Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Battlefield (seria)  (Przeczytany 56229 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Battlefield (seria)
    « Odpowiedź #210 dnia: Grudnia 16, 2011, 18:50:53 »
    Oooo rany, nie pomyslalem o tym. Wielkie dzieki, rzeczywiscie na dysku mam lekko ponad 2.8 GB wolnego miejsca... juz sie biore do czyszczenia.

Hah, to teraz juz musi sie udac.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #211 dnia: Grudnia 18, 2011, 23:10:25 »
    Ja za to z sąsiedztwem zarzuciłem sobie dwójeczkę, do tego znalazłem fajny modzik nazywający się AIX, zmieniający troszkę rozgrywkę i umożliwiający granie ze 128 botami :D To się nazywa rzeź, czasami nawet troszkę mi przytnie :D :D
    Lecę do sklepu po 6-pack, niedługo święta, a mi zapowiada się długa noc!
    Pozdrawiam!

PS.Sprawdziłem własnie ten mod FH 2, warto?Niby zmienia rozgrywkę na IIWŚ, ale co z COOP, boty dają radę?

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #212 dnia: Stycznia 02, 2012, 22:35:07 »
    Po duzych oporach sprobowalem poraz kolejny zabawy w BF3.Wszystko fajnie ale informacja"Rozlaczenie z gra:uplynal czas nawiazania polaczenia z serwerem", po prostu mnie dobija i bardzo zniecheca.NIe wiem,moze trzeba wykupic DLC?:P Szkoda cholera,naprawde szkoda bo gra wyglada swietnie i naprawde jest fajna zabawa.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Dawidous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #213 dnia: Stycznia 07, 2012, 15:11:30 »

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #214 dnia: Stycznia 07, 2012, 15:55:39 »
    Zapraszam na AirSoft, wrażenia dużo lepsze niż w takiej kapsule, zaręczam.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #215 dnia: Stycznia 07, 2012, 16:30:29 »
    Zapraszam na AirSoft, wrażenia dużo lepsze niż w takiej kapsule, zaręczam.
    A sam szpej chyba tańszy od tej kapsuły by był.
    (click to show/hide)

Offline Radh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #216 dnia: Stycznia 07, 2012, 17:48:18 »
    http://www.youtube.com/watch?v=nQR49JGySTM&feature=relmfu
    http://www.youtube.com/watch?v=eg8Bh5iI2WY
    W takim czymś sobie pograć ;)
    Podawalem link do tego filmiku pare strone temu ale to szczegol.
    Ps.odkladaj grosiki,moze kiedys zagrasz.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #217 dnia: Stycznia 08, 2012, 19:08:45 »
    Warto kupić tego BFa ? bo gralem w podobne gre 4 lata i np takie duze mapy pojazdy i ect nie robia na mnie duzego wrazenia. A moi znajomi mowia po miesiacu grania ze zajdobra gra tylko teraz nie gra bo mu sie troche nie chce.

Jest tak ze po przebiegnieciu polowy mapy co zajmuje przypuscmy z 2 min, nagle wyjezdza czolg i nasza wedrowke w poszukiwaniu wroga szlak trafia ?
    bywa tak ze nic sie nie dzieje ze wzgledu na mala ilosc graczy na serverze?

czy sa akcje typu: ludzie bronia sie w bloku po chwili wrogi helikopter wali w ten blok przez szyby, niszczy sciany rakietami. Ktos ten helikopter niszczy a tez uderza w blok i niszczy sie wraz z budynkiem huh ?
    Retarded are everywhere

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #218 dnia: Stycznia 09, 2012, 15:48:42 »
    A czego oczekujesz? Będzie łatwiej. To jest WOJNA :D
    To, że biegniesz dwie minuty i nagle giniesz, to całkowicie normalne. Nikt nie będzie na ciebie czekał, aż sobie pobiegasz. Maraton robisz, czy jak? :P Biegaj tak, żeby nie dać się zabić, chowaj za przeszkodami, obserwuj pole bitwy, a nic ci się nie stanie nawet po 10 minutach biegania.
    Z tego co się orientuję, to śmigłowce są po to, żeby, prócz latania, również walczyć. Jak się skampi banda dzieciaków w budynku i ich chopper ostrzela, to niech sobie płaczą, ale sami są temu winni. A to, że przy rozbiciu heli będzie usiłował zabrać ze sobą jak najwięcej ofiar, to chyba normalne prawda?
    Jeśli pojazdy i duże mapy nie robią na tobie wrażenia, to nic innego tutaj nie znajdziesz, tylko więcej i lepiej. A jest tego więcej i lepiej :D
    Ogólnie gra warta każdej ceny (no, prawie każdej).
    Jeśli nadal za wysokie progi dla ciebie, kup MW3. To idealna gra dla tych, którzy nie radzą sobie z czymś bardziej wymagającym, niż siedzenie w krzakach i czekanie na przeciwnika.

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #219 dnia: Stycznia 09, 2012, 20:31:01 »
    Wlasnie mam MW3 i jestem z niego bardzo zadowolony bo ciągle jest akcja i nie ma miejsca na campy ;)
    Jednak z tego co mowią moi znajomi i z gameplay'i (nie z montage) widze ze bywa tak iż przez 20 min nic sie nie dzieje procz tego ze do kogos nie postrzela kilka razy :/
    Radzic moze sobie radze ale nie lubie kupowac gry tylko po to zeby chodzic po mapie, albo chodzic z krzaka do krzaka tylko po to by oddać realistycznosc a nastepnie zginąc od glupiego campera -.- jezeli BF tak wyglada to chyba go sobie daruje
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2012, 20:36:51 wysłana przez Husasz »
    Retarded are everywhere

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #220 dnia: Stycznia 10, 2012, 00:45:13 »
    Bo widzisz, przechodząc z CoDa na BFa musisz całkowicie zmienić swoje wyobrażenie tzw "campy". W CoDzie campy to zuo straszne, potworne, tępione i ogólnie szatańskie. Natomiast w BF człowiek, który potrafi się przebić / prześlizgnąć przez "linię frontu" na takim przykładowym metrze i utrzymać do czasu, aż się jego drużyna odrodzi obok niego, by mogli zacząć jakaś ofensywe, staje sie bozyszczem zespołu. W BF'ie często musisz się czołgać od osłony do osłony, bo myslenie popłaca. Po co pięć razy pod rząd biegać z krzykiem pochowanych za umocnieniami przeciwników, kiedy można się przeczołgać kawałek i zaatakować od tyłu?

W BF'ie stosunek Zabitych / Zgonów / Asyst ma drugorzędne znaczenie. Przede wszystkim liczy się kooperacja, działania drużynowe. Dlatego wysoce punktowane jest np. reanimowanie członków zespołu, dostarczanie amunicji, naprawianie pojazdów. O zdobywaniu flag i niszczeniu przekaźników (celów do wysadzenia) nie wspominając.

Dlatego też campa w BF wcale nie jest piętnowana. Okopany człowiek, który się nie wychyli, przeżyje i utrzyma pozycje, jest potrzebny. W BF'ie często są toczone długie batalie o metr terenu na mniejszych mapkach. Tak samo jak na większych samodzielnie nic nie zdziałasz. Idziesz na piechotę? Powodzenia przy spotkaniu z wrogą piechotą / czołgami. Jedziesz czołgiem? Módl się, żeby cię śmigłowiec nie zauważył. Latasz śmigłowcem? Wrogie myśliwce i pojazdy przeciwlotnicze już cię namierzają. A za sterami mysliwca, choćbyś nie wiem jak nieziemsko latasz, też długo nie posiedzisz, jeśli twój zespół pozwoli wrogiemu pojazdowi przeciwlotniczemu bezkarnie w ciebie pruć.

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Stycznia 10, 2012, 06:16:20 »
    Dobra, widze ze samemu trzeba odkryc te prawde i dzis wybieram sie do empiku ;D

Pytanie tylko takie, czy w tej grze jest duzo idiotów ? typu biorą pojazd i niszczą wszystkie budynki zeby fajnie wyglądało ? ( po za tym chyba kazdy kto poraz pierwszy raz wezmie bazoonke w łapy to wysadzi jakąs sciane? ;P )
    Retarded are everywhere

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #222 dnia: Stycznia 10, 2012, 08:26:30 »
    Generalnie nie da się zniszczyć wszystkiego. I nie widziałem, aby ktoś sobie strzelał gdzieś "przed siebie" po to, aby bylo fajnie.

Idiotow? Owszem, jest troche, jak zreszta wszedzie. Ale ich rola skupia sie glownie na parciu naprzod na pale i umieraniu (czym daja free punkty przeciwnikowi) lub tez gorsza wersja - fanatyczni medycy. Na czym to polega? A no tacy medycy biora przed akcja duze dawki dziwnych specyfikow i w czasie bitwy nie wahaja sie wbiec w krzyzowy ogien, aby tylko cie reanimowac, co konczy sie wasza podwojna smiercia, o ile w ogole do ciebie dobiegnie.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #223 dnia: Stycznia 10, 2012, 10:07:51 »
    fanatyczni medycy. Na czym to polega? A no tacy medycy biora przed akcja duze dawki dziwnych specyfikow i w czasie bitwy nie wahaja sie wbiec w krzyzowy ogien, aby tylko cie reanimowac, co konczy sie wasza podwojna smiercia, o ile w ogole do ciebie dobiegnie.
    Ee gadasz. W BF2 taka taktyka zawsze działała. Ja biegnę reanimować, wróg skupia ogień na mnie, sojusznicy wybijają wroga, a drugi medyk podnosi nas obu. Same korzyści. :D

A tak z ciekawości. jak wiadomo, karkand został przeniesiony do BF3. Czy tam też okolica między hotelem a przyczółkami marines jest tak zasypywana granatami? Bo w BF2 tak NIE DA SIĘ przejść nie zginąwszy choć raz od granatu. (no, chyba, że chodzi o komandosa zachodzącego z prawej do bazy wroga lub snajpera z lewej w górach)

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #224 dnia: Stycznia 10, 2012, 12:07:47 »
    Na Karkand nie ma wiele czasu na rzucanie granatów :P Nie, jest spokój, jeśli wojnę w mieście można tak nazwać. Nikt nie spamuje już tak granatami, i co najlepsze, ostatnio nawet jest mniej spamujących rakietami i granatnikami. Chyba większość idiotów przeszła na MW3, albo nawrócili się na grę taktyczną :P