegięli w drugą stronę.

EDIT: Tak Ozwan przydało by Ci się wpadać na duele częściej O_O
    « Ostatnia zmiana: Września 06, 2010, 16:33:24 wysłana przez ^IvE »

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #122 dnia: Września 06, 2010, 15:51:22 »
    Nie stwierdziłem takich problemów. Zresztą nawet jeśli jest tak, jak mówisz, że gracze trochę słabsi a mimo to grający z 2h mają teraz wielki szkopuł to i tak to jest lepsze niż kickslashowy spam jak wcześniej. Polecam czasem wpaść na serwer duelowy, jest teraz sporo lepiej. Jedna żałosna taktyka nie winduje już przeciętnych spamerów na górę listy. ;)

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #123 dnia: Września 06, 2010, 16:00:40 »
    Mylisz się, teraz to dopiero spamerzy wymiatają. Zawalcz sobie przeciwko mieczom swadiankim (mówię o 1h) + tarcza. Nie zabijesz go od razu, bo ma tarcze... Pcha się cały czas i spamuje, ale nie możesz go kopnać, bo masz około 25% szans, żeby w ogóle trafić... Efekt jest taki, że albo zaspamuje i zabije, albo zniszczysz mu tarcze. Nie mówię już o tym, że musisz mieć teraz perfekcyjnie opanowanego manuala...two-handowcom nie zostało nic oprócz prostego blokowania i atakowania.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #124 dnia: Września 06, 2010, 17:39:05 »
    Oj wiem coś o tym, najgorsze jeżeli te nspamer ma ping lepszy od twojego... Wtedy jest rzeźnia, tylko klikają LPM.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Blackitt

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #125 dnia: Października 13, 2010, 22:44:53 »
    Ojjj przesadzacie z tymi kopami. Bardzo dobrze stało się tak jak się stało. Kiedyś to byle gracz mógł cię nadziać na kopa, teraz kopanie to naprawdę sztuka. A nietrafione kopy przypłacane są życiem. Spam to spam, jak każda inna technika walki jest po to aby zabić przeciwnika wykorzystując jego błędy, jeślibyś nie robił błędów to nie dałbyś się zaspamować, i tyle. Powiem szczerze że mnie samego spam czasami zaskakuje i wkurwia ale nerwy mogę zawdzięczać swojemu głupiemu przesadzonemu ego, i bezmyślności. Usunięcie obracanych kopów trochę urozmaiciło grę. A kopać dalej się da tylko trzeba uważać aby się nie machnąć.

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Października 14, 2010, 00:38:38 »
    A czy taki spam da Ci satysfakcje z walki?
    Bo jak dla mnie o to chodzi aby mieć radość z pokonania przeciwnika a nie bezmyślne i co najważniejsze nie wymagające żadnych umiejętności spamowanie 2h!

www.pustamiska.pl

Offline Blackitt

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Października 14, 2010, 01:02:36 »
    Spam daje taką samą satysfakcję jak normalne zabicie, jest to jedna z technik nie taka łatwą do opanowania jak sądzisz, trzeba dokładnie obserwować przeciwnika i wiedzieć kiedy da się zaspamować, a kiedy nie.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #128 dnia: Października 14, 2010, 10:00:50 »
    A czy taki spam da Ci satysfakcje z walki?
    Bo jak dla mnie o to chodzi aby mieć radość z pokonania przeciwnika a nie bezmyślne i co najważniejsze nie wymagające żadnych umiejętności spamowanie 2h!

Zgadzam się tu z Blackittem. Spam to nie bezmyślnie walenie, to technika walki jak każda inna. Co ciekawe najczęściej mówi się o spamie zwykłym (jak na serwerach bez friendly fire TD czy Siege). Ale jest też spam z którym nie jest wcale tak łatwo sobie poradzić co z wyżej wymienionymi. Jeżeli spam połączysz ze zmyłkami i dobrym manualem to może wyjść naprawdę niezły efekt (Phyrex czy właśnie Blackitt). I można tu mówić o bezmyślnym spamowaniu ale co to da? Mnie niewiele obchodzi co myśli sobie przeciwnik gdy przegra ze mną duela, ważne że go przegrał...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Października 14, 2010, 15:48:02 »
    Czy moje słowo "bezmyślny" nie tłumaczy wszystkiego?
    Mówię tu o ludziach tkórzy TYLKO to robią, a nie o ludziach którzy widząc, iż przeciwnik się odsłanaia i robą zmyłke i wyprowadzają atak, sam zresztą często wyprowadzam podwójny, -trójny atak w celu cofnięcia przeciwnika itd.
    Jeszcze raz abym tym razem został zroumiany- Ci którzy jedynie wciskają LPM bez zastanowienia.

www.pustamiska.pl

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #130 dnia: Października 14, 2010, 20:31:45 »
    Generalnie jestem cienki ale nie rozumiem tego spamu bo nieważne jakbym szybko nie wciskał tego  LPM to i tak nie zwieksza mi to szybkości ciosów i nie zapobiegnie to kontrze i szybciej zgine niz przy taktycznym czekaniu na moment..
    « Ostatnia zmiana: Października 16, 2010, 23:42:32 wysłana przez ignatus »

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #131 dnia: Października 17, 2010, 13:10:25 »
    No, i to jest dowód, że spamować też trzeba umieć.

A, Ignatus. Spróbuj podczas zadawania ciosu ruszyć kamerą :)
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #132 dnia: Października 17, 2010, 14:27:35 »
    Teraz NIKT nie kopie (a przynajmniej nie widziałem takich akcji od wersji 1.131 grając po kilka h w weekendy). tarczownicy bezkarnie "przytulają się".

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #133 dnia: Października 17, 2010, 14:39:38 »
    Teraz NIKT nie kopie (a przynajmniej nie widziałem takich akcji od wersji 1.131 grając po kilka h w weekendy). tarczownicy bezkarnie "przytulają się".

Najwyraźniej nie walczyłeś z najlepszymi:) Spróbuj przytulić się do wymienionego przez Ozwana Harlequina (nie pamiętam dokładnie drugiej części nicku) a zrozumiesz o co mi chodzi.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #134 dnia: Grudnia 29, 2010, 20:58:09 »
    Hmmm wiele miesięcy później moje przemyślenia niewiele sie zmieniły:) Nadal moja postać jest nienaturalnie powolna (niezależnie od pingu) zarówno w ciosach jak i bieganiu.Zauważam to na każdym kroku np dziś podczas gry ciężkozbrojny nord uciekał mi 20metrów biegnąc tyłem i rzucając a ja saranidą z najlżejszym pancerzem nie byłem w stanie go dogonić:P Fenomen