Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 357749 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #870 dnia: Grudnia 17, 2010, 19:45:00 »
    Tak kończą transwestyci... ;D
    Co do problem można przewidywać, że zostanie wszystko po staremu poza przynależnością męża do frakcji.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #871 dnia: Grudnia 17, 2010, 19:59:45 »
    Po prostu wole sie pogapic na laskę, niz na faceta :D Szkoda, że tak mało szczegółów da się edytować :D Najwyżej wczytam sejwa i opuszczę Swadię...
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2010, 20:05:06 wysłana przez matigeo »

Offline Arto

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #872 dnia: Grudnia 18, 2010, 10:15:19 »
    Niedawno miałem taką sytuację: "Król Harlaus został oskarżony o zdradę", a po chwili "Król Harlaus musiał opuścić królestwo (lub coś w tym stylu)". Jednak on nadal jest królem i ma się całkiem dobrze. O co w tym chodzi? :s

@down: tak, wersja najnowsza.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2010, 11:43:21 wysłana przez Arto »

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #873 dnia: Grudnia 18, 2010, 10:43:45 »
    Arto spox bug jeszcze takiego nie widziałem o;O (napewno masz najnowszą wersję?? xD ^^)

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #874 dnia: Grudnia 18, 2010, 12:20:38 »
    Taki bug wymaga rozwinięcia, np wybucha wojna domowa :D

Offline mikid95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #875 dnia: Grudnia 18, 2010, 14:30:47 »
    Kupuję lapka niedługo (właściwie to na urodziny dostaję :)), głównie do internetu będzie służył, ale Warband by się przydał. I tu moje pytanie- czy ta: Intel GMA4500 karta graficzna utrzyma WB?? Obawiam się, że przez brak własnego RAMu może go nie udźwignąć, RAMu zwykłego ma 3GB.

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #876 dnia: Grudnia 18, 2010, 14:41:02 »
    ZINTEGROWANE UKŁADY GRAFICZNE są lipne, moja kuzynka ma lapka (athlon x2 2.2, 2gb ram, geforce 9500gm 512 mb i cięło jej na mało średnich, i bitwy sobie rozgrywała 20 na 20 ^^. Więc chyba na zintegrowanej Ci nie pójdźie... :/

Offline mikid95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #877 dnia: Grudnia 18, 2010, 14:56:11 »
    Troszkę lipa :/ hmm muszę poszukać innego lapka :) Może znajdzie się coś co go pociągnie w podobnej cenie :D

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #878 dnia: Grudnia 18, 2010, 17:03:52 »
    Pomoge Ci ale powiedz do ilu kaski  ma być ten laptop ;]

Offline januery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #879 dnia: Grudnia 20, 2010, 13:14:43 »
    Mam pewien błąd w grze, który powtarza mi się co kilka dni (czasu gry). Nie przeszkadza mi w grze, ale jestem ciekaw czego on dotyczy i czy czegoś nie tracę z gry. Jeśli jest ktoś, kto w tym się nieco orientuje, to prosiłbym o obejrzenie screen'a. Z góry, dzięki.

Czy najnowszy patch zniósł stratę z nieskutecznych podatków? Nie występuje u mnie i zarabiam po kilkanaście tysięcy na tydzień.

Pozdrawiam.

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #880 dnia: Grudnia 20, 2010, 13:27:24 »
    Błąd w skrypcie obliczającym żołd dla jednostek "specjalnych" (czyt. flagą hero, są to np. NPC) znajdujących się w jakimś oddziale. Nie musisz się tym przejmować.

Offline januery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #881 dnia: Grudnia 20, 2010, 13:43:22 »
    Dzięki za szybką odpowiedź, PissInPeace. Ulżyło mi, że nie muszę grać od nowa. Pozdrawiam.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #882 dnia: Grudnia 20, 2010, 14:06:34 »
    Dzięki za szybką odpowiedź, PissInPeace. Ulżyło mi, że nie muszę grać od nowa. Pozdrawiam.
    Nie wspominałeś, czy po aktualizacji Warbanda rozpoczynałeś grę na nowo (a to jest ważne), więc spróbuj z ciekawości (nawet na cheatach) zagrać od nowa i sprawdź, czy błąd nadal się pojawia.
    Zapewne, jak w OiM taka seria by się pojawiła, to poniektórzy już z pochodniami pod bramami CD Projektu by stali i psy na nich wieszali :P

Pozdrawiam!

Offline januery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #883 dnia: Grudnia 20, 2010, 15:05:26 »
    Nie, no - za bardzo uwielbiam tą grę, żeby od razu biegać po ulicach z pochodnią i widłami. Mount&Blade jest w moim ścisłym TOP3, na równi ze Stalkerem i Cywilizacją IV. Poza tym, mógłbym mieć lepsze powody, by zawitać w CD Projekcie, gdyż prowadziłem z nimi długą korespondencję, dotyczącą wywalania do pulpitu WB i konfliktu gry ze sterownikami nvidii. Po dwóch tygodniach wymiany listów, uznali, że nie wiedzą nic i wyślą mój problem do Taleworlds. Od miesiąca jest cisza. Poradziłem sobie, kombinując z niektórymi opcjami graficznymi.

A co do patcha, to raczej on nie ma wpływu na ten błąd. Pojawił on się sporo czasu po aktualizacji i chyba wynika z mojej gry. Miałem jakiś bug z lordem Atisem. Stał on cały czas (z tydzień) przy jednej wiosce i nic nie robił. W rozmowie były tylko opcje "Do ataku" i " Do widzenia", więc zaatakowałem, choć jego frakcja nie prowadziła z nikim wojny. Od tego czasu nie ma go na mapie i wyświetla mi się ten błąd ze screena. Chyba o to chodzi.

Pozdrawiam niepozdrowionych.

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #884 dnia: Grudnia 22, 2010, 11:08:43 »
    Mam problem z werbowaniem wasali do własnego królestwa.

Od czego zależy bezpieczeństwo, które mogę im zapewnić? Od liczby wojsk czy lenn? To samo pytanie pada przy "sytuacji na dworze". Wasal twierdzi, że lepiej czułby się na dworze swojego obecnego suzerena. Proszę o pomoc.