Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Battlefield (seria)  (Przeczytany 56227 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Battlefield (seria)
    « Odpowiedź #225 dnia: Stycznia 10, 2012, 13:23:00 »
    Co tysier tak na MW uwzioles ? ;O Akurat na MW nie ma idiotów w zadnym wypadku poniewaz gra nie daje ku temu mozliwosci.
    Retarded are everywhere

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #226 dnia: Stycznia 10, 2012, 16:15:06 »
    Oj jest wielu. Użykowanie granatników, wyrzutni rakiet i spamowanie granatami (byl perk co trzy mozna bylo ze soba nosic) bylo po prostu beznadziejne. Na szczescie byly servery gdzie takich praktyk zakazywano, ale jednak...

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #227 dnia: Stycznia 10, 2012, 16:21:54 »
    ale jednak na szczescie w MW3 wybuchy zostaly oslabione i malo kto uzywa granatnikow, czy wyrzutni rakiet ( glownie do niszczenia helikopterow)
    Jedyną denerwującą rzeczą jest Akimbo bo cięzko jest owych przeciwników pokonac z akimbo ale da się wiec mysle ze jest to poprostu narzekanie graczy z niskimi levelami ;P

Zeby zabic z granata, granatnika czy bazoonki to trzeba trafic prosto w goscia, wiec nie ma z tym spamu.

Mam wrazenie ze wogole nie graliscie w MW3 xD

Dobra teraz isntaluje BF'a 3 ;P zobaczymy na jakich wymaganiach mi pojdzie no i opisze swoje doswiadczenia z grą ;P
    Retarded are everywhere

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #228 dnia: Stycznia 10, 2012, 16:26:53 »
    Ja gram od niedawna i jestem w misji Polowanie ale jest trudno bo trzeba bombardować samolotem gościa.Jest to bardzo bardzo trudne bo musisz co do sekundy wymierzyć

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #229 dnia: Stycznia 10, 2012, 16:31:38 »
    Co do MW3, grałem, troche nobów jest, jak masz tarcze UMP albo nie daj Boże akimbo, to możesz sie liczyć ze stertą wyzwisk :)
    (click to show/hide)

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #230 dnia: Stycznia 10, 2012, 16:43:33 »
    gracze zawsze znajda pomysly zeby kogos wyzywac, taka natura FPSów.

Spotkalem sie z Sniper Nub, QS Nub , Knife Nub , Heli Nub  i tego typu xD

MW wymaga skilla, podobnie jak CS dlatego te gry są zawsze żywe poniewaz posiadają wlasną polską scene ;P

Ehh jeszcze Update ale z 1.7mb downloadu to szybko leci ;D
    Retarded are everywhere

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #231 dnia: Stycznia 10, 2012, 17:15:47 »
    BO nie grałem w MW3, wypowiadam się jako gracz od jedynki do black opsa. A kampanie w BF3 wylaczylem po dwoch misjach i wlaczylem ulti, nie zaluje :)

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #232 dnia: Stycznia 10, 2012, 17:59:28 »
    Dobra zainstalowałem i.. jest to czego sie spodziewałem, wydaje sie byc troche pusto chociaz gralem przed chwila na duzej mapie na 20 graczy ? ;O
    udalo mi sie na poczatek zabic 2 i 4x zginąc ;D Będe grac raczej snajperem obczaje inne tryby. Gra wyglada na fajna ale trzeba miec sprzet mocny ;P

Mam win72 32 bity
    4GB Ramu ( z czego dostępne jest 3,50 przy 32 bitach ;D )
    Procesor Intel Core Quad CPU Q8200 2.4
    Karte Graficzną GT9800

I ustawilem sobie Ultra prawie we wszystkim i nou lagi ;D max rozdzielczosc, antystalising mam wyłączony bo za nim nie przepadam chociaz zaraz zobacze jak to wyglada.
    Mam tylko Jakosc terenu na srednia bo nie moge sobie zwiekszyc :/
    Ogolnie gra zapowiada się ciekawie ;D
    Ale nie wykluczam tu MW3, nawet niektore rzeczy są prawie identycznie zrobione jak w MW3. Zatem moje zdanie jest takie:
    Masz ochote na dobrego FPS'a ? Kup BF3 i MW3 bo one się dopełniają.

EdiT@:
    Antystalising jednak obowiązkowy ;O zmniejszyłem sobie wszystko na sredni , jakos tekstur na ultra antys[..] na wysokie. Bo jak jest wszystko na ultra to jest rozpikselowane ;P a nie widze duzej roznicy miedzy srednimi a wysokimi.

Gralem na mapce tylko dla piechoty (metro) i jest taka sobie. W tym przypadku góruje MW3 ;P
    Ale jakos mi tym snajperem cos wychodzi nawet. Mam tylko pytanie: na którym levelu odkryje snajperke która zabija n hita? Dobra przechodze na mechanika bo gracze z BFa wogole nie potrafia uzywac tych karabinów xD
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2012, 19:57:35 wysłana przez Husasz »
    Retarded are everywhere

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #233 dnia: Stycznia 10, 2012, 20:27:16 »
    Narzekaj na camperstwo, nudę i nic nie robienie...graj snajperem w BF3...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #234 dnia: Stycznia 10, 2012, 21:01:39 »
    Rashuje i gram na QSie i wtedy jest zabawa szczegolnie jak sie przejdzie na tyly wroga ;D

Dobra nie QSuje bo nie mam odpowiedniej snajpy.. eh wie ktos ktora ciągnie na Hita?

Po za tym Camp snajperski to taki.. legalny camp ;D
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2012, 19:49:14 wysłana przez Husasz »
    Retarded are everywhere

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #235 dnia: Stycznia 11, 2012, 20:08:38 »
    Graj na hardcore to bedziesz mial wszystko "na hita". O ile w CoDa gram na normalnym trybie gry, to BF3 bez hardcore sobie nie wyobrazam

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #236 dnia: Stycznia 11, 2012, 21:43:49 »
    A to zalezy, wsumie juz ogarniam SWD snajperem na scope x4 (mniejszy rozrzut a dobrze mi tym idzie ;D ) wsumie heady częsciej wchodza jest ok ;D
    Retarded are everywhere

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #237 dnia: Stycznia 13, 2012, 03:11:02 »
    Nie ma tutaj snajperki "na hita". Każdą snajperką można zabić jednym strzałem (z bliska lub w głowę), a szanse rosną dodatkowo przy serwerach Hardcore. Dobrym pomysłem jest to, że nie ma już żadnych pasków z atrybutami broni. Pocisk, to pocisk, zawsze boli przy trafieniu :P Resztę trzeba samemu kombinować. Snajperki, prócz siłą ognia, różnią się też szybkością strzału oraz prędkością pocisku. Im szybciej pocisk leci i na większą odległość, tym lepiej, co jednak nie znaczy, że taka snajperka jest bardziej celna. Takie M98B kosi na ogromne dystanse, ale czasami ciężko wyłapać ten "złoty środek". Dobre są te lepsze pół-automaty, jak SKS (bardziej skuteczny, niż się wydaje, a już na pewno lepszy niż SVDragunov czy MK11), czy najlepsza z dostępnych bez dodatku - M39 EMR. Z dodatkiem to oczywiście bolt-action, czyli L96 - wyjątkowo skuteczna broń w sprawnych rękach :)
    A na MW się uwziąłem, bo rozczarowałem się na MW2. Na początku grałem jak wariat, ale wszechobecne dzieci i "cziterzy" skutecznie zniechęcili mnie do tej gry. Mam nadal na Steamie, ale niestety, mimo szczerych chęci, pozbyć się jej nie mogę. Na pewno w żadną grę ze stricte-konsolowego studia InfinityWard już nie zagram. Stąd moja niechęć. A to, że nie grałem w MW3, niczego nie zmienia. Widziałem wystarczająco, żeby stwierdzić, że to MW2 z kilkoma ulepszeniami, żadna rewelacja. Kiedy grałem u kumpla, oczywiście hostowanie (ranking trzeba nabijać), to nie obyło się, a jakże, bez dzieci i cziterów. Tych zawsze pełno...
    Nie powiem, w BF3 też się zdarzają idioci na poziomie klapka, czy cziterzy (na jeszcze niższym poziomie), ale jakoś są mniej dokuczliwi, bo admini szybko robią z nimi porządek.

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #238 dnia: Stycznia 13, 2012, 10:34:58 »
    Ta spotkalem sie juz z idiotami np. gosciu zastawil czolgiem samoloty albo niszczyl wlasne oslony dla flag.

z tego co czytalem to najlepszy jest jednak Barret (szkoda ze 95% dmg -.-) jedyny jego minus to mały magazynek.
    Gralem SKS i jest troche szybsza od SWD ale trzeba wiecej wpakowac pocisków (4-5) natomiast SWD mam juz wylevelowaną i jakoś idzie ;D ale zacząłem również grac SW-98 i tez nie jest jakaś zła, aczkolwiek nie moge się doczekac w pierwszej kolejnosci M4A5 ;P

Polecam gre snajperem bo wbrew pozorom to nie jest takie zwykle kampienie.. co chwile trzeba zmieniac pozycje uwazac na pojazdy jak i trzymac sie z bezpiecznej odleglosci od wroga.
    Bardzo denerwują mnie mechanicy którzy wala z bazoonki i za szybko zmieniają bron na szturmową :/

I tak, od którego lv jest G18 ? ;d
    QBU-88 i L96 są od Co-op'a z dodatku tak ?

@Edit:
     Co daje jeszcze gwiazdka ?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2012, 10:51:58 wysłana przez Husasz »
    Retarded are everywhere

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #239 dnia: Stycznia 13, 2012, 13:22:10 »
    Gwiazdka na broni daje po prostu punkty (2000 z tego co pamiętam) do levelu - nothing more, nothing less.

QBU-88 i L96 są z Back to Karkand. Odblokowujesz je wykonując specjalne zadania dochodzące w tym dodatku.

Co do gry snajperem. Nie lubię tej klasy, choć odblokowałem wszystko do M95. Tyle tylko, że stosując taktykę zwiadowcy, nie snajpera. W moim przypadku świetnie sprawdził się M39 EMR - z celownikiem x4, latarką i <czymś-tam-jeszcze>, M1911 z tłumikiem (później Magnum .44) oraz ewentualnie As Val. Stosując ten sposób nie "kampiłem" udając mech na kamieniach, a trzymałem się głównej linii walk eliminując przeciwników poprzez zastosowanie tzw. taktyki MS (marksman superiority).