Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy chciałbyś zobaczyć w modzie, jakąś dodatkową frakcję, poza 4 podstawowymi?

Tak.
    79 (78.2%)
    Nie.
    22 (21.8%)

Głosów w sumie: 100

Autor Wątek: 1794  (Przeczytany 52410 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 22
    Odp: 1794
    « Odpowiedź #60 dnia: Marca 04, 2010, 17:47:41 »
    Bardzo dziękuje wszystkim za sugestie,po przemyśleniu wszystkiego doszedłem do wniosku,że najlepiej będzie gdy skupimy się na samej Insurekcji,piątej normalnej frakcji nie będzie,za to dodamy jedno neutralne państwo posiadającą powiedzmy jedno miasto,ewentualnie dodamy Kurlandię,jak proponował Matirta.Turcji nie możemy umieścić bo jest to za duży obszar.
    Gracz pewnie będzie zaczynał jako szlachcic lub burżuj,nie może być chłopem,ani biednym mieszczaninem ponieważ wtedy nie mógł by nic osiągnąć.Co do fabuły to takiej pełnej nie będzie,przynajmniej na razie jej nie planuje.Dużo będzie zależało od moich,póki co skromnych umiejętności skryptowania,zobaczymy,w wakacje będę miał mnóstwo czasu na modowanie i wtedy będę o tym myślał,w każdym razie zrobię co w mojej mocy żeby było jak najlepiej.Mamy w zespole parę osób świetnie piszących(obecnie zajmuje się tym Ploop),więc o teksty nie musicie się martwić.
    Mod prezentuje się bardzo ciekawie, jednak co do modeli, to teksturki nie bardzo mi się podobają, wiem, wiem w grze będzie wyglądało to trochę inaczej. Głównie nie podoba mi się teksturka stali.
    Modeli broni tych,które są nie trzeba już poprawiać,są one zrobione na najwyższym poziomie,mają LOD,speculary,a niektóre karabiny posiadają także vertex animację.
    Proponuję, żeby dodatkowe frakcję dodać w późniejszych wersjach, np. właśnie tą Francję, czy Kurlandię. A co do samego Kościuszko to czytałem gdzieś, że był z pochodzenia Białorusinem ;p co nie zmienia faktu, że czuł się Polakiem tak jak Chopin.
    On był Polakiem:-)
    « Ostatnia zmiana: Marca 04, 2010, 17:55:55 wysłana przez Vain »

Offline Chwalimir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #61 dnia: Marca 04, 2010, 17:55:06 »
    Jak mógł być Białorusinem jak tego kraju nie było aż do XX wieku ;d?
    Nie wiem dokładnie z ''pochodzenia''czy Białorusinem, czy Rusinem czy Ukraińcem ale pamiętam jak wyczytałem to w podręczniku od historii chyba ''Nowej Ery'' ;p Taki mały Oftop :D Co do moda to życzę powodzenia i szybkiej i dopracowanej bety ;]

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #62 dnia: Marca 04, 2010, 18:53:03 »
    Białoruś to region inaczej Ruś Biała. A co do awansu. Napoleon też szybko awansował i to było naprawdę. Sądzę że można byłoby ustawić bitwę startową tak jak to jest XIII rus Century wtedy by ta bitwa wyjaśniłaby awans i stanowisko jakie obejmuje nasza postać.

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Marca 04, 2010, 20:10:50 »
    Dobrze jakbyscie wprowadzili kilka rodzajow bitew. Nie tylko walna bitwa,ale terz zasadzki,walki z konwojami,potyczki z patrolami kawalerii

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #64 dnia: Marca 04, 2010, 20:36:40 »
    No a mam pytanie. Będzie normalna szlachta na wsiach w kontuszu i tradycyjnym szlacheckim stroju? Szlachta tak wyglądająca istniała jeszcze wiele lat później a na wsiach pełnili by rolę sołtysów. Oprócz tego jakaś szlachta zaściankowa. Ogólnie żeby nie polegało to na grze kosynierzy + kawaleria jakaś tam. No i MUSI być Polski klimat, chłopi walczący za kraj, tytuły i tradycje szlachty itd.
    Sława!

Offline Mordrakar

• Użytkownik
    • - Static X -
    « Odpowiedź #65 dnia: Marca 04, 2010, 20:45:19 »
    Jestem ciekawy jak będzie wyglądało oblężenie miasta lub zamku, czy będzie można używać wtedy tych armatek ;)? Fajnie było by kiedy kula armatnia uderzyła o mur to jakieś pęknięcie pojawiło by się na murze lub posypało się trochę tynku, kurzu. I czy to jest możliwe :D?

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #66 dnia: Marca 04, 2010, 20:47:30 »
    Ja to jestem ciekaw jak będą wyglądały miasta, czy odwzorują je i zbudują na nowo czy tylko zmienią pare modeli i tekstur muru. Miast wtedy często nie otaczał mur na całej długości.
    Sława!

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #67 dnia: Marca 04, 2010, 21:04:19 »
    Miasta będą zbudowane na nowo,żadnych starych modeli.Architekturą zajmuje się sir Luca(z tymże on ją jeszcze studiuje) i ja,za jakiś czas(bliżej nie określony)będzie pokaz nowych budynków.
    Tradycyjne szlacheckie stroje będą,kontusz nawet jest gotowy wymaga tylko poprawienia tekstury.Jak już mówiłem postaramy się o jak najlepszy klimat.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #68 dnia: Marca 04, 2010, 21:25:50 »
    O miasta, wsie i zamki proszę się nie martwić... Wiem że to kupa roboty i masa czasu mi z tym zejdzie ale podejmuję się kompletnej przebudowy tych obiektów.
    Nowe budynki, układy urbanistyczne itp. Nie liczcie że będzie to wierne historycznie odwzorowanie (na to nie mam szans głównie z braku materiałów) ale na pewno będą posiadały XVIII wieczną zabudowę. Wsie pewnie dostaną dwory właścicieli i staną się bardziej folwarkami a zamki zamienię w fortece typowo nowożytne przystosowane do walki z użyciem artylerii.
    Nie wiem ile to zajmie czasu ale jedno mogę obiecać, nie zrezygnuję z ani jednego swojego założenia... Najwyżej poczekacie trochę dłużej:-P
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #69 dnia: Marca 04, 2010, 21:34:15 »
    Gracz pewnie będzie zaczynał jako szlachcic lub burżuj,nie może być chłopem,ani biednym mieszczaninem ponieważ wtedy nie mógł by nic osiągnąć.

No w sumie tak , takie czasy że chłop nic nie mógł osiągnąć... Co nie zmienia faktu że szlachcic może szkolić milicję i robić akcje sabotażowe po czym wstępuje w szeregi Powstańców :D
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline bobik69

• Użytkownik
    • gg
    « Odpowiedź #70 dnia: Marca 04, 2010, 22:11:39 »
    FABUŁA!!

Wiadomo nikt z nas nawet nie będzie czyścił butów T D (Tadeusz Kościuszko). Niektórzy z nas graczy w M&B gra na kodach importowanych charach i tak dalej dla nich długa rozgrywka to nuuuda luzik :) dla takich powinna być na początku opcja noob i zaczynamy grę z 1000 soldierów i zaczynamy powstanie. Dla tych co każdego moda poznają od początku i dla tych co cieszą się że lootersi dropną 30 coinów myslę że: T D Powinien być generałem w siłach RP my jako bohaterzy , powinniśmy awansować od chłopa (a dlaczego nie po wykonaniu zajebiście ciężkiej misji otrzymujemy szlachectwo), aż do generała. Następnie poznając i zyskując poparcie innych generałów RP nakłaniamy TD   do powstania i zostajemy jego prawą ręką.

Zróbmy jak japońce z jednym z modów nie można grać nikim innym tylko Polakami :)
    A jeśli ktoś chce grać rozbiorcą to może w początkowej fazie tylko zdobywać doświadczenie ale i tak potem musi wrócić do RP :)

Offline Idilyon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Marca 04, 2010, 22:21:07 »
    Zróbmy jak japońce z jednym z modów nie można grać nikim innym tylko Polakami :)

Proszę,nie róbcie tego -.- To porażka...

A tak swoją drogą,to nie było z Chińczykami i Chińczyk robił moda?

A więc:jeśli chodzi o wybór np. pochodzenia postaci,to przy wyborze dopisać:szlachcic (łatwy),burżuj (średni),chłop (bardzo trudny).Mam oczywiście na myśli poziom trudności gry :P O ile się nie mylę,coś takiego lub podobnego było w  modzie 1866.W ten sposób możnaby ostrzec gracza o ogólnej konsekwencji swojego wyboru.
    Nordowie rządzą.Kropka.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Marca 04, 2010, 22:35:58 »
    O miasta, wsie i zamki proszę się nie martwić... Wiem że to kupa roboty i masa czasu mi z tym zejdzie ale podejmuję się kompletnej przebudowy tych obiektów.
    Nowe budynki, układy urbanistyczne itp. Nie liczcie że będzie to wierne historycznie odwzorowanie (na to nie mam szans głównie z braku materiałów) ale na pewno będą posiadały XVIII wieczną zabudowę. Wsie pewnie dostaną dwory właścicieli i staną się bardziej folwarkami a zamki zamienię w fortece typowo nowożytne przystosowane do walki z użyciem artylerii.
    Nie wiem ile to zajmie czasu ale jedno mogę obiecać, nie zrezygnuję z ani jednego swojego założenia... Najwyżej poczekacie trochę dłużej:-P

Ten mod nie wyjdzie prędko xP

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #73 dnia: Marca 05, 2010, 00:01:14 »
    Nie liczy się czas ale jakość:-)
    Od razu chcę was uprzedzić że mam dość ambitne plany i nie da się łatwo od nich odwieść...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #74 dnia: Marca 05, 2010, 07:17:55 »
    FABUŁA!!

Wiadomo nikt z nas nawet nie będzie czyścił butów T D (Tadeusz Kościuszko). Niektórzy z nas graczy w M&B gra na kodach importowanych charach i tak dalej dla nich długa rozgrywka to nuuuda luzik :) dla takich powinna być na początku opcja noob i zaczynamy grę z 1000 soldierów i zaczynamy powstanie. Dla tych co każdego moda poznają od początku i dla tych co cieszą się że lootersi dropną 30 coinów myslę że: T D Powinien być generałem w siłach RP my jako bohaterzy , powinniśmy awansować od chłopa (a dlaczego nie po wykonaniu zajebiście ciężkiej misji otrzymujemy szlachectwo), aż do generała. Następnie poznając i zyskując poparcie innych generałów RP nakłaniamy TD   do powstania i zostajemy jego prawą ręką.

A jeśli ktoś chce grać rozbiorcą to może w początkowej fazie tylko zdobywać doświadczenie ale i tak potem musi wrócić do RP :)

Z fabułą w MB jest cholernie źle bo ciężko zrobić do niej fabułę. A co tego że od razu polakami hmm... a jak chciałbym pograć Prusakami czy Austrią?