Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 358471 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Condemned

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #1335 dnia: Czerwca 16, 2012, 12:01:46 »
    Nie rozwijają się.

Moje pytanie.
    Prowadzę własne państwo i chce wiedzieć jak to jest ze zdradami lordów. Jak na razie prowadzę nację już z 600dni i zdarzyło mi się tylko raz (nie dałem lenna i nasze relacje spadły do -70 wtedy wypowiedział mi przysięgę) czy zdarza się, że lordowie z relacjami dodatnimi zdradzają jeśli nie, to czy jest jakiś pułap w relacjach od których zdradzają?

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1336 dnia: Czerwca 16, 2012, 12:40:02 »
    Zdrady lordów są związane właśnie ze stosunkami z królem. Takiej górnej granicy nie znam, gdyż mnie zdradził także tylko raz. Nie miał on lenna, a stosunki z nim miałem na ponad -70.

Offline PrzebudzonyPL

• Użytkownik
    • AIM GAME|CYBERSPORT PLAYER|CROPPUSER|GIRLSLOVER|AK
    « Odpowiedź #1337 dnia: Czerwca 19, 2012, 15:51:28 »
    Czy jak gram kobietą to moge się ożenić z szlachcicem ?

We will be with you
    When you're leaving
    We will be with you
    When you go
    We will be with you
    And hold you till you're quiet
    It hurts to let you go

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1338 dnia: Czerwca 19, 2012, 16:24:31 »
    Tak, ale musisz z nim być w bardzo dobrych relacjach.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1339 dnia: Czerwca 19, 2012, 22:00:55 »
    Nie zawsze. Może się udać, gdy stosunki są chociaż powyżej 5. Też gram kobietą. Witaj w klubie.

Edit: Nie chcę zakładać nowego tematu, więc. napiszę tu. Mam problem z mistrzem gildii. A mianowicie nie mam z nim opcji dialogowej "Czy masz dla mnie jakąś pracę?". Dodam, że po rozmowie z oberżystką w tawernie wiem, że potrzebuje on pomocy oraz że miasto należy do mnie (jestem wasalem Khana). Już kilka razy wykonywałem dla niego zadania, więc tym bardziej nie wiem co to może być. Macie jakieś pomysły?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 19, 2012, 22:12:35 wysłana przez Inkaska »

Offline cezmaj6

• Użytkownik
    • Doborowy Łucznik
    « Odpowiedź #1340 dnia: Lipca 05, 2012, 11:54:31 »
    Witam :)

Nie wiem cz był już taki problem, bo nie chce mi się czytać 90 stron, więc napiszę.

Chciałem dodać baner, więc ściągnąłem go, później dodałem do odpowiedniego pliku...

1. Nie wiem dlaczego, ale baner nie działa...
    2. TS, który działał bez problemu przestał działać, tzn. gdy próbuje włączyć wyskakuje mi okienko (error i że jest za mało miejsca na dysku, a jest 23GB wolnych).
    3. Jak chciałem sprawdzić czy baner działa, włączyłem grę i okazało się, że nie tylko tego baneru nie ma, ale też 20 banerów (w tym 15 w pierwszej strony i 5 z drugiej) jest na czarno, tak jak by ich wogóle nie było, tzn. Jest baner, ale jest na nim czarne tło.

Wole już w plikach sam nie grzebać, więc proszę o pomoc was :)
    Jeżeli jesteś numerem 1, uważaj, bo zawsze jest zero które wciśnie się przed Ciebie kiedy tego się najmniej spodziewasz.

Offline Husar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #1341 dnia: Lipca 07, 2012, 10:57:05 »
    Witam
    Nie chce mi się czytać 90 stron. Mam pytanie co trzeba robić żeby stosunki nie pogarszały sie z lady jak się mówi Muszę uznać że jestem najzażarliwszym wielbicielem  ( jakoś tak). I wtedy stosunki z 2 na 0 i mówi że jest już późno i musi już iść. Jest to na modzie 1257 AD ale tam nie zmieniły sie żadne wiersze itp. jest tak jak w native. Jest to córka Bohemonda VI z anatiochi ( odpowiednik klagrusa a ona odpowiednik lady nelda). Mam sławę 1650 , miasto i wioske , wygrałęm 6 turnieji , a jej na ucztach nie ma więc nie moge jej zwycięstwa zaadedykować, Jak mówiłem jest tak samo jak w warbandzie tylko zmienione imiona , a do tej co podbijał to odpowiednik lady nelda , a ojciec klagrusa i dał mi błogosławięństwo.
    Jam to uczynił.

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1342 dnia: Lipca 08, 2012, 14:48:22 »
    Wiesz, myślę, że problem nie leży u Ciebie, a u niej. Wnioskuję tak z opowieści tych bardów itp., którzy opowiadali, jak się wyrywa lachony w Calradii. No i wspominali o różnych charakterach panienek. Zaryzykuję więc twierdzenie, że po prostu trafiłeś na tradycjonalistkę, która nie przyjmuje komplementów od nieznajomego i spaliłeś się na początku. Nieważne, żeś sławny, lubiany i w ogóle kozak. Dla niej byłeś obcy, a jak na takiego zbyt śmiało zagrałeś dla chowanej średniowiecznymi metodami panny.

Na niepocieszenie dodam, że z takimi, co raz na początku zrąbałem stosunki, już nigdy nie dostałem szansy poprawy, ale gram w native'a, a nie w moda. Na pocieszenie powiem jednak, że skoro ona taka obrażalska, to raczej za często byś nie podupczył ;) Walnij piwo w tawernie i rwij inne :)

Offline Husar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1343 dnia: Lipca 08, 2012, 20:07:59 »
    A ja zrobiłem tak jak wypiłem  z 10l winka :D Poszókałem w wszystkich miastach barwnik,niewygrabiony jedwab , aksamit i zacząłem wysyłać jej w prezencie i za barwnik stostunki +2 , za jedwab +5 a za aksamit + 9 i doszedłęm do 49 potem na -2 stosunki i potem wiersze doszły do 52 i ślub :D
    Jam to uczynił.

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1344 dnia: Lipca 09, 2012, 14:05:04 »
    No tak. Się ma moda, to się rwie dupy. My z nativem możemy się zawijac :D No, chyba że native też jest opcja z wysłaniem prezentu, ale w wersji wyższej niż gram, bo sam nigdy tego nie spotkałem.

Offline adrix23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1345 dnia: Lipca 09, 2012, 15:15:25 »
    Mam pytanko...  Jak mam dodać nową zbroję do native ?
    Dodałem ją już do folderu textures i zmieniłem wartość scan_module_textures = 0 na 1.
    Lecz nadal jej w grze nie widzę.

Offline Husar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1346 dnia: Lipca 10, 2012, 08:56:36 »
    Nie wiem , ale może poprostu jej nie ma bo np. w ogniem i mieczem dzikie pola pancerz husarski nie znalazłem szybko bo po 20 tyg przypadkowo. A to jakiś tani pancerz czy coś ?
    Jam to uczynił.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #1347 dnia: Lipca 10, 2012, 10:33:26 »
    Adrix spróbuj zamienić ten pancerz za jakiegoś łacha co akurat zobaczysz u płatnerza. Zobacz czy się wtedy pojawi.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline adrix23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1348 dnia: Lipca 10, 2012, 10:35:19 »
    No a teraz nastał kolejny problem... Wpisałem go w plik item_kinds1 i się "pojawił" , tyle że bez texturki.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1349 dnia: Lipca 10, 2012, 20:29:00 »
    eh na pewno znalazłbyś to co chcesz w dziale moddingu...

Żeby mieć nowy przedmiot w grze trzeba mieć:
    - plik .brf z meshem(modelem), jeśli chodzi o dodanie itemu z modelem, którego nie ma w grze (folder CommonRes w gł. katalogu albo Resource w folderze z modem)
    - teksturę(zwykle 3 pliki .dds) (folder Textures w gł. kat. lub moda)
    - "wpis" dotyczący przedmiotu w item_kinds1.txt
    - jeśli dodaje się nowe pliki do katalogu z modem, potrzeba też wpisów w module.ini(tam z resztą o tym pisze w komentarzach)

Więc powrzucaj to co masz tam gdzie ci pasuje (do 'native' albo do gł. katalogu), edytuj module.ini jak trzeba, a potem najlepiej w programie TweakMB "utwórz" nowy przedmiot(chyba że masz gdzieś gotowy wpis do itemkinds).
    Oczywiście musisz pamiętać o tym żeby wszystkie nazwy pasowały itp.