Ma jeszcze jedno pytanie , czy mogę przejąć władze w jakimś królestwie np w królestwie nordów ?
Tak możesz musisz mieć żonę dobre stosunki z Lordami w ch**uj renomy....
Ja mam takie pytanie:
Czy mogę gdzieś zwiększyć poprzez edycję pliku txt:
1.Liczbę wojsk w miastach moich i innych (To samo zamki)
2.Czy da się jakoś zrobić żeby wioski też miały jakieś wojsko oprócz wieśniaków swoich
3.Aby można było więcej ludzi rekrutować po wioskach i miastach
I takie inne pytanko:
Były huczne zapowiedzi że będą bitwy morkie w Warband a ja jak dotąd żadnej nie miałem, nawet statku nie widziałem chociaż fakt że nad morze może z trzy razy zajechałem (Gra zaktualizowana)...
2. Nie da
3. Zwiększaj relacje z daną wioską. Jak będziesz miał wysokie relacje, to możliwe będzie wyciągnięcie nawet 30 rekrutów za jednym razem.
Moje pytanie:
- Czemu jak atakuje z konia toporem, to moge tylko dźgac jak lanca? Takie dzganie zadaje male dmg, trudno trafic i ogolnie, jest bezsensowne. Próbowałem naciskać "x", zsiadać, naciskać "x", wsiadać, itp... nic to nie daje.
- Czy komuś się już udało przejąć władzę w królestwie? Jeśli tak, to jak? Wykonuję zadania od żony, mam prawo do rządzenia z 20, lordowie(jarlowie, tak właściwie) mnie lubią. Pojawi mi się jakaś opcja dialogowa, kiedy będe mógł przejąć władzę?
- Na samym poczatku gry, dolaczylem sie do Nordów. Dostałem jako lenno wieś Ambean. Potem jednak mi się odwidziało i dołączyłem do Swadian. Moja wieś stałą się Swadiańska. Następnie, znudzili mi się Swadianie, to znowu wróciłem do Nordów. Akurat była taka sytuacja, że miałem wojnę ze Swadią. Podbiliśmy całą Swadię, nie mają żadnego zamku/miasta, tylko tą wieś, która nie idzie zdobyć =.=. W jaki sposób mam teraz wymazać Swadię z mapy? Próbowałem wieś plądrować, itp. Niestety, nic to nie daje.
Ambean jest podłączona do Tihr, którego podbić nie mogę, jako że to miasto nordyckie. Do tego, odejście z Nordów tylko po to, aby podbić Tihr będzie nieopłacalne, jako że mam już żone, jestem marszałkiem, mam 2 miasta, relacje z królem 40+. Tylko czekam na przejęcie władzy...