Kurcze nie wiem czym dostałem po głowie, ale na jakiś czas zapomniałem o tym temacie heh...
Więc tak:
Co do moich pytań z kosmosu jak mówię to tylko marzenie
Wiedziałem że raczej nie są wykonalne.
Woyo-dono
Mam dla Ciebie małą propozycję co do nazw miast, przynajmniej tych większych.
Mianowicie tak jak zauważył Daray-san kana byłaby klimatyczna niestety mało zrozumiała dla gracza. Co Byś powiedział aby pod nazwą miasta w romanji (nasze litery) mniejszymi literami były one zapisane w kanie? Jeśli nie jesteś biegły mogę Ci wysłać tłumaczenie miast z romanji na kanę tylko musiałbyś mi mapę wysłać żebym mógł przetłumaczyć.
Oczywiście nie wiem, czy jest wykonalne aby coś jeszcze było pod nazwą miasta no i nie wiem czy ci spodoba :D.
Chciałbym także przypomnieć o moim pytaniu które w natłoku moich ,,marzeń z kosmosu" :D zostało pominięte. Albo ja przeoczyłem odpowiedź.
Chodzi mi czy będą wyspy dookoła Japonii ? Zauważyłem że te większe części ze sobą połączyłeś jak na przykład dzisiejsze Sapporo i Akita które są normalnie oddzielone wodą. Więc prawdopodobnie odpowiedź brzmi przecząco. Jednak wolę zapytać :)
Pozdrawiam i dzięki za przeczytanie :).
Kurcze, ja nie wiem, co się z Wami ludzie dzieje. Kto napisał, że nazwy miast są zapisane kaną? Daray tylko tak napisał, bo takie wrażenie mogą sprawiać napisy na mapie, ALE... po pierwsze, jest to screen z Map Editora w dużym powiększeniu, stąd zniekształcenie napisów, po drugie... teraz padniecie :) SCREEN JEST DO GÓRY NOGAMI ^^ Mapa w edytorze jest odwrócona, ale w grze jest normalnie, przynajmniej tak wygląda na kompasie :P
Większość większych wysp połączyłem ze sobą lądem, żeby ułatwić podróżowanie między nimi bez zabawy w skrypty i teleporty. Wiemy, że AI by sobie z tym nie poradziło, więc to było jedyne wyjście. Innych, pomniejszych wysp dodawać nie mam zamiaru, bo niby po co?
Przydała by się (jeśli takowej możliwości jeszcze nie ma) możliwość założenia własnego klanu.
Edit:
Mam problem. Gdy próbuje włączyć grę podczas włączania wyskakuje błąd że nie można otworzyć pliku wazkiashi (czy jakoś tak).
I tak na marginesie. Pomyślałbyś o tych ludziach bez konta premiun na rapid share ;] Chodzi o to że trzeba czekać 1h zanim będę mugł ściągnąć fix'a po ściągnięciu moda. Najlepiej daj na mega upload, lub coś innego.
A ja proponuję chwycić za słownik. To po pierwsze i najważniejsze, jeśli mamy razem dyskutować w tym temacie ;]
Druga sprawa to to, że w M&B istnieje w standardzie możliwość założenia własnego królestwa. Trzeba je sobie tylko wywalczyć. Innej drogi nie przewiduję, bo to pójście na łatwiznę + zupełnie bezcelowe + nie jest to zgodne z fabułą moda.
Co do twojego problemu... Hmmm, jak już to
wakizashi. Poza tym wypakuj moda tam, gdzie się go powinno wypakować. Nie muszę chyba dodawać, że mod jest TYLKO na Warbanda, prawda?
Nie, nie będzie moda na podstawkę M&B. To tak na wszelki wypadek, jakby ktoś pytał.
Na każdym serwisie typu rapid trzeba czekać na darmowym koncie i raczej nic tego nie zmieni. Nie będę wrzucał na 50 różnych hostów, tylko dlatego, że jednej osobie to nie pasuje. Poza tym fix zajmuje chyba niecałe 2 mb, więc czekać też nie trzeba długo, nawet chyba nie 10 sekund, prawda?
Trochę może i ostro, ale każdego cierpliwość w końcu się wyczerpie...