Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Teorie spiskowe  (Przeczytany 18020 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lord Belien

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Teorie spiskowe
    « Odpowiedź #90 dnia: Maja 16, 2010, 21:26:39 »
    Może mnie ktoś zjedzie może nie co do WTC swojego czasu bardzo przeszukiwałem temat do pewnego wydarzenia otóż :

Stany Zjednoczone wspierały podczas zimnej wojny Irak itp... po zimnej wojnie chcieli coś w zamian czego mogli chcieć wiadomo że czarnego złota w skrócie Ropy cała ta teoria możliwe a raczej na podstawie wydarzeń z mojego osobistego życia mogę stwierdzić że są bardzo prawdopodobne.Po wydarzeniach z 11 września poznałem kolesia w stanach przez koleżankę mojej mamy :P wiadomo tam pisaliśmy o WTC wiadomo tak jak się z kimś poznajesz przez neta ( nie kojarzyć z homoseksualizmem) o tym później . Wiemy bardzo z nagrań o WTC tych amatorskich a nawet tego które było puszczane w telewizji  np najciekawsze rzeczy po mojej analizie i pewnie wielu innych osób :

-Podczas uderzenia samolotu wybuchy następowały przed zawaleniem stropu tak jak by były to ładunki wybuchowe odpalone przed wcześnie możliwe że sam samolot nie spowodował by aż takich zniszczeń ponieważ jak wiemy był już zamach na WTC Terroryści wjechali ciężarówką pełną trotylu do garażu budynku po czym odpalili ładunki był pożar ale strop się nawet nie zawalił , nawet nie drgną w skrócie możliwe ładunki wybuchowe na poszczególnych piętrach

-Samolot sam w sobie nie miał okien bardzo prawdopodobne że był to dron taki jak używany na froncie (bezzałogowy samolot zwiadowczy)

-Wszystkie kamery były wyłączone nawet te w Pentagonie  co jak na obiekt najwyższej wagi jest dziwne

-Po za tym wojsko amerykańskie zmobilizowało się w 10 dni co wydaje mi się bez zaplanowania było by trudne

Wracając do mojego kumpla pisaliśmy do siebie jakoś raz na 2 tygodnie no i w pewnym momencie nie pisał przez 3, tyg później miesiąc później 2 miesiące w połowie 3 napisała do mnie jego matka z wiadomością że zginą prowadząc samochód... I tutaj ciekawostka nie miał prawajazdy bał się prowadzić samochód jeździł tylko busami , rowerem lub chodził na piechotę więc jak jest możliwe by zginą w wypadku samochodowym .

Sory za interpunkcje :/

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #91 dnia: Maja 17, 2010, 14:58:06 »
    Co ma śmierć tego kolesia do WTC? Rozumiem gdyby coś głosił, że ma dowody, że to za sprawą Busha, czy był ocalałym i opowiadał coś sprzecznego z wersją rządu, ale w twojej wypowiedzi (którą i tak tragicznie się czyta, bo brakuje czasem nawet spacji i trudno cokolwiek zrozumieć w niektórych miejscach) nic takiego nie wynika. Poza tym, ja też mógłbym zginać w wypadku samochodowym nawet nie wchodząc do samochodu. Wystarczy że jakiś debil nie wyhamuje na pasach albo samochód uderzy w autobus którym jadę. Widziałem jakiś film na ten temat, ale już prawie nic z niego nie pamiętam więc nie skomentuję teraz tego. Napisze znowu lub zedytuję posta jak obejrzę jakieś nagranie z WTC.
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #92 dnia: Maja 17, 2010, 16:07:32 »
    I się zaczęło o WTC... Ale co sądzicie o manuskrypcie Voynicha? Czy to nie zadziwiające że książka nigdy nie została odszyfrowana? Badali ją nawet brytyjscy kryptolodzy i nic! A ilustracje? Czyż nie są enigmatyczne? O co chodzi z tymi kobietami i dziwnymi rurami? Czy to szyfr, nieznany język, lub misterna mistyfikacja? Niesamowicie intrygująca zagadka...
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #93 dnia: Maja 17, 2010, 17:01:45 »
    Nie przeczytałem całego bo na rosyjski mam w poniedziałki ale wydaje mi się, że to po prostu język jakiegoś plemienia które zostało wybite np przez krucjaty lub język wymyślony przez jakąś średniowieczną organizację specjalnie po to, aby nikt tego nie rozszyfrował. Może jakiś zakon czy coś. W każdym razie wątpię aby to była mistyfikacja.
    A WTC jest interesujące bo może uda się pokazać że ruscy, Korea, araby i ewentualnie chiny to nie jedyne zło. Nie wiem dlaczego, ale odnoszę wrażenie, że Ameryka też jest taka wspaniała, zajebista i w ogóle na pokaz (nie aż taki jak ZSRR) a jej obywatele są tak głupi, że nie potrafią dojrzeć prawdy, że ich rząd jest też jest zły, tak jak w Rosji.
    « Ostatnia zmiana: Maja 17, 2010, 17:05:26 wysłana przez Jezus »
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #94 dnia: Maja 17, 2010, 19:40:54 »
    Jeżeli chodzi o WTC to polecam obejrzeć "World Trade Center - Niewygodne Fakty". Myślę, że w tym 2 godzinnym filmie dokumentalnym odnajdziecie odpowiedzi na wszystkie Wasze pytania dotyczące WTC.

A co do manuskryptu. Dowiedziałem się o nim jakieś pół roku temu, może więcej, też na wikipedii, czytałem wszystko dwa razy i teraz też przeczytałem. Według mnie każda zagadka, książka, pismo czy ilustracje da się odczytać. Cóż najwyraźniej w tym przypadku nie jest to takie proste, swojego czasu sam zacząłem się zastanawiać (nie nad pismem rzecz jasna:)) lecz nad ilustracjami, ich interpretacja z pierwszego punktu widzenia wydaje się prosta, ale im dłużej się starasz, tym trudniej je odszyfrować. Nie jestem w stanie wytłumaczyć sobie o co chodzi z tymi nagimi, bijącymi się kobietami, jedyne co rzuca się w oczy to dwie większe od reszty kobiety, pierwsza jest u dołu po prawej stronie, siedzi na krawędzi tego "zielonego podłoża?", a druga po środku ilustracji, wydaje się jakby upadała na plecy, a te 5 kobiet u góry miały by na nią spaść? Nie będę tu pisał o mich domysłach, zostawię je dla siebie, ale jakby ktoś się domyślał to proszę bardzo, niech pisze... Może coś przeoczyłem w mich ukrytych dla świata domysłach :D

Offline Cadd

• Użytkownik
    • "There must be some way out of here..."
    « Odpowiedź #95 dnia: Maja 18, 2010, 02:50:18 »
    Ciekawe podejście do teorii spiskowych można znaleźć tutaj - http://mises.pl/676/murray-n-rothbard-inne-spojrzenie-na-spiskowa-teorie-dziejow/

Offline pancurPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #96 dnia: Czerwca 22, 2010, 21:54:51 »
    a słyszeliście o projekcie blue beam http://motyl.wordpress.com/2009/03/01/projekt-blue-beam/

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #97 dnia: Czerwca 22, 2010, 22:15:18 »
    "Promienie śmierci"
    "Gwiezdne wojny"
    "Projekt przy wykorzystaniu technologii ma także pozwolić na unoszenie ogromnej liczby ludzi w scenach niczym z wniebowstąpienia"
    "Projekt BLUE BEAM stanowić ma także uniwersalne wypełnienie się przepowiedni starożytnych kultur czy wierzeń o „ponownym przyjściu mesjasza” czy „apokalipsie”.
    "Drugi krok projektu BLUE BEAM obejmie gigantyczne „widowisko kosmiczne” z trójwymiarowymi optycznymi hologramami i dźwiękiem."

Imprezka, Imprezka xD

Nie, ale poważnie... wiekszej głupoty daaawno nie czytałem xD. Nawet ten cały Haarp wydaje się przy tym faktem potwierdzonym. Hologramy, fajerwerki, mesjasze, dzikie węże... nie moge się doczekać xD

Chciałem to doczytac do końca, ale po tym zdaniu "że Rosjanie stworzyli tzw. „promień śmierci”, który doprowadził naukowców do popełnienia samobójstwa."
    Stwierdziłem, że szkoda czasu. Ale tekst nadaje się na basha :)
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Lutego 10, 2011, 19:23:51 »
    Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
    Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.
    Ja mam pewność i napiszę.

Dzisiaj znalazłem link to całkiem ciekawego vid http://www.youtube.com/watch?v=NnaK3bJWr8w&feature=player_embedded brzmi to niewiarygodnie, ale zdaje się mieć jakiś sens. Ogólnie ostatnio zacząłem się interesować tym stowarzyszeniem Illuminati,  może ktoś inny też o nim słyszał i może coś ciekawego powiedzieć?

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #99 dnia: Lutego 10, 2011, 20:44:37 »
    Iluminaci o ile dobrze pamiętam zaprzysięgli zniszczyć kościół poprzez obsadzenie najważniejszych posad przez swoich ludzi czyli chcieli zniszczyć kościół od wewnątrz, jest to zemsta za masowe mordy Iluminatów kilka wieków wcześniej które wykonywała Inkwizycja , zarzucano im herezje i takie tam inne rzeczy. Ale mogę się mylić bo dawno już się na to natknąłem przy szukaniu wiadomości o Templariuszach.
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #100 dnia: Lutego 10, 2011, 20:56:50 »
    Tak, tak, szatan i całe zło świata. Przez cały filmik przewija się twierdzenie: dokumenty o UFO są podrobione, media widzą fałszywe informacje i podają je jako prawdziwe i tak dalej. A więc idąc zgodnie z tą logiką, co, jeśli to wideo również ma nas nakłonić do uwierzenia w jakieśtam Illuminactwo, podczas gdy tak na prawdę ważna jest Inna Zła Organizacja Dążąca Do Władzy Nad Światem? Jak dla mnie głupota.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.