Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy chciałbyś zobaczyć w modzie, jakąś dodatkową frakcję, poza 4 podstawowymi?

Tak.
    79 (78.2%)
    Nie.
    22 (21.8%)

Głosów w sumie: 100

Autor Wątek: 1794  (Przeczytany 52375 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: 1794
    « Odpowiedź #30 dnia: Marca 03, 2010, 08:21:13 »
    ...co znajdzie się w modzie:
    -XVIII wieczne realia
    -Nowe frakcje
    -Nowa mapa
    -Nowe jednostki
    -Nowe lokacje
    -Setki nowych modeli-broń,stroje,fortyfikacje itd.
    -Zupełnie nowe dialogi
    -Bitwy na mostach
    -Nowy system tworzenia postaci
    -Nowy system rekrutacji
    -Polished Landcapses
    -Nowe animacje
    -Nowe dźwięki by Skitarii
    -Nowi towarzysze
    -Nowa muzyka+ta ze starszych wersji
    -Historyczne postacie
    -Skrypt uniemożliwiający używanie kodów podczas gry by Cdvader&Xendor
    -Nowi najemnicy
    -Nowe grupy bandyckie

O! Widzę kolejna super produkcję na parę lat!!!

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #31 dnia: Marca 03, 2010, 08:34:29 »
    Obawiam się że może to potrwać ale cały zespół ma nadzieję że nie aż parę lat...
    Pożyjemy, zobaczymy...
    « Ostatnia zmiana: Marca 03, 2010, 08:36:41 wysłana przez sir Luca »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #32 dnia: Marca 03, 2010, 08:53:59 »
    -Polished Landcapses

To mnie bardzo zasmuciło bo na moim kompie na pewno w to nie zagram :/

Ale pożyjemy zobaczymy może do tego czasu będę miał nowego blaszaka :D
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #33 dnia: Marca 03, 2010, 10:25:44 »
    A czy zmianie ulegnie także teren? Bo w Nativie jest za dużo pagórków, a teren ówczesnej Polski był w miarę równy. Aha: jak będzie z bitwami na mostach? Dobrze by było gdyby przekraczanie rzek zostało utrudnione - Zwiększyło by to wartość strategiczną mostu.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Marca 03, 2010, 11:45:06 »
    Na fotach jest artyleria.Macie już sposób(skrypt) na działanie artylerii?Czy to tylko model?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #35 dnia: Marca 03, 2010, 13:34:45 »

Patrzyłem kiedyś na te skrypty i jedyne, co one uniemożliwiały, to teleportację na mapie świata i nadmierne podpakowanie poziomu doświadczenia bohatera w krótkim czasie. Reszta kodów działa bez problemów. Kasy można sobie nabić ile się chce, pod warunkiem, że w miarę szybko się jej gracz pozbędzie, czyli nic nie stoi na przeszkodzie, by w sklepie kupić dowolną ilość najlepszych przedmiotów, nająć jakie się chce jednostki, czy opłacić rozbudowę lenna. Nie mówię już nawet o cheatach na masowe zabijanie czy odnowę życia, bo te wcale blokowane przez wspomniane skrypty nie jest. Lecz to ostatnie bardzo łatwo zrobić, w poszczególnych misjach dodając sprawdzanie, czy nie została użyta kombinacja klawiszy odpowiedzialna za jakiś cheat.

Zatem powiedziałbym, że obecnie ten ich system bardziej nie działa, niż działa. Ba, w bardzo skrajnych wypadkach może on wykryć cheat i zakończyć grę, mimo iż gracz nie oszukiwał! Z tym więc lepiej uważajcie.

-Polished Landcapses

Ale pożyjemy zobaczymy może do tego czasu będę miał nowego blaszaka :D

Niekoniecznie. Tu bardzo wiele zależy od tego, jak kto PL wykorzysta. Jeżeli doda go do swojego moda bez żadnych zmian, to może się okazać, że nawet i na mapie świata gra ścina czy nawet wywala do pulpitu plując się, że ma problemy z "vertex bufferem", zaś bitwy będą i owszem wymagały znacznie lepszego komputera.

A tak w ogóle, to śliczne modele muszkietów.
    Powodzenia z modem życzę. :)

Offline matirta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Marca 03, 2010, 14:12:51 »
    Mam pomysł, żeby dla każdej frakcji było 5-7 historycznych dowódców-lordów i żeby mieli duże armie, zaś pozostałe oddziały były mniejsze i zaliczane jako pojedyncze partie szlacheckie lub chłopskie. Oczywiście dobrze by było gdyby tymi partiami dowodzili historyczni pułkownicy. No i jeszcze dobrze by było wykorzystać pomysł z TLD gdzie Rohan i Gondor nie miały możliwości toczenia ze sobą wojny. Oznaczało by to, że wojna odbywała by się na schemacie Polska kontra reszta świata.
    Pozdrawiam i powowdzenia

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #37 dnia: Marca 03, 2010, 16:05:35 »
    Polska vs reszta świata? Czy to nie wydaje się zbyt hmm... dziwne? Polska frakcja nie miała by najmniejszych szans nawet takich ja kreska obok (-). Pytanie do autora: Będą tylko 4 frakcje? Rzeczposopolita, Królestwo Prus, Cesarstwo Austriackie i Cesarstwo Rosyjskie? Czy zamierzacie coś upiększyć?

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #38 dnia: Marca 03, 2010, 16:20:59 »
    -Polished Landcapses
    Wiem,ze sporo ludzi ma z tym problemy.Polished Landcapses zostanie dodane dopiero gdy,Gutek wyda pełną wersję,która mam nadzieje będzie bardziej z optymalizowana.Jeśli nie to pomyślimy i być może dodamy wersję okrojoną lub po prostu wydamy dwie,jedną z PL,a drugą bez.
    A czy zmianie ulegnie także teren? Bo w Nativie jest za dużo pagórków, a teren ówczesnej Polski był w miarę równy. Aha: jak będzie z bitwami na mostach? Dobrze by było gdyby przekraczanie rzek zostało utrudnione - Zwiększyło by to wartość strategiczną mostu.
    Tak teren ulegnie zmianie,ta pagórkowatość zależy w dużej mierze od generatora terenu,więc zrobimy to gdy będzie skończona mapa.Co do mostów to zobaczymy.
    Na fotach jest artyleria.Macie już sposób(skrypt) na działanie artylerii?Czy to tylko model?
    Nie powinno być z tym problemów,pewnie użyjemy skryptu Highlandera.
    Polska vs reszta świata? Czy to nie wydaje się zbyt hmm... dziwne? Polska frakcja nie miała by najmniejszych szans nawet takich ja kreska obok (-). Pytanie do autora: Będą tylko 4 frakcje? Rzeczposopolita, Królestwo Prus, Cesarstwo Austriackie i Cesarstwo Rosyjskie? Czy zamierzacie coś upiększyć?
    Niedługo,może nawet dziś przygotuje małe głosowanie i to wy zdecydujecie czy chcielibyście zobaczyć jakąś dodatkową frakcję.Jeśli nie,będą cztery.
    Mam pomysł, żeby dla każdej frakcji było 5-7 historycznych dowódców-lordów i żeby mieli duże armie, zaś pozostałe oddziały były mniejsze i zaliczane jako pojedyncze partie szlacheckie lub chłopskie. Oczywiście dobrze by było gdyby tymi partiami dowodzili historyczni pułkownicy. No i jeszcze dobrze by było wykorzystać pomysł z TLD gdzie Rohan i Gondor nie miały możliwości toczenia ze sobą wojny. Oznaczało by to, że wojna odbywała by się na schemacie Polska kontra reszta świata.
    Pozdrawiam i powodzenia.
    Dzięki za sugestię,pomyślimy nad tym:)

Patrzyłem kiedyś na te skrypty i jedyne, co one uniemożliwiały, to teleportację na mapie świata i nadmierne podpakowanie poziomu doświadczenia bohatera w krótkim czasie. Reszta kodów działa bez problemów. Kasy można sobie nabić ile się chce, pod warunkiem, że w miarę szybko się jej gracz pozbędzie, czyli nic nie stoi na przeszkodzie, by w sklepie kupić dowolną ilość najlepszych przedmiotów, nająć jakie się chce jednostki, czy opłacić rozbudowę lenna. Nie mówię już nawet o cheatach na masowe zabijanie czy odnowę życia, bo te wcale blokowane przez wspomniane skrypty nie jest. Lecz to ostatnie bardzo łatwo zrobić, w poszczególnych misjach dodając sprawdzanie, czy nie została użyta kombinacja klawiszy odpowiedzialna za jakiś cheat.

Zatem powiedziałbym, że obecnie ten ich system bardziej nie działa, niż działa. Ba, w bardzo skrajnych wypadkach może on wykryć cheat i zakończyć grę, mimo iż gracz nie oszukiwał! Z tym więc lepiej uważajcie.
    Jeśli będą z nim problemy,to nie dodamy go,w każdym razie chciałbym żeby chociaż teleportacja stała się nie możliwa.Co do innych kodów to zobaczymy,ale warto było by ich jak najwięcej wyeliminować.

Dziękuje za wszystkie miłe komentarze:-)

Offline Sęku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Marca 03, 2010, 16:31:47 »
    To jest to !!!
    Nareszcie będę mógł poprowadzić Dumnych Polaków do Powstania!!Czas zmienić historie ;)
    Panowie życzę powodzenia
    (To będzie Super)!!

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #40 dnia: Marca 03, 2010, 16:49:29 »
    Ja Wam chłopaki życzę powodzenia w pracy nad modem, ponieważ patrząc na credits'y macie możliwości zrobić coś dobrego. :D

Nie rozumiem, tylko eliminowania na siłę kodów.;/ Sam co prawda ich w normalnej grze* nie używam, ale jakoś nie łapię tego pomysłu... Ktoś chce używać i sprawia mu taka gra przyjemność? Ok, niech używa... Ktoś nie chce uzywać, bo lubi grać na hardcore'a? Ok, niech gra bez kodów... Według mnie to jest zdrowe i sensowne podejście, a takie obcinanie możliwości na zasadzie "żeby tylko" jest, hmm... dziwne. ;d Oczywiście wasza praca i wasz wybór, ale póki mamy w tym kraju demokrację swoje zdanie zawsze można wygłosić.

*nienormalna to testy

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Marca 03, 2010, 16:52:59 »
    Proud ładna dziewczyna w sygnaturce ;) A tak na poważnie to z kodami przesada. Jego wybór ,chce psuć sobie klimat rozgrywki jego strata.

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #42 dnia: Marca 03, 2010, 20:14:13 »
    Ankieta dodana.

Offline AZJA1994

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Marca 03, 2010, 20:22:01 »
    Ja bym proponował żeby dodać Francję jako 5 frakcję.Mogli by oni być np. w wojnie z okupantami Polski.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Marca 03, 2010, 20:23:48 »
    Vain powiem szczerze że chętnie ujrzałbym Królestwo Szwecji lub jakieś kraje Świętego Cesarstwa Rzymskiego Narodu Niemieckiego o ile to możliwe i o ile będzie na to czasu. Jak znajdę jakieś informację na temat tego okresu to oczywiście umieszczę na forum. Pozdrawiam i trzymam kciuki bo warto :)