Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Piractwo  (Przeczytany 28393 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Virgilio

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Piractwo
    « Odpowiedź #135 dnia: Maja 12, 2011, 18:09:17 »
    Piractwo ... kazdy ma do tego inne podejście i ja również.
    Tak przyznam się piraciłem gry na skale masową (teraż tylko wybrane tytuły). Tak wciąż pirace, ale żeby nie było, żem jest bardzo zły to mam bardzo duzo gier oryginalnych na PC i Xbox. Ale ludzie zlitujcie się, jedna nowa gra po premierze (na PC) kosztuje mniej wiecej połowe mojego rachunku za prąd ! W innych krajach gry kosztują 30-50$ czy tam nowości w GB to 30Ł, a w Polsce to i 150zl nieraz będzie. Gdybysmy zarabiali 5000zł miesięcznie to by było spoko luz, a tak ? Dzieki naszemu ukochanemu krajowi mogę sobie pozwolić na grę raz na 3 miesiące, przez co jestem brzydkim piratem...
    Dobra wiem jestem be i w ogóle.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #136 dnia: Maja 12, 2011, 18:43:19 »
    Piractwo ... kazdy ma do tego inne podejście i ja również.
    Tak przyznam się piraciłem gry na skale masową (teraż tylko wybrane tytuły). Tak wciąż pirace, ale żeby nie było, żem jest bardzo zły to mam bardzo duzo gier oryginalnych na PC i Xbox. Ale ludzie zlitujcie się, jedna nowa gra po premierze (na PC) kosztuje mniej wiecej połowe mojego rachunku za prąd ! W innych krajach gry kosztują 30-50$ czy tam nowości w GB to 30Ł, a w Polsce to i 150zl nieraz będzie. Gdybysmy zarabiali 5000zł miesięcznie to by było spoko luz, a tak ? Dzieki naszemu ukochanemu krajowi mogę sobie pozwolić na grę raz na 3 miesiące, przez co jestem brzydkim piratem...
    Dobra wiem jestem be i w ogóle.
    Człowieku! Gry to nie chleb! Nie umrzesz jeśli w nie nie pograsz... To jest dobro luksusowe i jeśli Cię nie stać to ich po prostu nie masz. Inne towary też będziesz kradł bo są wg Ciebie za drogie? Może pomajsterkuj przy liczniku gazu, lub prądu, bo to przecież takie drogie. Jeszcze raz powtarzam: Gry nie są wymagane do przeżycia. To jest tylko towar służący rozrywce, głodu nim zaspokoisz. I tak głupawo się nie tłumacz: "Że są za drogie, więc będę kradł" Samochód też ukradniesz?   
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline gorNN

• Użytkownik
    • Piwa: 42
    « Odpowiedź #137 dnia: Maja 17, 2011, 18:32:04 »
    Witam mam na sprzedaz oryginalnego torrenta z gra wiedzmin 2. Sprzedam za 5 zl

Edit: dum dum dum dum
    « Ostatnia zmiana: Maja 18, 2011, 14:38:38 wysłana przez gorNN »

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #138 dnia: Maja 17, 2011, 18:41:16 »
    Witam mam na sprzedaz oryginalnego torrenta z gra wiedzmin 2. Sprzedam za 5 zl

O cholera! Sam Karol Strasburger zawitał na forum i raczy nas swymi wyśmienitymi dowcipami. Panie Karolu przy całym szacunku dla pańskiej osoby to jednak muszę wytknąć pewien błąd: sprzedaz pisze się przez "ż". Chyba taki kawalarz jak pan powinien wiedzieć jak się poprawnie pisze po polsku.

PS: Nigdy bym nie pomyślał że lubi pan gry. Może jakiś kawał związany z Mount and Blade? Będę bardzo wdzięczny.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Nikt_Ważny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Maja 17, 2011, 18:45:49 »

Offline LoR

• Użytkownik
    • Złap masy
    « Odpowiedź #140 dnia: Maja 17, 2011, 18:46:25 »
    Zainteresowanych zapraszamy na pw,link do trailera Wiedzmina gratis

http://www.youtube.com/watch?v=Xj80-9W7FfM

Przed kupnem torrenta uwazaj wysokie wymagania!

(click to show/hide)

w ofercie mamy rowniez szereg roznorakich gumowych panien
    « Ostatnia zmiana: Maja 17, 2011, 18:51:15 wysłana przez LoR »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #141 dnia: Maja 17, 2011, 21:07:54 »
    gorNN, LoR, przebrała się miarka. Dostajecie po ostrzeżeniu. Jak nie skończycie błaznować i spamować, to posypią się bany.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #142 dnia: Maja 19, 2011, 17:11:55 »
    Sam dawno nie dawałem ostrzeżeń, ale to naprawdę staje się popis debilizmu z waszej strony... Myślę, że nikt nie będzie miał nic przeciwko, żebyście zamiast z drugim ostrzeżeniem na koncie, wylądowali od razu z banem, dlatego popieram to co napisał Daedalus. Mam nadzieję, że nas nie zawiedziecie i niedługo pożegnacie się z forum z baniakami na koncie. :D

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #143 dnia: Stycznia 20, 2012, 18:33:43 »
    Wybaczcie, że odświeżam temat, ale jest coś ważnego. Mowa w moim poście o ACTA(Anti-Counterfeiting Trade Agreement). Jest to porozumienie międzynarodowe krajów europejskich, które teoretycznie ma ograniczyć piractwo. Czy, aby na pewno? Otóż jak się okazuje ustawa ta sprawi, że internet zostanie ocenzurowany. Z jednej strony to dobrze, bo piractwo zostanie ograniczone. Niestety ma to też bardzo złą stronę. Polska ma zamiar podpisać ugodę 26 stycznia tego roku choć rzecz jasna nasz rząd(kompletne barany) nie ma pojęcia o internecie. Po podpisaniu jej internet zostanie prawie całkowicie ocenzurowany co będzie znaczyło pełną kontrolę nad naszymi poczynaniami w internecie oraz zniknięcie nie tylko stron z pirackimi plikami do ściągnięcia, ale także jak się okazuje zniknięcie takich stron jak youtube, google, wikipedia itd. , a dodatkowo każdy film, zdjęcie itp. jakie postanowimy wrzucić do internetu będzie najpierw sprawdzane przez rząd. Może to wywołać zamieszki wielu "trolli" internetowych. Na szczęście jest sposób na walkę z ACTA choć nie zostało wiele czasu. W najbliższym czasie odbędzie się głosowanie parlamentu europejskiego nad tym czy ta ustawa wejdzie w życie. Zresztą co się będę rozpisywał, poczytajcie sami na:
    Uratuj internet: Coś na ten temat na youtube:
    Co o tym sądzicie? Osobiście jakoś nie podoba mi się ta cała idea. Lepiej, aby nie wyszła bo internet stanie się bezużyteczny.

P.S Wybaczcie, że w tym temacie napisałem. Nie przejrzałem rozmowy w temacie "Taka Nasza Polska" gdzie toczy się ta sama rozmowa. Jak coś to można usunąć/ przenieść do innego tematu
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2012, 18:58:27 wysłana przez Popek96 »

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #144 dnia: Stycznia 20, 2012, 22:17:23 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:23:09 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Stycznia 21, 2012, 04:21:41 »
    Cały ten projekt to jakaś kpina;/. Przecież istotą internetu jest właśnie ta wolność, którą tym porozumieniem starają się zniszczyć;/.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #146 dnia: Stycznia 21, 2012, 10:23:34 »
    Jedyne co plebs może zrobić to strajk internetowy. Inaczej nic nie wskórają

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #147 dnia: Stycznia 21, 2012, 11:32:26 »
    Panowie, jeśli ta ustawa wejdzie w życie, to ja odłączam się od internetu. Jeśli przechodzi taka "bombka", to niedługo posuną się dalej.

Cenzura w internecie? Proszę bardzo, może frytki do tego? Ja czekam, aż w internecie ogłoszą "godziny policyjne" - nie można wchodzić na strony od 18:00, żeby ludzie grzecznie się wyspali przed pracą. A od rana do roboty!

O, albo lepiej: czuję przez nos, że niedługo internet będzie się kupowało na "pakiety tematyczne". To by było dobre: koniec stron internetowych (prywatnych, mam na myśli) firm, bo ktoś, żeby na nie wejść, musiałby wpierw zakupić drogi pakiet na biznesowe strony, gdzie szuka tylko jednej i wejdzie na nią raz w życiu. Już to widzę.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Stycznia 21, 2012, 13:27:26 »
    Na szczęście w tym naszym "wspaniałym" kraju nie trzyma mnie już nic prócz szkoły. W przyszłym roku zdaję maturę i egzamin zawodowy z logistyki i tyle mnie widzieli;/. Jeśli uda mi się zdać tą międzynarodową maturę to nawet studiować zamierzam poza granicami kraju.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #149 dnia: Stycznia 21, 2012, 13:39:35 »
    Ps gdzie je będę oglądał anime. ;(

A ja czytał mangę, kupował książki w pdf i gry (nie pirackie ale np. ze Steam, Origin, g2play.net). Jedna rzecz działanie przeciw piractwu, ale to jest ograniczenie naprawdę wielu rzeczy. Poza tym Wujek Google i Ciocia Wikipedia bardzo pomagają mi w nauce, w różnego rodzaju projektach, zarówno na lekcje jak i dla szkoły. To jest kpina.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara