No! Nareszcie jakaś odmiana do obecnych tu socjałów. Swoją drogą nigdy nie lubiłem Pinocheta, a mam wyższy od Ciebie autorytaryzm...
Pinochet popełnił jeden poważny błąd w swojej karierze - oddał władze demokratycznemu rządowi :].
W tym teście jest kilka niejasnych pytań lub tak sformułowanych, że nie da się na nie odpowiedzieć zgodnie z własnymi poglądami. Na przykład 2.2 - "Kontrolowanie inflacji jest ważniejsze niż kontrolowanie bezrobocia". I jak niby ma odpowiedzieć osoba, która uważa, że nie należy kontrolować ani inflacji ani bezrobocia (więc nic z wymienionych nie jest ważniejsze)?
lub
3.14 - "Ci, którzy nie chcą pracować mimo że mogą to robić, nie powinni zasługiwać na wsparcie socjalne (czyli wsparcia ze strony społeczeństwa)". Jak odpowiedzieć, że wsparcia socjalnego nie powinno być w ogóle?
Moje poglądy są zbliżone do filozofii
Roberta Ansona Heinleina a wykres powinien wyglądać mniej więcej tak:

Jednak wielokrotnie sprawdzałem to w teście i nie da się takiego wyniku osiągnąć dlatego, że mechanizm jest tak skonstruowany, że im większy autorytaryzm tym bardziej centryzm lub lewica gospodarcza co nie jest zgodne z rzeczywistością.