To troche dziwne, bo u mnie sciny nie wystepuja, serio. Fakt, kompa mam bardzo mocnego, ale ta gra tez nie ma az takich wymagan. Optymalizacja silnika pozostawia wiele do zyczenia, a ja poza teksturami mam na nia taki wplyw jak na wydarzenia w Egipcie :P
Wiem doskonale o bledach z lokacjami. Pracuje nad fixem, ktory to poprawi, bo szczerze mowiac, to zapomnialem o tym :P
To samo tyczy sie handlarzy czy innych NPC.
W ogole dlaczego tak sie dzieje? Jak napisalem w pierwszym poscie, doszlo ponad 40 nowych lokacji w postaci miast, wiosek i zamkow. W MS kazda lokacja ma swoj numer sceny, np: castle_interior_12, castle_interior_13 itd, itd. To samo tyczy sie npc, kazdy z nich ma swoj numer przypisany do konkretnej lokacji. Wiem, ze to glupie i niepotrzebnie komplikuje sprawe z nowymi lokacjami. Krotko mowiac, te bledy z lokacjami biora sie stad, ze jest wiecej lokacji niz wpisow do nich. Powiedzmy, jest 40 miast, ale wpisow jest tylko 36, wiec te pozostale 4 lokacje beda dobierane jako nastepne na liscie, a to moze byc nawet mapa do multi czy wnetrze sklepu :P
Po wydaniu fixa wszystko wroci do normy, ale to najszybciej w weekend. Teraz katuje Shoguna 2, wiec musicie mi wybaczyc :P