Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy chciałbyś zobaczyć w modzie, jakąś dodatkową frakcję, poza 4 podstawowymi?

Tak.
    79 (78.2%)
    Nie.
    22 (21.8%)

Głosów w sumie: 100

Autor Wątek: 1794  (Przeczytany 52402 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: 1794
    « Odpowiedź #75 dnia: Marca 05, 2010, 08:42:52 »
    sir Luca macie skrypt dla armat? Który dobrze odwzorowuje je?Żeby to tylko nie wyglądało tak jak w Wiek Smuty;p

Offline Mafarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #76 dnia: Marca 05, 2010, 14:36:25 »
    sir Luca macie skrypt dla armat? Który dobrze odwzorowuje je?Żeby to tylko nie wyglądało tak jak w Wiek Smuty;p

"Nie powinno być z tym problemów,pewnie użyjemy skryptu Highlandera."

To Vain napisał na trzeciej stronie i to jest dodatkowo odpowiedź na twoje pytanie...

Mod zapowiada się ciekawie na pewno pokuszę się i gdy będzie ukończony to go ściągnę ;]

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #77 dnia: Marca 05, 2010, 20:48:19 »
    Jest jeszcze jedna sprawa,jeśli ktoś chciałby przygotować własnego bohatera dla nas,może napisać do mnie na pw.Postać ta musi być klimatyczna i kompletna.Wymagane są:
    -Rozbudowane linie dialogowe(tu możemy udzielić pomocy w stylizacji).
    -Dokładnie rozpisane atrybuty,biegłości,umiejętności.
    -Wygląd(kod twarzy).
    -Imię(zgodne z realiami).
    +Parę słów o tym jak ma być ubrana i o jej charakterze(będzie potrzebne do stylizacji).
    Pozdrawiam.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #78 dnia: Marca 05, 2010, 20:56:36 »
    Vain może postaraj się o sub forum dla waszego moda - zapowiada się nieźle, i widać że szykuje się poważne dzieło. A sub forum pomoże porządkować wasze i nasze. Miło że chcecie zaimplementować bohaterów wymyślonych przez graczy. Tylko o co chodzi z kodem twarzy? Opis? Czy podanie jakichś liczb?
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #79 dnia: Marca 05, 2010, 21:29:32 »
    Tylko o co chodzi z kodem twarzy? Opis? Czy podanie jakichś liczb?

Proszę:
    Wygląd  (kod twarzy - aby go zdobyć należy uruchomić grę z włączonym trybem edycji, wejść do ekranu zmieniania wyglądu twarzy, wcisnąć "Ctrl + E" i kliknąć na kod, który pojawi się nad utworzoną głową. Można potem zminimalizować grę i wkleić kod np. do notatnika)

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Marca 05, 2010, 21:30:27 »
    Subforum by się przydało,spróbuję się dowiedzieć czy istnieje taka możliwość.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Marca 05, 2010, 21:55:46 »
    Możliwość istnieje zawsze, musicie się tylko wystarać o pozwolenie u sonera. W sumie bo zbanowaniu Mata zamarło subforum FB, więc może soner da wam poddział. Musicie z nim pogadać w tej sprawie.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #82 dnia: Marca 06, 2010, 00:51:26 »
    Jest jeszcze jedna sprawa,jeśli ktoś chciałby przygotować własnego bohatera dla nas,może napisać do mnie na pw.Postać ta musi być klimatyczna i kompletna

Nie popełniajcie tych samych błędów, co ja... ;D

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #83 dnia: Marca 06, 2010, 01:47:06 »
    Słyszysz Vain, słuchaj mistrza;-P

A poważnie Daedalusie, aż tak strasznie to wychodzi?
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #84 dnia: Marca 06, 2010, 07:13:03 »
    Od czasu do czasu trafi się jakaś perełka. Ale większości to lepiej nie czytać. ;)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Marca 06, 2010, 13:40:13 »
    Od czasu do czasu trafi się jakaś perełka. Ale większości to lepiej nie czytać. ;)
    Na przykład moja :D A tak już całkiem na poważnie mówiąc to trzeba na to poświęcić trochę czasu, by nie było banalne i trzymało się całości. Jak prace nad RES jeszcze trochę potrwają to może jeszcze coś wymyślę. Mam nazwiska, wygląd, ststystyki i uzbrojenie dla jeszcze 2 postaci, ale potrzeba czasu na przygotowanie histori tej postaci.

To wracając do tematu...Macie już pomysł na nową muzykę ? Na czym będziecie się wzorowali w tym aspekcie albo raczej co będzie inspiracją ?

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Marca 06, 2010, 15:39:22 »
    Mam nadzieję, że i nam się trafi parę takich perełek :D
    To wracając do tematu...Macie już pomysł na nową muzykę ? Na czym będziecie się wzorowali w tym aspekcie albo raczej co będzie inspiracją ?
    Mamy trochę pomysłów na muzykę, ale będziemy zajmowali się tym na koniec, nie jest to teraz sprawa priorytetowa.Oczywiście, jeśli macie jakieś sugestie, piszcie.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #87 dnia: Marca 06, 2010, 15:50:48 »
    Jak wyglądać będzie sprawa z mapą świata i terenami walk?
    Z tego co pamiętam, Polska była krajem strasznie zalesionym, ale nie tak "zalesionym" jak mamy w Natvie. Myślę, że klimatycznie wyglądałaby walka w równinnym lesie... Slalom między drzewami i wkurzanie się na złą kolizję drzew przy strzelaniu z łuku, nie wspominając o zwieszaniu się botów...
    Tak, podwyższyłoby to wymagania sprzętowe, ale spójrzmy prawdzie w oczy -- technika idzie do przodu.

Pozdrawiam!

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #88 dnia: Marca 06, 2010, 16:29:03 »
    Mapę zrobię jak najbardziej oddającą rzeczywistość tamtego okresu. Mam parę map z przełomu XVIII i XIX w. więc z materiałami historycznymi nie będzie problemu.
    Łuków nie będzie więc nie ma problemu ze strzałami:-P A poważnie to najpierw muszę rozgryźć edytor map zanim coś konkretnego będę mógł powiedzieć.

Próbuję ostatni bawić się z mapą i znalazłem taki poradnik:
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,64289.0.html
    Zrobiłem wszystko po kolei tak jak jest napisane, edytowałem odpowiednio dwie mapy, zapisałem tak jak trzeba w .bmp i przeniosłem do odpowiedniego folderu. Włączam teraz edytor i każę mu zaimportować pliki. Na liście są oba ale po kliknięciu na którykolwiek nic się nie dzieje...
    Czy ktoś już próbował w ten sposób? Czy ta metoda w ogóle działa czy odpuścić sobie?
    A jak inaczej jak najdokładniej odwzorować rzeczywistą mapę? Ręcznie mam ją narysować czy da się jakiś podkład wrzucić?

Tu przedstawiłem swój problem ale jakoś nikt nie umiał mi pomóc...
    Co do wymagań, zgadzam się w pełni z tobą, wszystko idzie do przodu...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Marca 06, 2010, 18:27:12 »
    Dobrze gdybyscie wprowadzili na mapie granice. I np jak sie jakies miasto/zamek zdobedzie to granica sie zmienia