Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 357727 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Menterus

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #840 dnia: Grudnia 10, 2010, 01:05:24 »
    @UP
    Po 1: Jak można przegrać w turnieju :P
    Po 2: Stawiasz kase na wygraną a jak przegrywasz w finale to nie wygrywasz.. proste :D Czyli to nie bug :)

Offline Lorlen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Panie, jestem i słucham, jak mawiają dżiny..
    « Odpowiedź #841 dnia: Grudnia 10, 2010, 14:50:05 »
    Dziękuje wszystkim, za rady - Warband, znów mi działa od kilku dni ;)
    Jednakże mam pytania.
    Otóż, chciałbym się ożenić z Lady Tamara. Jej brat, jest do mnie jak najbardziej przychylny, powiedział, że jego siostra może się spotykać, z kim chce. Mam wioskę i własne miasto i tu pytanie:
    Co zrobić by polepszyć stosunki, z owa Lady? W grze jest chyba tylko 5 poematów, a te, wszystkie jej już powiedziałem. Mogę do niej teraz wejść kiedy chce, ale nie ma żadnych ciekawych opcji dialogowych.(tak samo u jej brata) Mogę ja przekonać, by wyszła za mnie szybciej, ale nigdy się to nie udaje. Czy można jeszcze jakoś zwiększyć z nią stosunki (oprócz turniejów, bo te, rzadko się zdarzają)
    A bym zapomniał. Czy jak się ma własne miasto, to można zaprosić do niego lordów, na ucztę?
    I jeszcze jedno. Widziałem na jakimś filmiku, że ktoś miał w armii 'Siostry miecza' Gdzie można je rekrutować? W tawernach nie widziałem nigdy.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #842 dnia: Grudnia 10, 2010, 15:00:38 »
    1. Za każdym razem, jak ONA Cie zaprosi, to przy spotkaniu dostajesz +1 do relacji, jak masz te 17-18 (sorry, ale te kilkanaście tygodni będziesz się musiał męczyć) to możesz ja prosić o rękę.
    2. Jak masz miasto (w ostateczności zamek) to się ożeń, a będziesz mógł u żony zamówić imprezę.
    3. Siostry miecza to najlepsza jednostka kobieca. Po prostu znajdujesz oddział bandytów, który wziął do niewoli chłopkę, rozbijasz go i rekrutujesz chłopki do swojej armii, po pewnym czasie masz z nich SM. Możesz też zaatakować chłopów, walczyć bronią obuchową i wziąć do niewoli chłopki, po czym tuż przed północą je zwerbować (o północy przybywa doświadczenia, wiec chłopki awansują na markietanki i nie będą dezerterować).

Offline mikid95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #843 dnia: Grudnia 10, 2010, 15:08:25 »
    Czy crashowanie przy pierwszym wejściu do miasta jest normalne?? ;) Gra zaktualizowana wczoraj przez Steam, tuż po instalacji.

Offline Lorlen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Panie, jestem i słucham, jak mawiają dżiny..
    « Odpowiedź #844 dnia: Grudnia 10, 2010, 15:51:30 »
    Hmm..czyli nie można w inny sposób dostać u niej punktów do relacji? No nic, dzięki, trochę to potrwa w takim razie.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #845 dnia: Grudnia 10, 2010, 16:00:20 »
    Hmm..czyli nie można w inny sposób dostać u niej punktów do relacji? No nic, dzięki, trochę to potrwa w takim razie.
    Naucz się wszystkich poematów i za każdym spotkaniem w "cztery oczy" opowiedz jeden, zawsze jakiś bonus otrzymasz (od +1 do nawet +5). Oczekuj też w miastach, uczt, wygrywaj turnieje i dedykuj wygraną swojej "lubie".

Pozdrawiam!

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #846 dnia: Grudnia 10, 2010, 16:11:32 »
    Lorlen, już napisał, że nauczył się wszystkich poematów, jeżeli już podważasz jego zdanie to dla ułatwienia może podaj mu nazwy? Wtedy będzie mógł stwierdzić czy prawi słusznie czy też nie.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline tutonic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #847 dnia: Grudnia 10, 2010, 16:13:09 »
    Ja mam pytanie: mam żonę w zamku i chciałbym się przenieść do miasta. Jak się jej pytam to ona każe przynieść mi zestaw narzędzi i dwa kłębki wełny i dać do magazynu. Więc dałem chyba 5 narzędzi i 4 worki wełny a dalej pisze mi że mam przynieść.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #848 dnia: Grudnia 10, 2010, 16:14:42 »
    Z tego co pamiętam, możesz to ustalić z ministrem, poprzez opcję ustawienia co będzię twoją stolicą (w przypadku własnego państwa, wtedy żona się tam przenosi), więcej opcji nie znam.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline tutonic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #849 dnia: Grudnia 10, 2010, 16:57:43 »
    I kolejne pytanie: czy jest tweakMB do warbanda 1.321 (chyba 1.321, może jakoś inaczej, ale nie ten najnowszy co teraz wyszedł tylko wcześniejszy)? I jeżeli tak to jak mogę zmienić tam wartości zmian stosunków z lordami na wskutek przydzielania lenn? I czy da się tak dokładniej, tzn. żeby ustalić np., że jeżeli wasal nie ma żadnego lenna a ja przydzielę komuś innemu to bardziej się wkurzy niż ten, co już ma? Albo np. że jak ktoś głosuje na lorda x żeby dostał lenno to żeby ten głosujący nie tracił relacji jeżeli przydzielę lenno temu lordowi x.
    I jeszcze jedno - jeżeli jest taki tweakMB to czy będzie on działał przy modzie diplomacy?

Offline Menterus

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #850 dnia: Grudnia 10, 2010, 17:18:36 »
    Mam problem :D
    Dałem mojemu kompanowi lenno(zamek) a ten skubaniec wywiesił tam flagę Nordów i ubrał się w heraldyczną zbroję z herbem Nordów xD
    Czy da się jakoś zmienić mu herb? Czy może da się to zrobić grzebiąc w plikach gry?

Pzdr

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #851 dnia: Grudnia 10, 2010, 17:28:56 »
    Czy może da się to zrobić grzebiąc w plikach gry?
    Da się. Przekonwertuj teksturę herbów za pomocą programu DDS Converter i edytuj w jakimś programie graficznym. Domyślnie jest to folder [...]Mount&Blade Warband\Textures. Haczyk jest taki, że jeśli zmienisz herb, pozostanie on i u nordów i u twojego wasala. Co do skryptowej zmiany herbu, to mnie nie pytaj.

Offline tutonic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #852 dnia: Grudnia 10, 2010, 18:06:12 »
    i jeszcze jedno - gdzie są zapisane stany gry? bo wchodzę w moje dokumenty w warband, a tam tylko dwa pliki tekstowe i pusty folderze sceneobj. w folderze z grą też nie potrafię znaleźć.

Offline Menterus

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #853 dnia: Grudnia 10, 2010, 18:15:53 »
    No właśnie.. Zmieni się również u Nordów a tego nie chcę... Chciałbym żeby mój wasal miał inny herb :)
    Co do zapisów gry to są w(Tak mam w Win7):
    C:\Users\{USER}\Documents\Mount&Blade Warband Savegames\Native

Dla XP pewnie są w "Moich dokumentach" i "Mount&Blade Warband Savegames"

Pzdr

Offline tutonic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #854 dnia: Grudnia 10, 2010, 18:17:58 »
    Dobra, mniejsza o poprzednie zadania.
    Mam mod diplomacy, a jak ładuję go do tweakmb to w zakładce kontrolującej utraty stosunków z lordami mam zablokowaną zmianę. czy mogę to zmienić w jakichś plikach? To dla mnie ważne.