Chłopaki, od czego uzależnione jest status 1 wioski jak zostanie się wasalem? Od reputacji, honoru i relacji z królem? Chodzi mi o to, że jak grałem za 1 razem w Warbanda, to dostałem od króla jako 1 lenno wioskę w centrum królestwa, nawet dobrze prosperującą. Teraz, kiedy gram po dłuższej przerwie, mam nowego bohatera, ok 230 renomy, zgłaszam się na wasala i dostaję wiochę na zadupiu, strasznie ubogą i do tego tuż pod nosem Khergitów, którzy tamtędy prowadzą swe wojska, tak więc utrzymanie lenna w takich warunkach jest strasznie uciążliwe, poza tym nie mam ochoty jeździć na drugi kraniec królestwa ;/ (walczę dla Swadii)
Czy jeśli podniosę sobie renomę, relacje z królem i pkt honoru to jeśli zgłoszę się na wasala/lub mnie wybierze Harlaus, to dostanę od niego wioskę bliżej centrum?
BTW: te wioski na zadupiu zostały zdobyte w walce przez królestwo Swadii, wcześniej należały do Khergitów i ciągle wpadają z rąk do rąk więc te lenna są i będą ciągle ubogie. Nie są także prowadzone przez nikogo, a jak grałem za 1 razem to chyba (nie jestem pewien) otrzymałem wioskę, która należała już do innego lorda.
W sumie to nie wiem jak to jest być wasalem, bo zawsze grałem na Sword of Damocles ;p