Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 357767 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krzpl

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #960 dnia: Lutego 09, 2011, 22:50:04 »
    Witam, przeszukałem forum o ukrytych skrzynkach i znalzłem informacje  znalazłem pierwszą skrzynkę, jednak nie wiem o co chodzi z tym (trzeba dodać chesta_a w edit mode).

Edit Mode to jakis program czy plik? Jestem kompletnie zielony, z góry dzięki za odpowiedź :)

Edit mode jest już w grze. Musisz uruchomić grę. Pokazuje Ci się okno wejściowe. Wchodzisz w zakładkę Skonfiguruj ----> Zaawansowane ----> Włącz tryb edycji ----> uruchamiasz grę ----> Wchodzisz postacią do któregoś z miast wymienionych w którymś tam temacie (nie pamiętam) ----> Przespaceruj się po ulicach ---->Wciskasz : Ctrl + E ----> Szukasz gdzieś tam chest ----> dodajesz go. Teoretycznie powinno działać, ale tego nie sprawdzałem.

Offline Raginis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #961 dnia: Lutego 10, 2011, 21:07:13 »
    Mam buga, kiedy przechodzę się po zamku w jakimś mieście lub miejscowości, nie mam zbroi, hełmu, butów itd. Co prawda kiedy chodzę po dziecińcu wszystko jest ok, podobnie jak przy bitwie, jednak to trochę irytuje.

Aha, jak postawić faktorię ?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 10, 2011, 21:33:37 wysłana przez Raginis »

Offline Abish

• Użytkownik
    « Odpowiedź #962 dnia: Lutego 12, 2011, 18:41:21 »
    mam pewien problem ponieważ duża ilość servów śmiga na wersji 1.130 ja je nie mam a nie wiem skąd ją wziąść(pobrać)czy ktoś wie skąd ją pobrać

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #963 dnia: Lutego 13, 2011, 18:51:43 »
    Radzę ściągnąć 1.134 - instrukcja:
    Wejdź na tę stonę
    http://www.taleworlds.com
    Następnie w prawym górnym rogu, masz jakby rozwiniętą kartę, na której jest parę opcji: News, Features, FAQ, Media, Download i własnie w tą opcje klikasz i wybierasz "Latest Patch" i ściągasz.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline faren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #964 dnia: Lutego 14, 2011, 22:34:05 »
    Chłopaki, od czego uzależnione jest status 1 wioski jak zostanie się wasalem? Od reputacji, honoru i relacji z królem? Chodzi mi o to, że jak grałem za 1 razem w Warbanda, to dostałem od króla jako 1 lenno wioskę w centrum królestwa, nawet dobrze prosperującą. Teraz, kiedy gram po dłuższej przerwie, mam nowego bohatera, ok 230 renomy, zgłaszam się na wasala i dostaję wiochę na zadupiu, strasznie ubogą i do tego tuż pod nosem Khergitów, którzy tamtędy prowadzą swe wojska, tak więc utrzymanie lenna w takich warunkach jest strasznie uciążliwe, poza tym nie mam ochoty jeździć na drugi kraniec królestwa ;/ (walczę dla Swadii)

Czy jeśli podniosę sobie renomę, relacje z królem i pkt honoru to jeśli zgłoszę się na wasala/lub mnie wybierze Harlaus, to dostanę od niego wioskę bliżej centrum?

BTW: te wioski na zadupiu zostały zdobyte w walce przez królestwo Swadii, wcześniej należały do Khergitów i ciągle wpadają z rąk do rąk więc te lenna są i będą ciągle ubogie. Nie są także prowadzone przez nikogo, a jak grałem za 1 razem to chyba (nie jestem pewien) otrzymałem wioskę, która należała już do innego lorda.

W sumie to nie wiem jak to jest być wasalem, bo zawsze grałem na Sword of Damocles ;p

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #965 dnia: Lutego 15, 2011, 21:32:35 »
    Faren to nie ma znaczenia, lecz jeśli masz większą renomę, to potem możesz prosić króla o podbity przez Ciebie zamek. Zdarza się, że podbity przez Ciebie zamek zostanie przekazany innemu wasalowi, dlatego musisz mieć:
    - dobre stosunki z przynajmniej 1/5 lordów i królem.
    - renomę, bo bez tego nie ruszysz.
    A wyznaczenie pierwszej wioski jest losowe i niestety nie da się z tym nic zrobić.

Offline Max424

• Użytkownik
    « Odpowiedź #966 dnia: Lutego 19, 2011, 17:54:10 »
    Jak zwiększyć morale modyfikując pliki gry?

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #967 dnia: Lutego 19, 2011, 21:25:20 »
    Możesz ściągnąc Tweak MB, lub pogrebać w scripts txt., w tym oto temacie masz odpowiedź:
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4962.0 - Post PissInPeace'a, tylko zamiast 10 musisz poszukać w tym miejscu 12, o ile masz najnowszy patch.

www.pustamiska.pl

Offline Max424

• Użytkownik
    « Odpowiedź #968 dnia: Lutego 19, 2011, 23:30:34 »
    Poszukuję patch 1.0-1.1 mógłby ktoś podać link?

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #969 dnia: Lutego 20, 2011, 10:55:08 »
    Radzę ściągnąć 1.134 - instrukcja:
    Wejdź na tę stonę
    http://www.taleworlds.com
    Następnie w prawym górnym rogu, masz jakby rozwiniętą kartę, na której jest parę opcji: News, Features, FAQ, Media, Download i własnie w tą opcje klikasz i wybierasz "Latest Patch" i ściągasz.

www.pustamiska.pl

Offline Max424

• Użytkownik
    « Odpowiedź #970 dnia: Lutego 20, 2011, 12:10:24 »
    Ściągam, instaluje i d*** pisze ze nie mam zainstalowanego warbanda

Offline Bartlomiej

• Użytkownik
    • Honor! Zniszczenie! Ojczyzna!
    « Odpowiedź #971 dnia: Lutego 24, 2011, 18:28:56 »
    Witam!
    Mam problem z wydajnością(podawana w procentach, w opcjach grafiki).
    Z kąd wiem że mam problem? Otóż mój kolega ma gorszy sprzęt i większą wydajność
    Oto moje parametry:
    AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+, 2,0GB RAM, NVIDIA GeForce 9500 GT

Widows XP Professional SP.3

I jeśli użyję wymagań domyślnych o nazwie ,,Wysokie" mam 57% Wydajności!
    Nie wiem co się dzieje ale wydaje mi się to trochę dziwne.

Z góry dziękuję za pomoc ;)

Pozdrawiam Bartlomiej!

Offline Max424

• Użytkownik
    « Odpowiedź #972 dnia: Lutego 24, 2011, 20:46:00 »
    Co zrobić aby dostać lenno od Nordów? Mam tylko jedną wioskę a podbiłem już jakieś 3 zamki i 2 miasta.

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #973 dnia: Lutego 24, 2011, 21:00:08 »
    Zwiększ honor, renomę, relację z Jarlami i Ragnarem, zdobywaj więcej ziem.

www.pustamiska.pl

Offline Max424

• Użytkownik
    « Odpowiedź #974 dnia: Lutego 24, 2011, 21:16:33 »
    A jak najszybciej zwiększyć honor i renomę? Bo za walkę 200-300+ dostaje tylko 3 pkt renomy :/