Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 357723 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Czarnoksieznik

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #240 dnia: Kwietnia 23, 2010, 18:28:21 »
    A ja mam pytanie - da się tu pływać łodzią i walczyć na statkach? Gdzieś to widziałem, tylko nie wiem czy to normalny WB czy mod.

W warbandzie nie ma takiej możliwości, ale w tym modzie tak Fire Arrow - Turn Into an Inferno 1.1

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #241 dnia: Kwietnia 24, 2010, 19:12:13 »
    Jeśli była już taka informacja na forum a umknęła mi uwadze to z góry przepraszam za spam . Mianowicie mam pytanie : aktualizowanie gry powinno przebiegać po kolei , czy wystarczy tylko najnowszy patch wgrać ?
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #242 dnia: Kwietnia 24, 2010, 22:22:43 »
    To zależy. Jeżeli jesteś bardzo do tyłu z aktualizacją gry, to możliwe, że w trakcie wychodzenia patchy, aż do tego najnowszego mogło Ci coś umknąć znaczącego, co mocno zmienia rozgrywkę. Wtedy instalując najnowszego patcha, mogą Ci wyskoczyć jakieś errory, mówiące o baraku jakiegoś pliku. Miałem taką sytuację w becie swego czasu, ale ściągnąłem wtedy instalkę najnowszej wersji. Teraz pewnie trzeba byłoby aktualizować po kolei. Jeśli się mylę, niech ktoś mnie poprawi.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline maykel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #243 dnia: Kwietnia 25, 2010, 00:48:05 »
    Czesc! Jestem zupelnie nowy na forum ale pokochalem MBW tak samo jak wszyscy tu:) Problem nastepujacy - sciagam MBW ze strony producenta. Instaluje, wszystko cacy, oprocz tego ze w configure nie mozna ustawic polskiego!:( Sa tylko 2 chinskie, turecki, ang, niem, fra. Jak wlaczyc nasz?

Chce chwile pograc i wykupic serial przez strone albo lepiej kupic wersje pudelkowa i odczytac kod ze steamu, a potem znow zainstalowac wersje ze strony. Steamu oczywiscie ma nie byc!:D

Offline Chwalimir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #244 dnia: Kwietnia 25, 2010, 16:44:49 »
    Czesc! Jestem zupelnie nowy na forum ale pokochalem MBW tak samo jak wszyscy tu:) Problem nastepujacy - sciagam MBW ze strony producenta. Instaluje, wszystko cacy, oprocz tego ze w configure nie mozna ustawic polskiego!:( Sa tylko 2 chinskie, turecki, ang, niem, fra. Jak wlaczyc nasz?

Chce chwile pograc i wykupic serial przez strone albo lepiej kupic wersje pudelkowa i odczytac kod ze steamu, a potem znow zainstalowac wersje ze strony. Steamu oczywiscie ma nie byc!:D

Zainstaluj najnowszego patcha to będziesz miał całkowicie po Polsku. Też muszę kupić bo demówka nudzi ;p i na multi by się poexpiło :D

Offline Dartam

• Użytkownik
    « Odpowiedź #245 dnia: Kwietnia 25, 2010, 21:02:23 »
    Witam!

O co chodzi z "Straty z nieskutecznych podatków", bo co tydzień muszę słono za nie płacić. Jak się ich pozbyć bądź zmniejszyć wartość tych podatków?

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #246 dnia: Kwietnia 25, 2010, 21:24:56 »
    Musisz prowadzić dobrą politykę dla swoich wiosek, czyli zaopatrywać ich w jedzenie, narzędzia, piwa, skóry i jakieś rulony z materiałem, wtedy wioski będą dawać większy przychód co się równa większym pieniążkom z nich płynących. Również musisz mieć duże poparcie u nich, bo wtedy są milsi i ceny nie są aż tak duże ;]

Offline Dartam

• Użytkownik
    « Odpowiedź #247 dnia: Kwietnia 25, 2010, 23:34:50 »
    czyli zaopatrywać ich w jedzenie, narzędzia, piwa, skóry i jakieś rulony z materiałem,

A możesz mi powiedzieć jak to robić? Rozmawiając ze starszym wioski nie ma nic na temat tego, aby im jakoś pomóc z zapasami. Czasami dostałem zadanie żeby przynieść 4 worki pszenicy, ale to chyba nie oto chodzi.

Proszę o pomoc, z góry dzięki. ;-)

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #248 dnia: Kwietnia 26, 2010, 00:54:06 »
    Kupujesz te towary w mieście i oddajesz lub sprzedajesz je w wiosce. Ja tak robię, i wioski są na dużym poziomie ;] Przynajmniej wieśniacy nie chorują, tereny są żyzne itp. itd ;]

Offline Galik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #249 dnia: Kwietnia 26, 2010, 07:33:05 »
    Cześć nie wiem czy mój ,,kłopot" tu pasuje ale chyba tak :).

Mianowicie gdzie i jakie pliki musiałbym podmienić w M&B Warband, aby w czasie gry (jazda po mapie i bitwa), słyszeć ,,swoją muzykę" ?

Z góry dziękuję za pomoc.
    Na świecie niema wielu idiotów po prostu są tak sprytnie porozstawiani, że spotykamy ich co krok.<br />Niech żyje Caldaria :-).

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #250 dnia: Kwietnia 26, 2010, 13:59:24 »
    Wydaje mi się, że wchodzisz do folderu Warbanda--> music i tam podmieniasz pliki. Nie próbowałem, robisz na własne ryzyko.

Edit :

Aa, zapomniałem. Musisz zmienić format twojej muzyki na .ogg
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 26, 2010, 14:08:39 wysłana przez Gedbard »

Offline JOJEK

• Użytkownik
    « Odpowiedź #251 dnia: Kwietnia 26, 2010, 16:15:49 »
    Problem z podatkiem , mam kilka miast i ciagle bilnas tygodniowy  -986, wywalilem wszystkich wojakow i ciagle ta sama kwota jest mi odbierana. Ktos wie jak to naprawic?

Offline stord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #252 dnia: Kwietnia 27, 2010, 15:08:03 »
    Witam jestem tu nowy gram w warbanda jakieś 4 dni
    czy można jakoś zmienić sztandar.
    W grze lub w jakimś pliku np.:Item_kinds

Proszę o szybką pomoc
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 27, 2010, 15:41:31 wysłana przez stord »

Offline Furiza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #253 dnia: Kwietnia 27, 2010, 17:16:47 »
    Ja mam problem z oblężeniem zamku.
    Moi ludzie zamiast wchodzić na mury po drabinie to zatrzymują się w środku i drgają , mnie już to tak wnerwia że sam nie wiem co mam robić.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #254 dnia: Kwietnia 27, 2010, 17:22:59 »
    Ja mam problem z oblężeniem zamku.
    Moi ludzie zamiast wchodzić na mury po drabinie to zatrzymują się w środku i drgają , mnie już to tak wnerwia że sam nie wiem co mam robić.
    Kupić oryginalną gre albo zaktualizować ją...
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.