Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 358126 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline januery

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #885 dnia: Grudnia 22, 2010, 12:33:19 »
    Bezpieczeństwo zależy od siły twojej armii, ale siła całego królestwa też ma znaczenie. Gdy podejdziesz do lorda z małą grupką rekrutów, to stwierdzi, że nie byłbyś w stanie przyjść mu z pomocą. Dlatego warto przed rekrutacją lordów brać ze sobą całą armię.

Zła sytuacja na dworze oznacza, że masz w królestwie lordów, którzy są wrogo nastawieni do werbowanego lorda.

Z moich doświadczeń wynika, że najlepiej werbować lordów z którymi masz 100 punktów relacji i tylko im dawać zamki i miasta, a reszcie tylko wsie. Ponieważ próbując równomiernie rozdawać lenna między wasali, szybko relacje ze wszystkimi lecą w dół i królestwo się rozpada. Gdy ktoś z wsią postanowi cię zdradzić, to nie zabierze lenna ze sobą, a relacje stupunktowe, już nie spadają.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #886 dnia: Grudnia 22, 2010, 16:04:57 »
    Główne problemy:
    1. Prawdopodobnie nisikie prawo do rządzenia (PDR),
    2. Jeżeli do swojego królestwa zwerbowałeś NPC-tów o nieszlacheckim pochodzenia   (np. Klethi, Bahestur itd. z wyjątkiem Alaien'a chyba),
    3. Czy masz jakiekolwiek wolne lenno, choć czasem może się zdarzyć, że lord przechodzi ze swoim lennem, ja tak miałem gdy budując królestwo zapytałem się pewnego Emira (stosunki +6) czy nie zechciałby się do mnie przyłącz, a on odrazy się do mnie przyłączył, mimo iż sam mu nic nie dałem, to jeszcze Dhrim (taaak) wziął ze sobą na moją stronę.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #887 dnia: Grudnia 22, 2010, 17:09:09 »
    Mam 49 PDR, czy to dużo? Ile mniej więcej polecacie tego uzbierać? Jak na razie przyłączył się do mnie Bojar Belgaru, ponieważ rzekomo źle czuł się w Królestwie Vaegirów.

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #888 dnia: Grudnia 22, 2010, 19:57:35 »
    Wg mnie jest wystarczające aby zgromadzić rozsądną liczbę lordów, ale nie poprzestawaj na tym.

www.pustamiska.pl

Offline Pablo1989

• Użytkownik
    « Odpowiedź #889 dnia: Grudnia 27, 2010, 17:06:48 »
    Jak zmusić dowódcy co jest w zamku do podania się podczas obleżeń, bo zrobiłem że zapasy żywności są zerowe a on nadal nie chce się podać.
    I'm too fast.  No?  Then why's your leg on the ground
    "Rekrutacja do Legionów Polskich OTWARTA"
    Pisać pod nr gg w tej sprawie 7245052

Offline Kapsel146

• Użytkownik
    « Odpowiedź #890 dnia: Grudnia 27, 2010, 18:45:12 »
     mater>textures{rlg_mtk_diffusemap}-> takie coś mi wyskakuje pierwszy raz takie coś mam powie mi ktoś o co tu biega??

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #891 dnia: Grudnia 27, 2010, 21:56:38 »
    Jak zmusić dowódcy co jest w zamku do podania się podczas obleżeń, bo zrobiłem że zapasy żywności są zerowe a on nadal nie chce się podać.
    To działa zazwyczaj tylko wtedy jeżeli jest jakiś "świeżo" zdobyty zamek i w garnizonie jest około 20-30 wojaków, wtedy z oddziałem powyżej chociaż 80 możesz ich bardzo łatwo zmusić do opuszczenia zamku, innych opcji chyba nie ma...

www.pustamiska.pl

Offline kostea

• Użytkownik
    « Odpowiedź #892 dnia: Grudnia 28, 2010, 20:57:09 »
    witam, mam problem, bo jeżeli w DP jest mp, to dlaczego gdy się połączę z serverem to mnie wywala? ( tzn disconnect ) mam włączone oszustwa może to jest przyczyna?
    (click to show/hide)

Offline xxKoMiSxx

• Użytkownik
    • Mount & Blade is my life..
    « Odpowiedź #893 dnia: Grudnia 29, 2010, 16:57:08 »
    Witam.
    Mam pytanie #1 - otóż chciałbym dołączyć do rodziny Gundurra, mam z nim relacje 96, a mimo to, gdy pytam się go w tej sprawie mówi coś w ten deseń: "Ponieważ cię nie lubię, nie poręczę za ciebie".
    I pytanie #2 - ile wierszy mogę się nauczyć w całej grze?

Pozdrawiam.

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #894 dnia: Grudnia 29, 2010, 16:59:54 »
    1. Moją małżonką jest... Lady Svipul (córka Gudnura :DDD), ja się go o zdanie nie pytałem, gdy tylko otrzymałem lenno w formie zamku/miasta, wraz z Lady Svipul opuściłem zamek jej taty i udałem się z nią do mojego :) Pogorszyły mi się z nim stosunki oraz Gearth'em o 5, co szybko zrekompensowałem walcząc u ich boku :)
    2. Około 5, szukaj:
    Bard
    Ashik
    Ministrel
    etc.

www.pustamiska.pl

Offline xxKoMiSxx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #895 dnia: Grudnia 29, 2010, 22:06:43 »
    To ja mam jeszcze jedno pytanie - wstąpiłem do rodziny i co jakiś czas miałem +1 do relacji ze wszystkimi członkami. Teraz od dwóch dni nagle mam -3 - czym jest to spowodowane?

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #896 dnia: Grudnia 29, 2010, 23:37:59 »
    Często lordowie mają spory
    Gdy spoufalasz się z jakimś wrogiem twojego teścia, gardzi tym i koniec, końców toba :) Lub gdy jesteś "nieprzyjemny" dla jego przyjaciół, gdy zaniedbujesz córkę (może prosiła Cię o przybycie 30 dni temu, a nie sprostałeś tej prośbie?)

www.pustamiska.pl

Offline xxKoMiSxx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #897 dnia: Grudnia 30, 2010, 11:04:37 »
    A może być spowodowane tym, że jakiś koleś z jego rodziny też leci na jedną Lady? ;}

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #898 dnia: Grudnia 31, 2010, 14:47:26 »
    Gdzie można znaleźć statystyki tych bohaterów wybieranych w trybie szybkiej bitwy?

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #899 dnia: Stycznia 01, 2011, 14:58:37 »
    gdzie znajde moja postac do wyeksportowania zeby zmienic jej statystyki